Un interviu chiar mișto cu Shaq și Kobe

Spread the love

Ce ar fi fost dacă Shaq (Shaquille O’Neal) rămânea la Los Angeles Lakers, alături de Kobe Bryant? E o întrebare foarte interesantă.

Trebuie să recunosc că dragostea pentru baschet a apărut destul de târziu la mine, cam odată cu intrarea la liceu, astfel încât am prins doar jumătate de an/un an din ultimele prezențe pe teren ale lui Michael Jordan. Tot ce am știut despre el am văzut prin documentare sau meciuri luate ilegal de pe internet, pentru că trăim în România și alternative nu existau atunci :). Dacă nu era fotbal nu aveai șanse să prinzi la TV decât foarte rar.

Dar pe Kobe Bryant l-am prins chiar bine, am fost avid susținător al lui și încă sunt. Mă impresionează mentalitatea lui, nivelul de sacrificiu pe care l-a avut pentru joc și acel „Killer Instinct” sau „Mamba Mentality” de care a dat dovadă. Am și scris ceva despre el aici.

Și ca orice fan al lui și implicit, LA Lakers, mă tot întreb cum ar fi fost dacă Shaq nu pleca la Miami. Ce se întâmpla dacă amândoi rămâneau la Lakers, împreună cu Phil Jackson? Oare aveau doar 3 campionate împreună sau mult mai multe? Evident mentalitatea și stilul de joc erau complet diferite în NBA atunci. Acum este ceva foarte comun să se facă așa numitele Super Teams, atunci orgoliul era mult mai puternic. Acest orgoliu a fost responsabil și pentru despărțirea lor, alături de ideea că echipele se formau în jurul unui singur superstar.

Multe alte detalii interesante despre cei doi sunt în acest interviu. Fanii lui Kobe, Shaq sau Lakers vor aprecia. Interviul a fost filmat cu ocazia NBA AllStar Weekend 2018. Enjoy!


Spread the love

Comentezi?!