AOC AGK700 – Review

Spread the love

AOC sunt destul de noi în domeniul perifericelor așa că abia am așteptat să pun mâna pe noua tastatură AGK700 cu switchuri Cherry MX Red. Seria 700 a celor de la AOC este colecția premium, despre care voi vorbi în totalitate.

Specificații

 • Dimensiune – Full Size
 • Material carcasă – Aliaj Aluminiu
 • Tip Switch – Cherry MX Red
 • Polling Rate – 1000 Hz – 1 ms
 • RGB – Light Sync FX – 16.8 milioane culori
 • Memorie on-board – 5 profile
 • Butoane Media
 • Butoane Macro dedicate
 • USB Passthrough
 • Wrist rest – Inclus, detașabil, magnetic
 • Anti Ghosting N Key Rollover
 • Conectori – 2x USB 2.0
 • Cablu împletit
 • Lungime cablu – 1.8 m
 • Greutate
  • Cu wrist rest – 1,489 Kg
  • Fără Wrist rest – 1,300 Kg

Design/Construcție

Cum deschizi cutia tastaturii AGK700 te lovește butonul de volum. Este mult prea mare, roșu și ieșit în evidență. Odată ce treci de aspect, rotița funcționează exact cum te-ai aștepta și este extrem de ușor de găsit fără să te uiți la tastatură.

Materialele folosite sunt premium. Îmi place foarte mult aluminiul texturat pe care l-au folosit la carcasa tastaturii. Este plăcut la atingere și oferă un aspect deosebit.

În poza de mai sus se poate observa în detaliu suprafața texturată despre care vorbeam dar și faptul că este aproape imposibil de curățat complet de orice firicel de praf pentru că rămân agățate cumva, iar camera prinde mult mai bine decât ochiul uman.

Construcția Borderless mi-a plăcut întotdeauna, tastatura este mult mai ușor de aspirat, de curățat și, în caz că verși ceva pe ea, de scurs.

În partea de jos a tastaturii, central, sub tasta Space, avem logo-ul AGON care este iluminat RGB și sincronizat cu efectul curent de iluminare al tastaturii. Acesta este ascuns când folosim wrist restul inclus în pachet.

Forma este standard, Full Keyboard + Taste Macro și Media. Ceea ce mi s-a părut o idee excelentă este faptul că tastele Macro sunt diferite ca formă de tastele standard. Dacă erau taste normale, cum am mai întâlnit în trecut, fiind în partea stângă a tastaturii, cauzau multe apăsări accidentale deoarece mâna mea stângă este obișnuită să caute poziționarea la maxim stânga tastaturii. Așa, cu taste rotunde, mai scunde, pot să diferențiez foarte ușor unde să plasez mâna fără să mă uit efectiv în jos pentru confirmare.

AOC AGK700 vine cu un set extra de taste WASD roșii, alături de acel tool pentru scoaterea lor mult mai ușor. Le-am folosit predominant pe acestea deoarece îmi place culoarea roșie și îmi place contrastul pe care îl crează cu restul tastaturii. De asemenea, se asortează și cu rotița de volum imensă și roșie.

Cablul este de 1.8 m, standard. împletit pentru flexibilitate și rezistență sporită, având 2 conectori USB 2.0 deoarece AGK700 are și USB Passthrough. Acesta iese în evidență destul de ușor, fiind colorat în negru cu roșu.

Greutatea de 1,5 Kg aprox. este normală pentru o tastatură mecanică solidă. Putem reduce cu 200 grame dacă îndepărtăm palm restul.

Wrist/Palm restul inclus în pachet se atașează magnetic de tastatură iar prinderea este suficient de puternică încât poți împinge/trage sau ridica tastatura fără ca acesta să se desprindă. Materialul folosit este un plastic solid, o pernă de spumă acoperit cu piele.

Piciorușele lui AOC AGK700 sunt simple, cauciucate pentru extra aderență, cu un singur nivel de ajustare și destul de solide încât să nu cedeze în caz că ești mai dur cu tastatura.

În partea superioră, pe margine avem și un USB 2.0 Passthrough, pentru a conecta rapid dispozitive ușor și la îndemână. Acesta a fost locul preferat de conectare a stick-urilor USB cât timp am folosit tastatura pentru review.

Performanță

Switch-urile Cherry MX Red sunt printre preferatele mele din lineup-ul Cherry MX, imediat după cele tactile MX Brown sau cele de viteză, MX Speed. Sunt foarte ușor de deprins deoarece nu au nici un fel de feedback, fiind lineare, ca o tastatură normală plus viteza de reacție și rezistența în timp a switch-urilor mecanice.

Perioada de acomodare este practic zero, deoarece se comportă ca o tastatură mecanică normală, iar tastele macro se pot învăța imediat datorită faptului că sunt diferite de cele normale.

AGK700 se simte în elementul ei în jocuri. Răspunsul tastelor este unul foarte plăcut, iar N-Key Rolloverul asigură că poți spama ce dorești și se va înregistra orice apăsare.

Pernița de la Palm Restul detașabil este suficient de comodă pentru a nu avea obiecții nici în cele mai lungi sesiuni de gaming. Poziția acesteia necesită puțină acomodare deoarece este puțin mai înaltă decât te-ai aștepta.

Butoanele Media sunt foarte ușor de identificat și folosit fiind plasate în partea superioară a tastaturii cu același aspect ca și cele de Macro.

Prin intermediul aplicației AOC G-Tools poți reconfigura toate profilele memorate și toate tastele. Opțiunile sunt totuși destul de limitate, aplicația fiind foarte tânără încă. Am încredere că în timp se va dezvolta considerabil.

Iluminatul tastelor este Full RGB, customizabil prin intermediul aplicației AOC G-Tools, meniul Light FX. Tastele pot fi configurate individual sau se pot folosi din modurile predefinite de iluminat prin care poți cicla cu tasta dedicată de iluminat din partea superioară. Prin intermediul Light FX Sync îți poți sincroniza toate device-urile AOC la capitolul iluminat. De menționat că acesta este puțin mai restrâns la capitolul efecte disponibile. LED-urile RGB sunt suficient de puternice pentru a fi vizibile ziua dar nu prea puternice cât să devină supărătoare noaptea.

Îmi place faptul că și LED-urile indicatoare Num/Caps/Scroll Lock sunt și ele RGB.

Concluzii

AOC AGK700 este o tastatură foarte comodă, solidă, per total aș zice aproape excelentă dacă nu ar avea acea rotiță de volum imensă și softul ar fi puțin mai polișat.

Pro:

 • Butoanele macro diferite ca formă pentru a preveni apăsările accidentale
 • Materiale premium
 • Switch-uri solide
 • USB Passthrough
 • Magnetul de la wrist rest puternic

Contra:

 • Rotița de volum mult prea ostentativă
 • Wrist Restul ar putea fi mai puțin înalt
 • Aplicația G-Tools este destul de limitată
Cum mă simțeam de fiecare dată când priveam acel buton :))

Cu pozele non-screenshots și editarea lor m-a ajutat Andreea.


Spread the love

Comentezi?!