realme C67 – Smartphone Review

Spread the love

Evoluția smartphone-urilor din ultimii 5 ani se vede probabil cel mai bine în zonele mid-range și budget. Astfel ajungem să avem telefoane decente și sub 1000 de lei. Astăzi vă prezint realme C67, un budget friendly smartphone care te va surprinde.

Specificații

DisplayTipIPS LCD 90Hz, 800 nits (typ), 950 nits (HBM)
Dimensiune6.72 inchi, 109.0 cm2 (~87.8% screen-to-body ratio)
Rezoluție1080 x 2400 pixels, 20:9 rație (~392ppi)
BodyDimensiuni164.6 x 75.4 x 7.6mm
Greutate185 g
ConstrucțieFrontal – Sticlă, spate plastic, cadru plastic
SIMDual SIM (Nano SIM, dual stand-by)
IP54 rezistent la praf și stropi
RețeaTehnologieGSM/HSPA/LTE
PlatformăOSAndroid 14, Realme UI
ChipsetQualcomm SM6225 Snapdragon 685 (6 nm)
CPUOcta-core (4×2.8 GHz Cortex-A73 & 4×1.9 GHz Cortex-A53)
GPUAdreno 610
MemorieInternă128GB 6GB RAM, 128GB 8GB RAM, 256GB 8GB RAM
Card slotmicroSDXC (dedicated slot)
Camera principalăDual108 MP, f/1.8, (wide), PDAF
2 MP, f/2.4, (depth)
FeatureLED flash, HDR, panorama
Video1080p@30fps, gyro-EIS
Cameră selfieSingle8 MP, f/2.1, (wide)
Video1080p@30fps
SunetLoudspeakerDa, cu difuzoare Stereo
3.5mm Jackda
ConectivitateWLANWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band
Bluetooth5.0 A2DP, LE
PoziționareGPS, GALILEO, GLONASS, QZSS, BDS
NFCDa, 360 grade
RadioNu
USBUSB Type-C 2.0
Feature-uriSenzoriAmprentă (lateral), accelerometru, proximitate, busolă, gyroscop,
BaterieTipLithiu-Polymer 5000 mAh, encapsulată, ne-demontabilă.
Încărcare33W prin cablu

Design/Construcție

Forma lui realme C67 este standard pentru telefoanele din ultimii ani, aspect 20:9, cu colțuri rotunjite, margini drepte, ne-curbate pentru extra grip.

Varianta lui C67 primită pentru review este de Sunny Oasis. Există și varianta Black Rock dar sincer, verdele este superior.

realme C67. Brelocul nu este inclus în pachet

Spatele lui C67 este ușor texturat, cu zona camerelor lucioasă. Textura este foarte fină, suficient cât să refracte lumina și că creeze niște efecte interesante.

Camera bumpul este destul de compact și constă în 2 camere amplasate vertical flancate de depth sensor și blitz. Acesta este pe un nivel, dar iese cam 4 milimetri înafara telefonului.

Pe partea frontală avem camera selfie de 8MP, inglobată în ecran, punch-hole style.

Pe lateral avem butoanele de volum și butonul ON/Off care este și senzor de amprente, iar pe partea opusă tăvița de SIM care ține 2 cartele SIM și un microSD.

La capitolul conectori realme C67 stă chiar bine pentru că ai parte de nu numai USB-C dar și jack de 3.5mm. Aceștia sunt acompaniați de fantele pentru difuzor și microfon/senzori, iar pe partea superioară doar port infraroșu, difuzorul fiind deasupra ecranului.

În cutia lui C67 regăsim:

  • Telefonul în sine
  • Husă protecție silicon
  • Cablu + priză 33W (Știu că în poză apare o priză de China, este cum a venit sample-ul. Cel comercializat în România oficial va avea priza corectă)
  • Instrucțiuni
  • Cheiță SIM

Greutatea lui realme C67 este de 185 grame, o greutate normală pentru astfel de dimensiuni. Telefonul pare bine închegat.

Performanță

Cadranul drept, ne-curbat al lui C67 asigură un grip decent. Acest lucru va rezulta în mai multe accidente/scăpări. Sunt mare fan al acestui stil de cadran și mă bucur că majoritatea producătorilor se îndepărtează ușor ușor de marginile curbate.

Ecran

Ecranul lui realme C67 este LCD, ceea ce înseamnă că nu vei avea parte de unghiurile mai mult decât permisive ale ecranelor OLED/AMOLED de pe telefoanele mai scumpe. Contrastul este și el afectat din cauza negrului care nu mai este perfect, rezultând acel iluminat gri.

