Agon AGM700 Mouse- Review

Spread the love

Agon AGM700 este mouse-ul nou de la AOC care face parte din setul premium, alături de Agon AGK700, cu care m-am jucat împreună. Acest set are multe puncte forte dar și câteva locuri unde pot evolua spre bine.

Specificații

  • Senzor – PIXART 3389
    • Tip senzor – Optic
    • Polling rate – 1000Hz, 1ms
    • 16000 DPI
    • 400 IPS
    • Niveluri DPI – 6
    • Accelerare – 50G
  • Formă – Ambidextră, cu butoane pentru dreptaci
  • Switch-uri butoane principale – Omron
  • Durată viață switch-uri Omron – 50 milioane apăsări
  • Număr total butoane – 8
  • Light Sync FX
  • Greutate ajustabilă – 25 grame (5x5grame)
  • Memorie on-board – 3 Profile
  • Conexiune – USB 2.0
  • Lungime cablu 1.8m
  • Cablu împletit

Design/Construcție

Designul lui AOC AGM700 este interesant, privit de la distanță. Forma este destul de normală, ambidextră, cu butoane pentru dreptaci, dar aspectul general este interesant datorită contrastului dintre butoanele principale gri, finisate cu un efect brushed și restul mouse-ului negru.

Pe lângă butoanele principale avem rotița de scroll apăsabilă, un buton de schimbare a profilului, un buton de schimbare a nivelului de DPI și un indicator al acestuia, iar pe lateral avem doar pe partea stângă butoane Next/Back și Sniper button.

Cablul este împletit pentru a fi mai rezistent și maleabil, având designul tipic cablurilor perifericelor din seria AGON 700, colorat negru cu roșu, pentru a semnala că mouse-ul este periculor, gata de acțiune.

Greutatea lui AGM700 este destul de ridicată, la minim 93 grame, fără greutăți, sau 120 cu toate greutățile înăuntru. Pentru cei care preferă un mouse mai greu acesta este perfect.

Pe partea inferioară, cea care intră în contact cu mousepadul avem lăcașul unde se pun greutățile.

Performanță

La început AGM700 se simte puțin ciudat în mână, deoarece cocoașa mouse-ului este mai în spate decât sunt obișnuit, lucru care crează ceva disconfort, cel puțin pentru mine. Te poți obișnui în timp cu el, dacă îl folosești suficient de des. De asemenea nu cred că este potrivit pentru gamerii cu mâini mici, fiind și destul de gras în zona mediană.

Butoanele cu vopseaua texturată îmi crează foarte des senzația că trebuie să curăț mouse-ul pentru că este murdar. Pentru mine e foarte iritant pentru că, testând multe periferice, încerc să le țin cât mai curate posibil, iar AGM700 îmi hrănește această anxietate. Înafara acestei probleme care ține mai mult de mine decât de mouse, nu am nimic de comentat. Switch-urile Omron se simt foarte bine, click-urile sunt crisp, rapide.

Chiar dacă forma lui AGM700 este ambidextră, butoanele Back-Next și Butonul de DPI Shift(Sniper Button) sunt doar pe partea stângă, pentru dreptaci. Poziția acestora ar putea fi mai comodă cu Back-Next puțin mai jos și DPI Shift mai spre vârful mouse-ului.

Senzorul Pixart PWM3389 este unul din cei mai capabili senzori de pe piață, deci știi că acest mouse nu va avea probleme la acest capitol. PWM3389 este capabil de rezoluții între 200 și 16000 DPI, cu sweet-spotul pentru dimensiunea și greutatea lui fiind pe la 1600 DPI, cred eu.

Timpul de răspuns foarte mic este susținut și de Rata de Polling de 1000Hz, pe care o recomand activată. Poți trece la valori mai mici cu ajutorul software-ului dar nu văd de ce ai face așa ceva.

Piciorușele din teflon ale lui AGM700 alunecă destul de ușor cam pe orice mousepad. Folosit împreună cu mousepadul din serie, AMM700 funcționează decent, dacă nu s-ar prinde firul constant în modului de iluminat al mousepadului (Prim efort, probabil se va muta pe viitor în altă parte). Pentru cât de mare este mouse-ul cred că ar merita piciorușe mai mari ca dimensiune, deoarece odată ce încep să se uzeze, cred că faptul că sunt atât de subțiri va juca un rol foarte important în aderența lor în timp.

Iluminatul

Zonele iluminate RGB ale lui AGM700 sunt: Logo-ul din podul palmei și rotița de scroll. Acestea sunt sincronizate cu ecosistemul Light FX de la AGON. Dacă ai tot setup-ul, cum am avut la momentul testării, poți lega tastatura, AGK700 de exemplu, cu mousepadul AGON și cu mouse-ul pentru a avea un efect global. Dacă mai adaugi în listă și un monitor cum a fost ediția specială League of Legends de la AGON ai deja tot setupul sincronizat cu Light FX.

Iluminatul este suficient de rapid pentru a satisface și cei mai entuziaști fani ai RGB-ului, dar și suficient de calm pentru a nu deranja pe cei care sunt mai neutri. Oricum când folosești mouse-ul vei observa doar rotița de scroll iluminată, logo-ul AOC fiind ascuns în palmă.

Toate acestea se pot controla prin intermediul software-ului G-Menu de la AOC. Se pot umbla în setări și în aplicația G Tools dar aceea pare puțin cam outdated, recomand G-Menu.

Concluzii

AGON AGM700 este un prim efort decent al celor de la AOC în a lansa o serie de periferice de gaming. Forma generală poate fi rafinată pentru un grip mai stabil, mai ales pentru cei cu mâini mici-medii, iar zona laterală trimisă puțin la slăbit și ai un mouse chiar bun, mai ales dacă ținem cont de senzorul de top PWM 3389 și switch-uri principale Omron.

Îmi place contrastul de culoare pe care îl face cu butoanele principale dar eu aș renunța la finisajul texturat. Sigur nu sunt singurul nebun care vrea mouse-ul curat și îmi declanșează puricii de pe creier acea textura.

Prețul lui AOC AGON AGM700 la momentul scrierii acestui review este de 100 lei la Emag.

Ca de obicei cu pozele non-screenshots și editarea lor m-a ajutat Andreea. Check her work out!


Spread the love

Comentezi?!