Sunt fan al ITD Custom Works.

Spread the love

IT Direct, distribuitor cu tradiție al unor mărci de top create pentru entuziaști, anunță introducerea pe piață a gamei de PC-uri sub marca proprie ITD Custom Works, concepute special pentru pasionații de jocuri, profesioniști și iubitori de tehnologie în general.

Construirea unui PC presupune o serie de etape consumatoare de timp, care debutează cu cea de informare şi documentare, urmând să se încheie cu cea de configurare, ajustare și reglare. Astfel, pentru a obține raportul performanță / preț dorit, utilizatorul trebuie să dețină mai întâi cunoștințele tehnice necesare alegerii componentelor corecte, pe care mai apoi să le monteze, iar în final să se asigure de buna funcționare a PC-ului astfel obținut.

Alternativa, mult mai rapidă și mai confortabilă, o reprezintă alegerea unui sistem preconfigurat și pre-asamblat, precum cele din gama ITD Custom Works. De la carcase mini-ITX (David Prime), microATX (Athena), Tower (Pegasus) și până la carcase Full Tower ATX (Poseidon), s-a dorit acoperirea unei game vaste de utilizatori.

Săptămâna trecută am participat la evenimentul de prezentare ITD Custom Works, unde am făcut cunoștință cu oamenii din spatele acestei idei dar și cu 4 sisteme diferite. Pe lângă poveștile clasice despre cât de multă performanță se poate scoate din fiecare, ce limitări au și peste ce obstacole trebuie să sari pentru a ajunge la un produs de care să fie toți mulțumiți, dar și nenumăratele conversații/drumuri cu diverse fabrici/producători am văzut oameni foarte pasionați, oameni care vor să facă ceva chiar mișto și diferit.

Fiecare sistem prezintă elemente specifice de personalizare, componentă ce lipseşte complet la sistemele gata-asamblate vândute în România. Astfel, ITD Custom Works oferă geamuri personalizabile la dorința utilizatorului(vopsire/decupare/iluminare) ceea ce face ca fiecare sistem să devină special, să fie “doar al tău”. Mai mult, configuraţia sistemelor este una orientativă, utilizatorul având şi opţiunea de a adăuga sau de a înlocui anumite componenete, fiind ajutat şi de specialiştii ITD. Piesa definitorie a acestor sisteme o reprezintă plăcuța cu Serial Number, sub forma logo-ului ITD CW, ce îi atestă unicitatea și ediția limitată.

Rezultatul este destul de clar: sisteme performante, testate intens înainte să ajungă la destinație, cu un aer de unicitate pentru fiecare utilizator. Evident că asta nu va fi la același nivel de preț cu sistemul pe care ți-l faci tu singur acasă și pe care îl asamblezi tot tu, dacă știi să alegi componentele și să asamblezi corect. Toată această muncă se traduce într-un cost puțin mai ridicat, dar rezultatul vorbește de la sine.

În plus, fiecare sistem vine în cutia lui personalizată din lemn, cu mult padding pe dinăuntru. Poate vor vinde separat și acele cutii pentru că sunt foarte interesante.

 David Prime

Pentru utilizatorii care doresc performanță ridicată într-un format cu adevărat compact, gama ITD Custom Works include modelul David Prime, livrat în carcasa mini ITX Raijintek Ophion EVO. Disponibil la un preț de achiziție recomandat de 9999 Lei, el se bazează pe un procesor Intel Core i5-9600K răcit cu o soluție pe apă Raijintek Orcus 240, o placă video AORUS GeForce RTX 2070 8G și 16GB memorie RAM. Pentru stocare a fost aleasă combinația formată dintr-un SSD M.2 Samsung 970 Evo de 250GB și un HDD SATA Western Digital WD Blue de 1TB, în timp ce sursa de alimentare Seasonic de tip Small Form Factor din gama SFX este certificată 80 Plus Gold. Pentru un plus de control al aspectului vizual, a fost adăugat un modul Corsair Lighting Node PRO pentru iluminarea cu LED.

