Xiaomi Watch S1 Active – Review

Spread the love

Unul din cele mai noi ceasuri inteligente lansate de Xiaomi este Xiaomi Watch S1, lansat în două variante, normal sau Active. Varianta testată de mine este Xiaomi Watch S1 Active, cea ușoară, „sport” a lui S1. Ceasul a fost testat împreună cu telefonul Xiaomi 12 Pro.

Specificatii

ModelS1 Active
Tip produsCeas inteligent
CompatibilitateAndroid 6.0 și versiuni ulterioareiOS 10 și versiuni ulterioare
Tipul ecranuluiAMOLED
Diagonala ecranului1,43″
Rezoluția ecranului466 × 466 px
Rata de reîmprospătare a ecranului60 Hz
FuncțiiSenzor geomagnetic
Monitor de ritm cardiac
Senzor de ritm cardiac PPG
Dual GPS
Asistent de respirație
Monitorizarea stresului
117 moduri de antrenament
Senzor atmosferic
Monitorizarea oxigenului din sânge pe toată durata zilei
Apeluri telefonice prin Bluetooth
ComunicareNFC
Bluetooth 5.2
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n 2.4GHz
Capacitatea bateriei470 mAh
Durata de viata a bateriei12 zile de utilizare tipică
Mod de economisire a energiei de 24 de zile
Până la 30 de ore (modul GPS)
NavigareGPS
GLONASS
Galileo
QZSS
BDS
Lungime reglabilă a benzii160 – 220 mm
Interval de temperatură-10°C ~ 45°C
CertificateGB/T 30106-2013
Materialul executăriiMetal
Silicon
TPU
Poliamidă armată cu fibră de sticlă
Înălţime47,3 mm
Lăţime46,5 mm
Grosime11 mm
Greutate36,3 g
Informații suplimentareGiroscop
Accelerometru
Senzor de lumină ambientală
Alexa
Asistent vocal
Indicele de sănătate
Alertă de ritm cardiac anormal
ConținutCablu dedicat de încărcare USB
Ceas inteligent
Manual de instrucțiuni
CuloareOcean Blue

Design/Construcție

Xiaomi Watch S1 Active este disponibil în mai multe culori: Moon White, Space Black și varianta testată: Ocean Blue. Personal dacă aș putea alege cred că varianta Space Black s-ar potrivi mai ușor la aproape orice ținută, dar cel mai bine arată în culoarea Moon White.

Brățara lui S1 Active se poate detașa foarte ușor fără ustensile, sistemul fiind unul destul de comun în cazul smartwatch-urilor, după cum se poate observa și în poza de mai jos.

Cadrul lui S1 Active este metalic, pentru a spori rezistența la impacturi, iar sticla Nu este Sapphire Glass. Aceasta este doar pentru varianta S1. Acesta are un tip de sticlă diferit, mai ușor.

Butoanele fizice sunt 2 și sunt prezente în partea dreaptă a ceasului. Butonul de sus. denumit Home, este butonul universal pentru meniuri, Home screen. Cel din partea inferioară este butonul Sport. Acesta funcționează ca un shortcut către funcțiile de fitness și tracking.

Restul funcțiilor de navigare sunt reprezentate prin gesturi, anume:

  • Slide din sus – ecranul de notificări
  • Slide din jos – diferite funcții Quick Shortcuts (Mute, Conexiune, Setări etc) plus informații ca % Bateriei, conexiunea BT
  • Slide Stânga/Dreapta trece prin toată lista de Widgets customizabile după bunul plac.
Nu avem statistici de somn pentru că nu folosesc nici un ceas în acest mod, mi se pare prea incomod să dorm cu ceas la mână

Fețele ceasului se pot schimba foarte ușor, colecția fiind destul de diversă pentru fiecare gust. Acestea sunt customizabile, în sensul că poți adăuga/scoate din informațiile prezentate pe unele din ele.

Greutate

La aproape 36 grame (Fără brățară) vei uita că ai ceas la mână. Pentru sportivi sau entuziaștii de fitness ceasul este mai indicat peste varianta S1, care este puțin mai greu. Pentru a ajuta mâna să respire și, desigur, să mențină greutatea cât mai joasă, cureaua este găurită pe toată lungimea.

Recunosc că în vacanța petrecută la festivaluri și la concertul Armin Van Buuren din Amsterdam plus plimbările aferente efectiv am uitat că am la mână un ceas. Greutatea redusă și faptul că este mai subțirel decât alte modele au mers mână în mână pentru un concediu activ.

Spatele ceasului nu este metalic ca la majoritatea smartwatch-urilor. Acesta este un plastic solid, dar ușor.

Performanță

Xiaomi Watch S1 Active se poate conecta atât la telefoane cu Android cât și iOS. Tot ce îți trebuie este aplicația Mi Fitness.

Ecranul

Xiaomi Watch S1 Active are ecran touchscreen AMOLED de diagonală 1,43 inchi. Acesta are o rezoluție de 466 x 466 pixeli și o rată de împrospătare de 60 herzi, făcând animațiile să pară foarte smooth.

Luminozitatea este suficient de puternică încât să poată fi folosit și pe cel mai puternic soare fără probleme.

Iconițele aplicațiilor sunt simple, colorate și vii. Mie imi place acest stil, mai ales pe ceasuri, dar acest lucru ține și de preferințele fiecăruia. Mai jos poză ca să vă lămuriți.

Interactivitate

Cu ajutorul microfonului incorporat poți interacționa cu Alexa.

Prin NFC poți efectua și plăți prin sistemul Mastercard, cel puțin teoretic, nu am testat.

