Logitech G903 Wireless Mouse – Review

Spread the love

Logitech G903 este „vârful de lance” în materie de mouși de gaming din portofoliul Logitech. Acesta este cel mai avansat model, dotat cu tot felul de caracteristici care cu siguranță te vor face să te uiți la el cu „poftă”.

Este o evoluție a modelului G900, cu care împărtășește aproape același exterior. Față de G900, care oricum era un mouse excelent, Logitech a implementat câteva caracteristici extra, pentru a aduce G903 în topul moușilor.

Am avut ocazia să testez acest „șoarec” împreună cu sistemul de încărcare prin mousepad Powerplay. Voi face un scurt rezumat către sfârșit despre experiența utilizării celor 2 dispozitive împreună. Separat, am scris și despre Powerplay. Dar mai întâi să vorbim despre mouse în sine.

Logitech G903 este un mouse Wireless care poate fi folosit și Wired, prin conectarea firului de încărcare. Cât timp acesta este legat la PC prin fir, se și încarcă. Practic este modul în care îți încarci mouse-ul. Nu ai nevoie de stand specializat, pur și simplu îl legi la fir și îl folosești în continuare cât timp se încarcă. Ceea ce înseamnă zero timpi morți, chiar dacă asta înseamnă că vei fi obligat să îl folosești cu fir din când în când.

G903 este compatibil LightSpeed, ceea ce înseamnă că poți beneficia de semnal wireless cu 1 ms latency, ca pe cablu. Poți face asta în 2 moduri:

 • Prin conectarea mouse-ului la receiver foarte aproape, cu ajutorul cablului din pachet – cablu care are un conector USB – Tata, în care bagi receiver-ul și îl plasezi în fața mouse-ului la maxim 30cm, pentru efect optim. Mouse-ul rămâne wireless, doar ai mutat receiver-ul mult mai aproape, pentru a minimiza distanța parcursă de semnal și interferențele. Asta nu înseamnă că nu va putea fi folosit de la depărtare, ca un mouse normal, wireless, doar că renunți la conexiunea ultra rapidă. Am testat și primea semnal ok și la 3 metri, mult mai mult decât ai avea nevoie.
 • Prin folosirea acestuia cu mousepadul Powerplay, deoarece mousepadul devine receiver de semnal

Totuși, pentru când pleci în vacanță și gamingul nu este activitatea principală, Logitech G903 poate fi folosit și ca un mouse wireless tradițional, cărând după tine doar acel mic receiver wireless. Dacă e complet încărcat, va rezista 24 ore sau mai mult, în funcție de nivelul de iluminat folosit. Pentru reîncărcare trebuie să ai la tine cablul din pachet și să legi mouse-ul la fir.

Forma lui G903 este ambidextră, identică cu cea de la G900. Acesta are 2 seturi de butoane pe ambele laturi care pot fi „ascunse” pe rând sau pot fi folosite concomitent, în funcție de preferințe. Chiar dacă ești dreptaci poate apreciezi un set extra de butoane apăsabile cu inelarul, cine știe.

Materialele folosite sunt de calitate superioară, chiar aș fi fost surprins dacă nu erau, la prețul acestui mouse. G903 se simte perfect în mână, iar cauciucul mat nu cauzează degete/palmă transpirată, chiar și după sesiuni foarte lungi de gaming.

Ca aşezare în palmă mi se pare ca e un mouse care este pentru mâinile lungi, deoarece nu numai că G903 este destul de lung, dar poziţia rotiţei de scroll este sus. Aşa că chiar dacă butoanele se pot apăsa din orice punct şi sunt suficient de lungi să fie ok pentru orice fel de mână, nu vei ajunge atât de uşor la rotiţă dacă nu ai mâini destul de mari.

Rotița de scroll este foarte mișto. Nu numai că se simte excelent, dar are acel sistem de comutare între modul normal de funcționare și modul Free Scoll, în care rotița se învârte liber. Apreciez această funcționalitate la multe modele din gama Logitech și întotdeauna mă întreb de ce nu o au mai multe branduri fiindcă nu este doar un gimmick, ci este extrem de util (de exemplu, atunci când vrei să stalk-uiești pe cineva pe Facebook și ai de scrollat prin sute de postări. Poți face asta cu un singur swipe al rotiței, după ce apeși butonul care schimbă între modurile de scroll. Sau… să dai scroll la multe rânduri de Word/Excel).

