Xiaomi Portable Electric Air Compressor 1S – Review

Spread the love

Unul din cele mai interesante dispozitive cu care m-am jucat în ultima vreme este Xiaomi Portable Electric Air Compressor 1S. Acesta este un compresor de aer cu baterie internă de dimensiunile unui controller de PS5 care este capabil să îți umfle aproape orice poate fi umflat. Mai mult de atât l-am folosit și în feluri neconvenționale și la fugărit pisica prin casă.

Specificații

ModelMJCQB05QJ
Tip produsCompresor de aer
ConectivitateUSB Typ-C – 1 buc
Capacitatea bateriei14.8 Wh
Timp de incarcarepână la 3 ore
Tensiune de intrare5V – 2.0A
Nivel de zgomot<80 dB la o distanță de 1 m
Interval de temperatură-10°C ~ 45°C
CertificateQXMQJ0002-2019
CuloareNegru
Înălţime124 mm
Lăţime71 mm
Grosime45,3 mm
Informații suplimentareDomeniu de presiune de umflare 0,2-10,3 bar / 3-150 psi
Conținut cutieXiaomi Portable Electric Air Compressor 1S
Adaptor de supapă Presta
Adaptor pentru supapă cu ac
Pungă de depozitare
Cablu de încărcare
Manual de instrucțiuni

Design/Construcție

Îmi place aspectul de lacăt al lui Xiaomi Portable Electric Air Compressor 1S. Este modern, interesant fără a limita funcționalitatea acestuia.

Materialele folosite sunt rezistente la tratament dur, vopseaua fiind cauciucată, dar și mată pentru a nu sublinia atât de ușor murdăria apărută. Air Compressor 1S pare că are o oarecare rezistență la impacturi sau manipulare lipsită de grijă, iar pentru zgârieturi avem protecția oferită de săculețul din dotare. Cât s-a plimbat și zbătut prin portbagajul meu nu a fost nici o problemă.

Faptul că poate fi comparat ca dimensiune cu un controller de PS5 mi se pare avantajul principal al lui Air Compressor 1S, eu fiind obișnuit cu tradiționalele compresoare pe care le țineam în portbagajul mașinii în caz că am o pană. Acestea erau pe puțin de 3 ori mai mari și mai butucănoase.

În cutia lui Xiaomi Portable Electric Air Compressor 1S găsim, pe lângă acesta, 2 capete diferite care se vor atașa la furtun pentru a umfla cauciucuri de bicicletă sau diferite mingi, cablul de încărcare (fără partea care se bagă în priză) și o husă pentru transportul acestuia. În husă avem și un mic buzunar în care putem stoca capetele și cablul de încărcare pentru a avea totul la un loc. Săculețul este foarte practic deoarece are și un șnur care poate fi strâns și păstrat agățat de diferite cuiere/agățătoare din portbagaj în funcție de preferințe.

De menționat că nu veți găsi adaptor pentru încărcarea la mașină în cutia lui.

Portul pentru încărcare este Type C, deci poate fi folosit și cam orice alt cablu, în cazul în care nu dispuneți de cablul lui sau doriți ceva mai lung (Cablul inclus în pachet este destul de micuț). Acesta este protejat de praf/umezeală cu un capac de cauciuc.

Performanță

Air Compressor 1S nu are buton de ON/OFF. Acesta pornește în momentul în care ai desfăcut furtunul din lăcașul său.

Amplasamentul butoanelor aduce aminte de rotița de la iPod-urile vechi. Acestea sunt ușor de înțeles și folosit chiar și fără consultarea manualului.

  • Butonului din stânga activează lumina
  • + și – configurează presiunea țintă, pe care va încerca să o atingă odată ce ai pornit pomparea de aer
  • Butonul central pornește pomparea
  • Butonul din dreapta ciclează prin cele 5 moduri: Manual, Bicycle, Motorcycle, Car, Ball, fiecare cu scala aferentă, în PSI sau Bar.

Ecranul din dotarea lui Xiaomi Portable Electric Air Compressor 1S poate afișa diferitele măsuri de umflare, în funcție de modul selectat, atât în PSI, cât și în bar, dar și presiunea obiectului la care este conectat. Ar fi mers și un indicator procentual al bateriei direct în ecran, în loc de LED-ul din partea inferioară a compresorului care nu îți poate oferi prea precis nivelul bateriei.

