Razer Cynosa V2 – Review

Spread the love

În ultimul an Razer a lansat multe modele actualizate ale produselor deja existente, pentru a le aduce la zi și chiar adăuga funcționalități noi. Până acum am avut parte doar de modele superioare, vezi Basilisk V2 sau Deathadder V2, așa că am așteptări similare și de la Razer Cynosa V2.

Am mai vorbit despre familia Cynosa în trecut, modelele fiind în principal de entry level în lumea Razer. Un fel de prim pas către adicție 🙂

Specificații

 • Switchuri – Membrană „gaming-grade”
 • Mărime – Full Size
 • Iluminat – Razer Chroma backlighting cu 16.8 milioane culori
 • Wrist rest – Nu
 • Memorie Onboard – Nu
 • Taste Media – Da
 • Keycaps – ABS plastic
 • Durable spill-resistant design
 • Canal rutare cablu pe spate
 • Compatibilitate Razer Synapse
 • N-key roll over
 • 1000 Hz Ultrapolling

Construcție

Ca și la celelalte modele Cynosa din trecut, carcasa tastaturii este din plastic, dar pare puțin mai solid. Construcția este una închisă, tastele fiind encapsulate pe margini, dar din cauza switch-urilor pe membrană este rezistentă la lichide vărsate accidental pe ea.

Piciorușele au două setări de înălțime acum, pentru a putea obține o poziție a mâinilor cât mai personală pentru fiecare utilizator.

De asemenea, cablul poate fi redirecționat prin canalul de pe spatele tastaturii să iasă în 3 poziții diferite pentru a fi cât mai puțin în calea utilizatorului.

Sigla Razer iluminată de sub tasta Space a dispărut și a fost înlocuită cu Razer scris cu fontul lor special. Mie personal îmi plăcea să am acolo un logo iluminat, mi se părea foarte interesant. Este probabil singurul aspect la care poți spune că au dat înapoi de la o versiune la alta.

Fiind un model de buget, chiar și updatat, Razer Cynosa V2 nu are palm rest și nici funcții precum USB sau audio Passthrough, iar cablul este unul simplu, nu este împletit pentru extra rezistență.

Performanță

Razer Cynosa V2 este simplă, layout-ul standard, dar de această dată avem taste multimedia dedicate în partea dreaptă a tastaturii, o adiție mai mult decât binevenită.

Tastele lui Cynosa V2 sunt pe membrană, ceea ce înseamnă că senzația este una mult mai soft ca la o tastatură mecanică și este posibil să storci mai multe cuvinte pe minut dintr-o tastatură mecanică, dar și volumul este mult mai redus.

Chiar dacă tastele sunt pe membrană, Cynosa V2 are o rată de răspuns de 1000hz ceea ce face din ea o tastatură rapidă în jocuri. Folosită în Call of Duty Warzone și în CS:GO, nu pot spune că m-am simțit încetinit de construcția tastaturii, chiar dacă deja sunt obișnuit cu taste mecanice de mai bine de 10 ani.

10-key roll over a devenit acum N-Key roll over. Sincer nu înțeleg situația în care ai avea nevoie de mai mult de 10 taste apăsate simultan, având 10 degete în total, dar chiar și așa este bine de știut că dacă dai cu fața de tastatură, Cynosa V2 va înregistra toate tastele apăsate simultan.

Un singur lucru pot spune că m-a deranjat puțin la capitolul experiență de tastare. Tastele late, cum ar fi Space, Enter, Shift nu au stabilizare cum au pe tastaturile mecanice și astfel te pot încurca în tastare când apeși pe margine rezultând în miss-clicks. Problema este una extrem de minoră în viziunea mea, deoarece te poți antrena să nu mai apeși marginea Space-ului

Iluminatul este acum individual, pe fiecare tastă, nu pe zone cum era la Cynosa Lite. Acest lucru înseamnă o complexitate crescută a efectelor dar și sincronizarea efectelor mult mai ușoară cu diferite jocuri. În plus, fiecare tastă nu este iluminată doar prin capac, adică prin caracterele de pe tastă ci este iluminată atât prin tastă cât și pe sub, ca la Razer Cynosa Chroma. Astfel iluminatul este mult mai puternic și efectul este foarte plăcut.

La capitolul Software, ca tot restul ecosistemului Razer, Cynosa V2 se conectează la Synapse și poate fi integrată în toată familia Chroma pentru a te sincroniza cu cele mai exigente efecte de lumină. Ceea ce lipsește din ecuație este memoria on-board, neavând posibilitatea de a stoca profile de taste sau iluminat pe tastatură pentru a o folosi la alte sisteme care nu au instalat Razer Synapse. Dar fiind un model de buget nici nu aveam pretenția la astfel de feature-uri.

Concluzie

Tastatura Razer Cynosa a fost clar îmbunătățită cu lansarea modelului Cynosa V2.

De la apariția tastelor dedicate multimedia, la canalul cablu de pe spate și piciorușele cu mai multe setări de înălțime avem multe modificări care vor să aducă un Quality of Life îmbunătățit pentru utilizator. La capitolul performanță avem parte de 1000hz Polling Rate și N-Key roll over pentru a putea fi un candidat decent pentru gamerii care caută un model performant la un buget redus, chiar dacă tastele nu sunt mecanice.


Spread the love

Comentezi?!