Senzorul lui G903 este acelaşi senzor prezent pe toate modelele Logitech PMW3366, excepţie fiind cele dotate cu iteraţia nouă, denumite HERO. Acest senzor este un PMW3310 modificat şi optimizat de Logitech. Este prezent la datorie indiferent de situaţie, nu te va lăsa la greu şi nici nu îţi va băga smoothing. Este unul din cei mai precişi senzori de pe piaţă şi te vei convinge rapid de asta.

Simt că nu am scris destul despre capacitățile acestui senzor și mouse în jocuri, deoarece am testat foarte multe modele care implementează acest senzor și deja știu la ce să mă aștept și ce nivel de performanță poate asigura. Este rapid, cât de rapid este depinde în principal de mâna ta și ce fel de accelerație îi imprimi prin mișcările proprii.

Cablul din pachet este împletit pentru o rezistență şi maleabilitate foarte bună. Nu te va încurca în momentele în care alegi să foloseşti G903 cu fir.
Software-ul folosit, LGS (Logitech Gaming Software) este același pentru toate perifericele Logitech. Are momente când merge bine, are momente când rămâne blocat în modul Music și orice i-ai face refuză să iasă din el până îl reinstalezi. Cu ajutorul acestui software poți vedea oricând nivelul bateriei, dacă mouse-ul se încarcă sau nu, și poți reconfigura orice buton al acestui „șoarec”. În afară de nivelul bateriei și feature-urile care apar când folosești PowerPlay, nu este nimic nou față de alte modele Logitech.
Logitech Powerplay este sistemul de conectare şi încărcare a mouse-ului prin mousepad. Acesta se vinde separat deoarece poate fi folosit cu 2 mouşi diferiţi (G903 și G703), urmând ca numărul acestora să fie extins pe viitor.
Conectarea lui G903 la mousepad-ul Powerplay se face extrem de uşor, înlocuind „puc-ul” din partea interioară a acestuia cu cel din pachetul PowerPlay, denumit PowerCore. După se plasează mouseul pe pad, conectarea se face instant, fără probleme.
Datele se trimit instant, iar mişcările mouse-ului se vor înregistra la fel de rapid ca prin cablu, prin sistemul LightSpeed.
G903 a funcţionat perfect cu mousepadul PowerPlay având semnal bun, fără deconectări sau orice alte probleme. Câmpul de încărcare fiind elipsoidal ai șansa să ieși din zona de recharge dacă te joci pe marginile mousepadului, dar bateria lui G903 (menținută între 80-90 aproximativ în permanență de către mousepad) ar trebui să țină suficient până când revii în zona centrală a mousepadului.
Din pachetul PowerPlay eu am folosit predominant mousepadul cu suprafaţă textilă, suprafața dură fiind pentru cei care vor ca mouse-ul să alunece mult mai uşor, pe mişcări mai ample.
Logitech G903 este un mouse foarte versatil, care poate fi folosit atât Wired cât și Wireless, atât cu conexiune LightSpeed sau fără, casual. În plus, prin schimbarea puc-ului de dedesubt cu cel denumit PowerCore, acesta se poate folosi pe mousepadul Logitech Powerplay, astfel încât nu vei mai avea nevoie vreodată să îl încarci. Senzorul este extraordinar, iar mouse-ul în sine se va simți foarte bine în orice joc, chiar dacă este puțin mai greu pentru unii.

Caracteristici Logitech G903:

 • Înălțime: 130.3 mm
 • Lățime: 66.5 mm
 • Adâncime: 40.4 mm
 • Greutate: 110 g doar mouse-ul
 • Greutate extra: 10 g
 • Lungime cablu: 1.80 m

Caracteristici Tracking:

Timp de răspuns:

 • USB data format: 16 bits/axis
 • USB report rate: 1000 Hz (1ms)
 • Wireless report rate: 1000 Hz (1ms)
 • Wireless technology: LIGHTSPEED Wireless
 • Microprocessor: 32-bit ARM

Durabilitate:

 • Main buttons: 50 million clicks
 • PTFE Picioare teflon: > 250 kilometers

Baterie:

 • Default lighting: 24 hours
 • No lighting: 32 hours

Alte caracteristici:

 • POWERPLAY compatible
 • Onboard memory: 5 profiles
 • LIGHTSYNC RGB: 2 zones
 • Mechanical Button Tensioning System


Spread the love

Comentezi?!