Razer Kiyo Pro – Review

Spread the love

Streamingul a crescut enorm în ultimii ani, iar nevoia de echipament de calitate a dus la lansarea unor device-uri foarte reușite. Un astfel de device este și Webcamul Razer Kiyo Pro, creat special pentru cei care vor înregistrare video de calitate, fie ea pentru streaming/gaming sau pentru videoconferințe.

Specificații

 • Rezoluție Video Înregistrare – 1080p @ 60 / 30 / 24 FPS / 720p @ 60 FPS / 480p @ 30 FPS / 360p @ 30 FPS
 • Field of View – 103° (Wide) , 90° (Medium), 80° (Narrow)
 • Rezoluție Imagine – 2.1 Megapixels
 • Rezoluție Fotografie – 1920 x 1080
 • Conexiune – USB 3.0
 • Focus – Auto
 • Encodare Video
  • USB 3.0 : YUY2. & NV12 (uncompressed)
  • USB 2.0 H264 codec. (compressed)
 • Optiuni de montare
  • Articularție în formă de L sau Trepied (Neinclus)
 • Lungime cablu – 1.5 metri
 • Microfon incorporat – Da
 • Codec audio – 16 Bit 48 KHz
 • Sensitivitate microfon – -38dB

Construcție/Design

Primul lucru pe care îl observi la Razer Kiyo Pro este dimensiunea mare față de un webcam tradițional. Acest lucru se datorează faptului că avem ceva tehnologie îndesată înăuntru, tehnologie despre care vom vorbi mai mult la capitolul Performanță.

Construcția este una simplă, funcțională, iar materialele folosite sunt de o calitate superioară. Avem parte de plastice solide, metal pe carcasă iar lentila este protejată de sticlă Corning Gorilla Glass 3.

Standul inclus în pachet este unul în formă de L, care se poate plia și agăța de monitor. Acesta se prinde în camera prin montura specifică dispozitivelor foto de mici dimensiuni, de 1/4″. Aceastta este înșurubabilă manual, nu ai nevoie de alte ustensile. La rândul ei are aceiași montură pentru a fi pus pe un eventual trepied (Neinclus în pachet) sau orice alt sistem compatibil.

Cablul lui Kiyo Pro este solid, împletit și destul de greoi. În anumite instanțe am avut mici piedici în schimbarea unghiului de vizualizare cauzate de greutatea cablului sau prinderea acestuia în brațul monitorului.

În pachet mai descoperim și un webcam cover special creat pentru acest model, inscripționat Razer. Acest cover este foarte util pentru cei care vor să se asigure că nu sunt urmăriți când nu sunt live, dar și pentru protejarea lentilei de zgârieturi sau pisică.

Performanță

Razer Kiyo Pro poate înregistra imagini video la rezoluția de Full HD (1920×1080) cu 60 cadre pe secundă sau 30 de cadre pe secundă dacă activăm modul HDR. Diferențele, cel puțin în cazul meu au fost relativ mici, nu văd utilitatea HDR-ului în cazul unui streamer de gaming, deoarece în majoritatea cazurilor ai un green screen în spate și un soft să modifice fundalul oricum. Dar pentru cei care apreciază o imagine mai bine colorată în detrimentul ratei de împrospătare Kiyo poate filma HDR.

O caracteristică foarte importantă a lui Kiyo Pro, cel puțin cât am folosit eu, a fost Focalizarea automată. De fiecare dată când mă repoziționam în cadru, camera mă refocaliza aproape imediat. Cu foarte mici scăpări, evident, ca la orice focalizare automată, dar se poate reseta imediat cu o mână în fața dispozitivului sau simularea mișcării ca să focalizeze.

În funcție de preferințe, Field of View poate fi schimbat pentru a cuprinde mai puțin, sau mai mult din cadru. Avem 3 opțiuni, denumite facil: Wide ( 103°), Normal (90°) sau Narrow (80°).

Narrow
Normal
Wide

Nivelul de customizare a imaginii este mult peste ceea ce înțeleg eu, dar ușor, ușor, jucându-mă cu fiecare setare am găsit diferite setup-uri cu care am fost mulțumit. Kiyo Pro poate satisface exigențele tale de streamer cu ușurință.

În timpul unor sesiuni lungi de folosire a lui Kiyo Pro am observat că acesta se încălzește ceva, nu la un nivel care să mă deranjeze, dar se încălzește.

Tot ce include cutia lui Razer Kiyo Pro

O problemă apare când vrei să faci modificări la imagine în timp ce camera este folosită de altă aplicație. Pentru a putea modifica setările camerei prin Razer Synapse trebuie ca aceasta să nu fie folosită, altfel totul este grayed out. Deci nu vei putea face modificări în timpul streamului sau în timpul videoconferinței.

Microfonul incorporat în Kiyo Pro este unul destul de ok, pentru un webcam, chiar dacă nici aici nu scapi de efectul acela acustic de webcam microphone, e un ecou foarte specific.

Mini standul inclus în pachet se prinde foarte ușor de monitor și permite ajustarea pe orizontală, dar și pe verticală a unghiului camerei, pentru a obține exact poziția dorită. Sistemul este suficient de solid încât să nu dezechilibrezi ușor camera sau prinderea acesteia.

Concluzii

Razer Kiyo Pro este un webcam dedicat celor care vor să adauge un strop de calitate streamului cu ajutorul autofocalizării rapide și a unui obiectiv wide plus înregistrare Full HD@60FPS sau 30FPS cu HDR. la imagine stăm destul de bine, ținând cont că poți schimba aproape orice după propriul gust, doar că nu live, deoarece trebuie să ai full control asupra camerei pentru fiecare modificare.

Mai rămâne prețul, care poate fi considerat dezavantajul acestui device, la aproximativ 800 lei la eMAG.


Spread the love

Comentezi?!