Logitech G213 – Review

Spread the love

Mai tot timpul primesc la review device-uri de gaming cât mai scumpe, dar de această dată am primit o tastatură de gaming affordable de la Logitech –  Logitech G213.

Logitech G213 este o tastatură de gaming bazată pe tehnologia mech-dome, ceea ce înseamnă că tastatura se compune din mai multe straturi suprapuse, anume: strat de circuite, membrana de plastic și tastele în sine. Pentru a înregistra o apăsare a unei taste, utilizatorul trebuie să apese tasta până la capăt, pentru a face contactul cu circuitul de dedesubt, spre deosebire de tastaturile mecanice care au punctul de înregistrare a tastei la 1.2, 1.5 sau 2mm, în funcție de model. Această tehnologie este considerabil mai ieftină decât switch-urile mecanice, dar are și dezavantajele ei. Feel-ul tastaturii este făcut să fie similar cu cel al unei tastaturi mecanice, datorită forței de actuare similare (45g) și a distanței de travel a tastei de 4mm. Key-caps-urile sunt construite să fie similare cu cele folosite pe tastaturi mecanice, dar nu le vei putea pune la altă tastatură sau să folosești alte keycaps de la tastaturile mecanice Cherry sau Romer-G, deoarece nu se potrivesc.

Design-ul exterior arată decent, G213 pare suficient de solidă, la aproximativ 1kg greutate, plasticul este de calitate, iar picioarele sunt destul de mari încât să îți ofere siguranță. În partea stângă avem logo-ul Logitech G, iluminat, iar în dreapta tastele multimedia și tasta de închidere a luminii + tasta de Game Mode, configurabilă desigur. Palm-rest-ul este din plastic și nu este detașabil, pentru mine nu este o problemă, deoarece prefer tastaturile cu palm-rest, dar e bine de știut pentru cei care nu folosesc așa ceva. Cablul este aproximativ 1,8m – 2m lungime și este împletit, deci va rezista foarte bine în timp.

Ca feel, după ani de folosire a multor modele de tastaturi mecanice, pot spune din start că se apropie de acel feel, datorită forței de apăsare similară cu una de la un switch mecanic, dar imediat îți dai seama că nu este mecanică atunci când apeși o tastă la maxim și se simte moale, ca un burete, din cauza membranei de plastic. Pentru cei care nu sunt obișnuiți cu tastele mecanice, G213 Prodigy va avea un feel foarte plăcut la tastare, similar cu alte tastaturi bazate pe membrană, dar cumva mai bun, mai rewarding, mai ales în sesiunile de gaming, unde apeși considerabil mai tare, în mijlocul acțiunii.

În jocuri tastatura s-a comportat foarte bine, reacționând rapid, iar mulțumită funcției de anti-ghosting nu am avut momente în care să mă pierd din cauza unei mișcări pierdute datorită apăsării simultane a multor taste.

Mai mult de atât, Logitech G213 este water-rezistent, conform Logitech, datorită construcției tastelor, testată la 60ml aruncați în diferite zone. Nu am vrut să testez asta, deoarece are anumite limite și devenea prea complicat de curățat, și există și riscul de a o strica. :).

Tastele sunt configurabile, cu ajutorul software-ului LGS (Logitech Gaming Software). Prin acesta poți modifica profile individuale pentru fiecare joc în parte, atât din punct de vedere al iluminatului, dar și pentru comenzi speciale sau macro-uri. Acestea se activează imediat ce pornești jocul. De asemenea, butonul de Game Mode este util pentru că poți opri tasta de Start și diferite combinații de taste care te pot scoate din joc accidental.

Iluminatul este RGB, dar este împărțit pe 5 zone, nu este individual pentru fiecare tastă. Astfel, efectele sunt relativ limitate, iar customizarea nu este cea mai permisivă. Pentru fani RGB este o alternativă de buget foarte bună, dar cei care vor iluminat configurabil pentru fiecare tastă vor fi nevoiți să caute modele mai scumpe. Toate efectele standard pot fi activate cu combinația de tasta de iluminat + una din cifre pentru a activa un efect anume, iar tasta iluminat plus + sau – pentru a regla intensitatea luminii.

G213 Prodigy are și un timp de răspuns redus față de alte tastaturi bazate pe tehnologia membrană (2 milisecunde) și funcție de anti-ghosting, pentru momentele în care apeși toată tastatura cu fața și vrei să se înregistreze fiecare tastă în parte.

Per total, Logitech G213 Prodigy este o tastatură bună pentru cei care nu vor să investească foarte mult într-o tastatură de gaming și nu vor mecanică, dar iluminatul RGB este pe lista de preferințe. O recomand totuși la reducere, deoarece la preț Full se cam apropie de tastaturile mecanice mai ieftine, care oferă o experiență mai bună atât în gaming, cât și la tastat.


Spread the love

Comentezi?!