Capetele de încărcare se înșurubează foarte ușor, atât pe dispozitiv, cât și în cazul mașinii/bicicletei. Acestea se înșurubează direct pe supapă, nefiind nevoie să ții presiune cu mâna sau să dădăcești dispozitivul. Pe durata încărcării te poți ocupa cu altceva.

Capul de încărcare pentru mingi

Bateria ține. conform Xiaomi, cam 8 umflări de cauciucuri de motocicletă sau 2 de mașină, 44 mingi de basket sau 55 de anvelope de hoverboard. Nu am testat acest lucru pe bicicletă deoarece am renunțat la aceasta de ceva timp, dar vă pot prezenta timpii de încărcare obținuți pe o minge de basket și pe cauciucul mașinii personale.

Procedura de testare pentru cauciucurile de mașină a fost să îmi desumflu propriul cauciuc de pe stânga spate, aproape maxim, l-am lăsat la 0.5 Bar, deoarece în caz că nu funcționa compresorul să am suficientă presiune să ajung la vulcanizarea de la colțul străzii. Ezit să pun poză cu încărcarea deoarece aveam jantele extrem de murdare.

  • Durata umflării pentru cauciucul de mașină de la 0.5 bar la 2.3 a fost de aproximativ 7 minute.
  • În cazul mingii de basket am avut 30-40 de secunde de la aproape complet desumflată și 10 secunde de la 5 PSI la 8 PSI (Un top-up normal după ce nu a fost folosită pe perioada iernii).

Aerisirea laterală funcționează bine, Air Compressor 1S păstrând o temperatură normală după aproape 10 minute de folosire continuă. Singurul lucru care s-a încălzit a fost furtunul.

Nu am rămas fără baterie inclusiv după o încărcare completă a cauciucului mașinii, plus mingea de basket și suflatul tastaturii încă vreo 5 minute. Atunci mi s-a îngălbenit LED-ul din partea inferioară a lui Air Compressor 1S, semn că ne apropiem de low battery. În realitate nu vei avea nevoie mai mult de un cauciuc vreodată, dar în cazul în care ai și rămâi fără baterie, sau anticipezi o astfel de problemă, conectorul Type C este cel mai popular tip de încărcător în prezent, deci vei găsi cu ușurință un cablu compatibil, chiar și la încărcătoare de mașină.

Încărcarea lui Xiaomi Portable Electric Air Compressor 1S se face în maxim 3 ore, amperajul fiind relativ redus, nu putem vorbi de fast charge sau similar ca la telefoanele noi, iar oricum cazurile în care vei avea nevoie de mai mult de o încărcare sunt extrem de rare.

Sunetul scos de compresor în timpul funcționării este unul destul de redus pentru un compresor capabil să încarce cauciuc de mașină. Față de modelele tradiționale care se leagă la priza mașinii este mai puțin zgomotos, dar totuși este un compresor de aer deci nu vom scăpa de sunetul tipic lor.

Bonus: Am folosit compresorul inclusiv ca să suflu aer comprimat pe tastatură pentru a o curăța. Funcționează decent, nu e la fel de puternic ca spray-urile pe care le cumperi din comerț, dar ajută.

Un alt avantaj este greutatea lui Xiaomi Compressor 1S de aproximativ 450 grame.

Acesta dispune și de o lanternă pentru a ilumina o zonă mică de lucru, ca să nimerim corect chiar și pe întuneric. Lanterna are două moduri de iluminat, continuu și alternativ, care pare că semnalează S.O.S. în codul Morse.

Concluzii

Xiaomi Portable Electric Air Compressor 1S este un must have din punctul meu de vedere. Mi-a plăcut dimensiunea redusă și aspectul lui și am fost surprins de puterea sa de umflare. Încărcarea prin setarea PSI/Bar-ului țintă îți face viața mult mai ușoară pentru că nu trebuie să îl dădăcești.

Timpul de încărcare complet este de aproximativ 3 ore, iar bateria fiind pe Litiu înseamnă că nu îl vei putea uita în portbagaj cu lunile fără ca aceasta să își piardă din putere. Dacă ar fi să caut nod în papură mi-ar plăcea ca procentul bateriei să fie afișat pe ecran, nu ca LED individual și să se încarce puțin mai repede dar nu cred că vei avea nevoie prea des de mai mult de o încărcare.

Prețul lui Xiaomi Portable Electric Air Compressor 1S la momentul publicării acestui review este de 229 lei pe mi-home.ro

Cu pozele non-screenshots și editarea lor m-a ajutat Andreea.


Spread the love

Comentezi?!