Razer Seiren BT – Review

Spread the love

Razer Seiren BT este un microfon dedicat celor care vor să facă streaming mobil dar poți găsi și alte utilizări pentru el.

Specificații

 • Sample Rate – 48kHz
 • Capsule – 6mm Microfon Omnidirecțional
 • Putere – Baterie 140 mAH
 • Durată viață baterie – 6 ore
 • Conectivitate
  • Bluetooth 5.0
  • Conexiune analogică
  • Latență microfon <20ms
  • Distanță transmisie – până la 10 metri
 • Greutate – 16.4grame

Design/Construcție

Razer Seiren BT este surprinzător de solid pentru cât de mic este. Carcasa metalică are zero flex oricât de tare ai trage de ea. Singura chestie pe care cred că aș avea succes în a o rupe este clema, dar și aceea cu puțin efort.

Finisajul este negru mat care nu atrage amprente.

Pe partea frontală, unde este amplasat microfonul, avem și un Headphone Jack 3.5mm care nu poate fi folosit cât timp ai o apărătoare de vânt pusă pe microfon.

În pachet avem, pe lângă microfonul în sine, două apărătoare de vânt și cablul de încărcare USB Type-C.

Singurul logo RAZER este prezent pe clemă.

Dimensiuni măsurate de mine sunt 6cm x 2 cm x 1.5 cm, destul de reduse.

Pe lateralul lui Seiren BT avem singurul buton. Ținându-l apăsat pornim sau oprim microfonul, iar o singură apăsare rapidă răspunde/inchide apelul.

Performanță

Clema lui Seiren BT este suficient de mare încât să îl poți prinde și la tricou dar și la ceva mai gros, precum un sacou sau hanorac, iar datorită faptului că are doar 17 grame înseamnă că nu va atârna, prea rău, deși dacă nu nimerești poziția perfectă e posibil să te chinuie.

Seiren BT trebuie folosit împreuna cu aplicația Razer Streaming, disponibilă atât pe Android, cât și pe iOS. Prin intermediul acesteia poți configura diferite setări importante precum Mic Gain, care este setat implicit la 60%, ceea ce în anumite momente mi s-a părut cam mult.

Pentru a-l vedea în cadrul aplicației va trebui mai întâi să îl legi pe Seiren BT la telefon prin Bluetooth, iar apoi să îl cauți în Razer Streaming App, e un fel de dublu-legare unde ar fi putut păstra doar un pas.

De menționat că nu poți folosi pe Seiren BT conectând cablul de încărcare la PC. Acesta este strict pentru încărcare. Dar dacă ai posibilitatea de a conecta prin Bluetooth la PC, setările lui Seiren BT înainte, pe telefon, prin aplicația Razer Streaming, deoarece Razer Synapse nu îl detectează.

Cele două „șosete” disponibile în pachet anti-vânt sunt ok, își fac treaba decent, doar că varianta păroasă este foarte greu de montat. M-am chinuit minim 5 minute până am reușit, față de cea spumă care se montează instant.

Seiren BT poate fi folosit și ca un înlocuitor perfect pentru microfoanele built-in ale multor laptopuri, ca să te auzi considerabil mai bine în conferințele de Zoom sau ce aplicație mai folosești des.

Un minus care eu cred că este rezolvabil cu diferite update-uri este faptul că nu funcționează cu aplicațiile implicite ale camerei, fie ele pe iOS sau Android. Astfel dacă filmezi cu Camera app vei înregistra sunet pe microfonul telefonului, nu pe Seiren BT.

Per total sunetul redat de microfonul lui Seiren BT este ok. Nu pot să zic că m-a dat pe spate, este mai bun decât orice microfon de laptop și, în medii gălăgioare mai ales, mai bun decât microfoanele prezente pe telefoane, dar simt că se poate mai bine.

Jack-ul de 3.5mm este input/output sau ambele. Acesta poate fi folosit cu un device care monitorizează audio-ul, pentru a-ți da seama dacă ai configurat corect funcția de Gain sau AI Noise sau vorbești prea tare. Aplicația Razer Streaming nu are astfel de funcționalitate.

AI Noise Cancellation trebuie neapărat activat în medii gălăgioase. Dacă vrei să faci stream afară sau prin medii populate nu vei putea fără această opțiune activă. Diferența este semnificativă.

Distanța față de telefon la care funcționează conexiunea prin protocolul Bluetooth 5.0 este de maxim 10 metri, lucru afectat de pereții care pot interveni între tine și telefonul tău.

Latența transmisiei poate fi scăzută activând modul de Low Latency.

Razer Seiren BT nu este rezistent la apă, deci recomand să nu transpiri foarte mult peste el sau să îl folosești în ploaie.

Bateria ține cam 5-6 ore, 4 cu Mic AI activat, iar încărcarea maxim o oră.

Concluzii

Razer Seiren BT este un punct de pornire pentru Razer destul de solid. Acesta are destule puncte decente, într-o formă foarte prietenoasă, iar micile neajunsuri pot fi rezolvate relativ ușor.

Pentru Razer Seiren BT 2 sau alte iterații ulterioare aș vrea să văd

 • Implementată posibilitatea de a folosi microfonul prin cablu.
 • neapărat mutat Jack-ul de 3.5mm din calea apărătoarelor de vânt, deoarece pare o greșeală de design destul de mare pentru Razer.
 • Posibilitatea de integrare în aplicațiile default de camere ale telefoanelor, deși asta cred că ține mai mult de producătorii de telefoane.

Ca de obicei cu pozele non-screenshots și editarea lor m-a ajutat Andreea. Check her work out!


Spread the love

Comentezi?!