Rămas bun, John Bain – Totalbiscuit

Spread the love

Pentru cei care nu mă cunosc prea bine, gamingul este o mare parte din viața mea, iar unul din jocurile mele preferate all-time este StarCraft II.

În perioada puțin înaintea lansării/lansării jocului am descoperit un youtuber foarte amuzant, pe nume John Bain/Totalhalibut/Totalbiscuit. El avea o emisiune legată de WoW, niște video-uri random și câteva emisiuni mai vechi Blue Plz!. Recunosc că nu le-am prins prea mult pe acelea, dar am vizionat/ascultat cam tot ce a făcut în perioada 2009+. Așa că am fost încântat când am văzut că se implică foarte mult în StarCraft II.

Poate dacă nu era un alt personaj, Husky (sau HuskyStarcraft pe Youtube), care să îi ofere lui John Bain posibilitatea de a face bani prin Youtube ca să se întrețină (Pentru că atunci nu putea oricine să fie partener și să monetizeze video-uri, MAI ALES în domeniul de gaming), acesta nu era atât de cunoscut acum.

Totalbiscuit este responsabil pentru o groază de serii de video-uri bine cunoscute (Blue Plz!, WTF is… , Comentarii StarCraft, Co-Optional Podcast), a fost unul din cei mai integri critici de gaming și a militat întotdeauna pentru drepturile consumatorului de jocuri și pentru jocurile bune, fie ele indie sau AAA. Review-urile și sfaturile lui au fost aproape întotdeauna bine văzute, iar vocea lui făcea orice podcast la care participa mult mai ușor de ascultat. TB a fost unul din primii casteri de StarCraft II și este responsabil pentru multe turnee organizate pentru Starcraft II, atât din postură de prezentator/caster dar și Organizator.

Mai mult de atât, chiar a fondat o echipă alături de soția sa, numită Axiom eSports, dând șanse și lansând cariera unor jucători care acum sunt mult mai bine, datorită lui.

Aseară s-a stins din viață din cauza unui cancer destul de agresiv, după ce la începutul lunii mai își anunțase retragerea pentru că a devenit aproape imposibil de suportat durerea. Cumva era de așteptat, deoarece era cancer terminal, dar tot mă întristează destul de mult această veste.

Mulțumesc pentru că am cunoscut o groază de oameni noi , chiar prieteni buni, atât online cât și mergând la evenimente de vizionare a turneelor tale, mulțumesc că mi-ai arătat o tonă de jocuri mișto și că m-ai înveselit de foarte multe ori, chiar și cu seriile de Terraria cu Jesse Cox, mai ales în perioada anului 2011. Dacă nu era TB, poate nu cunoșteam atât de mulți alți critici/creatori de conținut, unii pe care îi urmăresc și acum. Mulțumesc Totalbiscuit pentru tot ce ai făcut pentru comunitatea de gaming mondială.

You shall not be forgotten, Cynical Brit.

 


Spread the love

Comentezi?!