UPDATE: Xiaomi Pay a fost anunțat recent și va fi disponibil prin gama de ceasuri Xiaomi Watch S1 și S1 Active.

Baterie

Bateria de 470 mAh a lui S1 Active m-a ținut în medie cam 6-7 zile de folosire intensă. Ceasul poate ține până la 12 zile folosire normală, redusă, fără GPS care este consumatorul cel mai mare, alături de apeluri și programele de fitness. 7 Zile între încărcări sunt mai mult decât suficiente, mai ales în condițiile folosirii acestuia în vacanță, unde s-au produs mulți pași, multe verificări de puls, stres etc.

Încărcarea durează cam 2 ore – 2 ore jumătate 0 – 100% și nu este wireless. Acest feature este disponibil pe Xiaomi Watch S1. Încărcătorul este unul standard, cu 2 contacte și prindere precisă cu ajutorul magneților.

Pinii din exteriorul senzorilor sunt pentru încărcare

Raza conexiunii Bluetooth este relativ mare. La mine acasă ceasul rămânea conectat în majoriatea camerelor, oriunde ar fi poziționat telefonul. Am avut deconectări mici doar la distanțele maxime, cu minim 2 pereți între ceas și telefon.

Apeluri și GPS

Apelurile apar imediat și pe ecranul lui S1 Active, fiind inclus și numărul apelantului sau numele dacă acesta este în agendă. Poți răspunde și discuta prin ceas, dacă telefonul este în raza de conexiune Bluetooth a acestuia, iar microfonul este decent, difuzorul suficient de puternic. Nu recomand acest mod de preluare a apelurilor în spații zgomotoase deoarece nu va fi o experiență foarte plăcută.

Microfonul și Difuzorul audio sunt amplasate în partea dreaptă a ceasului, central, la nivel sub butoane.

GPS-ul este rezonabil de precis, durează cam 10 secunde conectarea la sateliți, prin dual band dar drenează bateria. Dual Band GPS înseamnă că S1 Active va încerca poziționarea ta prin mai multe sisteme de sateliți (GPS, GLONASS, Galileo etc) pentru a-ți oferi un rezultat cât mai precis. Câteodată a dat puțin chix, arătându-mă pe la vecini dar e un început.

Pentru folosirea mai mult decât o orientare rapidă recomand telefonul. Căutarea unei străzi pe ceas pentru un străin dubios, băut și fumat pe străzile Amsterdamului, unde nu vrei să scoți telefonul din buzunar ca măsură de precauție, a funcționat de minune :).

S1 Active poate detecta și elevația față de nivelul mării, dar și presiunea atmosferică.

Sport/Health Tracking

S1 Active înregistrează multiple informații legate de activitatea derulată. Ai toate informațiile de care ai avea nevoie, cum ar fi distanța totală, cadența, diferența de elevație, pulsul mediu, ritmul, ritmul actual, durata activității. Toate aceste informații sunt disponibile direct în ceas, fără a fi nevoie să deschizi aplicația Mi Fitness pe telefon. Widgeturile pentru fiecare activitate sunt bine creionate, afișând informații pertinente. Pașii înregistrați sunt foarte aproape de cei reali, numărați de mine sau comparați cu datele obținute pe alt ceas/telefon.

De asemenea, are destule programe de fitness și/sau mișcare pe care le poți urmări prin ceas. Instrucțiunile sunt destul de clare, iar trackingul funcționează ok cu ajutorul accelerometrului și a giroscopului incorporat.

Un obicei destul de enervant pe care îl are Xiaomi Watch S1 Active este acela de a te întreba dacă mai mergi/alergi/orice încontinuu la fiecare oprire a ta mai mult de 2-3 secunde. Acest lucru a devenit chiar stresant atunci când mă plimbam prin Amsterdam și mă opream într-un magazin sau pentru o poză, cu ceasul vibrându-mi la mână ]n stilul „Hey… hey … ce faci? Te-ai oprit sau ce?”. Mai mult de atât, notificarea care te întreabă dacă vei continua mersulwhatever nu dispare după un click, trebuie să ții apăsat pe ea cam o 2 secunde.

Cum arată Mi Fitness pe telefon

Pentru partea de Sănătate avem toate măsurătorile deja clasice întâlnite pe majoritatea ceasurilor smart. Putem monitoriza pulsul, gradul de oxigenare a sângelui, nivelul de stres, somnul etc.

Pulsul și gradul de oxigenare sunt similare cu valori obținute cu ceasul meu personal, S1 Active generând uneori valori puțin mai ridicate, cu 3-5 bpm.

Concluzii

Xiaomi Watch S1 Active este un ceas dedicat adepților mișcării, cu foarte multe programe de fitness și senzori care să te urmărească cu atenție, chiar dacă devine cam pisălog câteodată. Ecranul este excelent, iar bateria ține considetabil mai mult ca la alte modele similare, cât timp nu folosești prea mult GPS-ul dual band.

Pro:

  • Bateria ține foarte mult pentru un smartwatch
  • Foarte ușor
  • Foarte customizabil
  • Ecranul AMOLED puternic și rapid

Contra:

  • Modul câteodată enervant în care interacționezi cu ceasul în timpul activităților de fitness.
  • Nu are Wireless charging. Disponibil doar pe S1.
Pozarea dispozitivelor cu piese de mici dimensiuni este aproape imposibilă fără intervenția vreunei patrupede.

Ca de obicei cu pozele non-screenshots și editarea lor m-a ajutat Andreea. Check her work out!


Spread the love

Comentezi?!