SPC Gear Endorphy Cordura Speed Mousepad – Review

Spread the love

SPC Gear Endorphy Cordura Speed mi s-a părut foarte interesant ca model de mousepad din cauza materialului folosit. Cordura este un material foarte rezistent, folosit în general pentru obiecte/haine menite să fie abuzate, deci un mousepad ar fi exact în spectrul de aplicații. Am testat varianta L a lui Endorphy Cordura Speed, pe care îl voi denumi de acum SPC Endorphy.

Specificații

  • Lungime – 450 mm
  • Lățime – 400 mm
  • Grosime – 3mm
  • Culoare – Negru
  • Material suprafață gaming – Cordura
  • Compatibil senzor optic și laser

Design

Materialul principal pentru suprafața de contact cu mouse-ul este „Military Spec” Cordura, rezistentă la apă.

Designul lui Endorphy este simplu, monocrom, de culoare neagră. Singura pată este logoul SPC amplasat în colțul dreapta jos, cu alb.

Îmi plac mousepadurile care au acea extra cusătură ca să marcheze finalul mousepadului dar să și prevină dezlipirea straturilor (Mi s-a întâmplat la diferite alte modele). Endorphy are o astfel de „coajă” împletită și ea, puțin mai înaltă decât mousepadul.

Performanță

Toții moușii testați au alunecat cu brio pe suprafața lui Endorphy. Împletitura cu materialul denumit Cordura este una puțin mai groasă decât la alte mousepaduri dar nu are efect asupra aderenței piciorușelor de teflon.

După multe tentative am reușit un mare close-up ca să vedeți exact.

Baza, sau spatele, lui Endorphy este cauciucat pentru a preveni alunecarea pe birou. Aici s-a comportat ca orice alt mousepad, unde l-am pus acolo a rămas, nimic deosebit.

Am testat rezistența la lichde a lui SPC Endorphy turnănd apă, deoarece nu am vrut să risc în cazul în care nu era as advertised. Rezultatul a fost faptul că apa a alunecat în mare parte de pe pad (Dacă faci asta la unghi, evident) fără să lase vreo urmă. Pe o suprafață plată urma lăsată depinde de cât de repede ajungi la un șervețel să ștergi. Pozele de mai jos sunt ne-editate, făcute la interval de 2 minute, interval pe care eu îl consider maxim până la ștergerea lichidului vărsat. Suprafața este foarte puțin umedă (Rezistentă la apă, nu impermeabilă). Va trebui totuși să cureți cu o cârpă udă mousepadul dacă obișnuiești să transpiri în sesiunile lungi de gaming în zona podului palmei.

Dacă ar fi ceva de comentat la Endorphy este faptul că de la cusătura Cordura împletită ai un sunet destul de ascuțit la frecarea cu piciorușele mouse-ului. Pentru unii poate ar fi enervant la mișcările largi și rapide ale mâinii, eu ma simt ca un ninja 🙂

Evident că nu pot vorbi încă despre rezistența în timp a lui SPC Endorphy Cordura Speed, deoarece îl am de abia o lună și nu obișnuiesc să distrug mousepaduri prea repede oricum. Dar impresia inițială este că va rezista cu brio.

Concluzii

SPC Endorphy Cordura Speed este o familie de mousepaduri (Disponibil și în mărimile M și XL) care are la baza un material foarte rezistent la abuz(Cordura) cât și rezistent la apă, cuplat cu o textură bună ca suprafață de mousepad. Singurul „minus” este acel mic scârțâit pe care îl poți produce la mișcări foarte rapide și largi. Pe mine nu mă deranjează dar e de menționat pentru adepții setupului de gaming cât mai low noise.

Dacă ar fi să recomand eu aș prefera varianta XL(900x400mm), deoarece îmi plac mult mai mult padurile cât tot biroul.

La momentul publicării acestui review, SPC Endorphy Cordura Speed L este 130 lei la Emag.

Ca de obicei cu pozele non-screenshots și editarea lor m-a ajutat Andreea. Check her work out!


Spread the love

Comentezi?!