David este chiar impresionant pentru dimensiunile sale reduse. În videoul de prezentare de mai sus (Click pe nume), puteți vedea sistemul pus lângă un hard disk pentru a putea înțelege cât de mic este de fapt. Configurația recomandată este testată pentru temperaturi optime de utilizare, chiar dacă se poate umbla la ea, momentan un RTX 2080 ar produce prea multă căldură.

M-am înscris pe lista de testare la David și abia aștept să îl prind să vă scriu despre el :D.

 

Athena Prime

Este soluția ideală pentru utilizatorii care vor o staţie de gaming de dimensiuni reduse/medii și cu un impact vizual puternic, într-un buget sub pragul psihologic de 10.000 Lei, dar cu un nivel de performanță ridicat. Disponibil la un preț recomandat de 9999 Lei, acesta este echipat cu un procesor Intel Core i5-9600K, răcit cu o soluție de răcire pe apă Raijintek Orcus 280RBW.

El este susţinut de o placă video Gigabyte GeForce RTX 2080 GAMING OC 8G și 16GB memorie RAM. Pentru stocare, a fost aleasă combinația optimă performanță-preț-capacitate formată din SSD M.2 Samsung 970 Evo de 250GB și HDD SATA Western Digital WD Blue de 1TB.

Întregul ansamblu este montat într-o carcasă mATX Raijintek Paean M, iar pentru alimentare în siguranță deplină a fost aleasă o sursă Seasonic M12II EVO.

Carcasa este open, după cum se vede și în poze, iar pe viitor vor încerca să pună și placa video pe riser, pentru a îmbunătăți aspectul acestui sistem.

Poseidon

Asamblat într-o carcasă Raijintek Zofos, conceput special pentru jocuri în condiții de zgomot redus, Poseidon este o “bestie” destinată celor mai pretențioși dintre utilizatori, având un preț de achiziție recomandat de 13.999 Lei. Se foloseşte de un procesor AMD Ryzen 7 2700X, răcit cu un sistem de răcire pe apă Raijintek Phorcys EVO CD360 pentru o operare la performanță maximă, în condiții de temperatură optime și cu un nivel de zgomot redus.

Necesarul de putere grafică, căutat de către pasionații de jocuri,  este satisfăcut de placa video AORUS GeForce RTX 2080 8G, în timp ce profesioniștii își pot desfășura activitatea în voie mulțumită celor 32GB memorie RAM. Totodată, SSD-urile Samsung 970 Evo și 860 QVO de 1TB asigură deopotrivă un spațiu de stocare generos și un nivel de performanță ridicat, în timp ce sursa de alimentare Seasonic certificată 80 Plus Platinum se remarcă prin eficiența energetică deosebită.

Poseidon este cel mai mare, folosind o carcasă Full Tower, deci are mult spațiu de „joacă” înăuntru. Poți, cu ajutorul celor de la ITD să adaugi sau să schimbi configurația foarte liber, nefiind constrâns decât de bugetul tău.

 

Pegasus 

Mulțumită prețului de achiziție recomandat de 5499 Lei, cel de-al patrulea sistem din gama ITD Custom Works – Pegasus – se adresează celor ce caută un raport cât mai bun preț/performanță. Cu ajutorul procesorului AMD RYZEN 5 2600 și a plăcii video Gigabyte GeForce RTX 2060 GAMING OC PRO 6G, Pegasus dispune de suficientă putere de procesare pentru a satisface un număr ridicat de utilizatori, totodată ținând și bugetul sub control. Configurația mai include 16GB memorie RAM, un SSD Samsung SSD 860 QVO de 1TB și sursă de alimentare Seasonic S12II. Ținând și de această dată cont de importanța aspectului vizual, carcasa aleasă este SilentiumPC Armis AR5X TG RGB.

 

Servicii premium

Fiecare sistem ITD Custom Work este pretestat și vine și cu un buletin de teste ce reflectă performanțele și evidențiază comportamentul sistemelor în diverse scenarii de utilizare (temperaturi maxime de funcționare sub încărcare maximă, stabilitate, etc).

Pentru mai multe detalii vizitaţi pagina ITD Custom Works


Spread the love

Comentezi?!