LCD-urile suferă în mod normal și de light bleed dar sample-ul testat a fost dotat cu un panou uniform.

Culorile redate sunt totuși acceptabile, ținând cont de segmentul de preț în care se încadrează realme C67.

Luminozitatea ecranului (950 nits peak) este suficientă pentru a fi utilizat și în zilele însorite, fără să fie nevoie să apelezi la umbră pentru a înțelege ce se întâmplă pe ecran. Ai disponibilă și opțiunea de Extra Brightness pentru încă un mic boost.

Cei 90 de Herzi fac navigarea prin meniuri/browsing sau anumite aplicații/jocuri chiar smooth. Nefiind LTPO, ecranul poate fi configurat la minim 60 herzi sau Auto care presupune maxim 90.

Sistem de operare

realme C67 utilizează realme UI care este bazat pe Android 14. Acesta este suficient de intuitiv pentru a fi utilizat și de persoane mai puțin specializate. Fiind o versiune mai simplificată nu avem toate briz brizurile și funcțiile întâlnite la frații mai mari precum realme 12 Pro.

realme UI este ușor de navigat dar are aceiași problemă întâlnită la mai toate telefoanele din zona aceasta de preț, anume aplicațiile preinstalate. Sunt destule și în timp îți vor încărca telefonul aiurea. Dacă plănuiești să dai cadou acest telefon unei rude mai bine îl pornești și scoți toate aplicațiile de care nu va avea nevoie înainte.

Ce mi s-a părut ok și bun ca „stepping stone” pentru a fi dezvoltat cu mai multe categorii/funcții este Mini Capsule. Acesta este similar cu Dynamic Island dar nu la fel de dezvoltat, încă. Poți configura Mini Capsule să-ți arate Bateria, Muzica, diferite evenimente din calendar sau vremea dar potențialul este mare.

Cameră

realme C67 pare că a investit o mare parte din bugetul alocat pe camera principală de 108MP. Senzorul este decent, în anumite ipostaze prinzând niște cadre bune chiar și pe auto mode.

Impresii după o serie de poze prin oraș și la Saga Festival.

  • Sunt momente în care cerul ar putea fi mai viu.
  • Roșul iese suficient de expus, nu exagerat
  • Îmi place că nu explodează verdele
  • Close-up-ul cu flori/plante/fructe arată bine.
  • Imaginile din mișcare sau subiecte în mișcare sunt mai greu de prins din lipsa OIS
  • Focusul (PDAF) este rapid

Portrait Mode pe camera principală iese chiar ok. Detecția subiectului pare să meargă mai bine ca pe camera selfie, având mai puține cazuri unde nu mi-a văzut tot părul.

Pozele noaptea cer ceva stabilizare sau vor ieși blurry. De asemenea luminile puternice pot crea aure. Recomand trepied sau selfie stick

Camera selfie a scos anumite exemple ok, dar modul Portrait are momente când nu recunoaște tot părul și mi l-a blurrat.

Baterie

Bateria este probabil cel mai greu lucru de testat la telefoane noi în general, în mare parte pentru că nu am cum să îmi dau seama dacă după 2 ani de utilizare se va comporta la fel sau măcar aproximativ ca la început. În mare, bateria lui C67 m-a ținut toată ziua. Poți drena bateria în câteva ore când stai să filmezi la festival sau să te joci pe el mult dar aceste cazuri sunt marginale.

Difuzoare

Difuzoarele lui realme C67 sunt stereo, ceea ce nu prea spui la segmentul aceta de preț. Sunetul redat de acestea este suficient pentru un setup de telefon. Este destul pentru a susține un apel pe difuzor dar și pentru a te uita la serialul preferat în spații relativ liniștite. Pentru orice altceva întotdeauna căștile vor fi mai bune, iar aici vine să te ajute și portul Jack 3.5mm, în cazul în care nu ai căști Bluetooth.

Concluzii

realme C67 este un pretendent bun pentru zona de budget/entry-level. Îl pot recomanda celor care nu vor să ducă grija unui dispozitiv prea scump și nu au pretenții de performanță. Este perfect pentru ruda mai în vârstă în căutare de telefon, mai ales că poți seta fonturile pe dimensiuni maxime, cu tot cu bold.

Main camera de 108MP decentă, rezoluție bună, ecran colorat ok, cu refresh rate de 90 herzi și încărcare rapidă de 33W fac din realme C67 un telefon entry level competitiv.

Culoarea superioară este cea verde, 100%.


Spread the love

Comentezi?!