Picard sezonul 3 e ce trebuia să fie Star Trek în ultimul deceniu+

Spread the love

Am așteptat cu mare interes revenirea căpitanului Jean-Luc Picard pe micile ecrane deoarece, în ochii mei, este de departe cel mai bun căpitan care a stat la cârma unei nave Enterprise în universul Star Trek. Poate și din cauza faptului că Patrick Stewart vine din lumea teatrului, poate și pentru că a impus prin exemplu un standard în actorie foarte ridicat pe platourile The Next Generation, poate și pentru talentul său, carisma etc.

Fiind primul meu contact cu Science Fiction, universul Star Trek mi-a rămas aproape și drag, iar imaginația mea de copil a fost îmbunătățită nemăsurabil de nava Enterprise-D (NCC-1701-D) și al ei căpitan Jean-Luc Picard, alături de un echipaj fascinant, cel puțin atunci. Da, efectele speciale par slabe dacă aplici standardele de acum, dar pentru anii ’87-’94 era ceva wow.

Având ceva rețineri, cauzate în mare parte de zona teribil de proastă în care a ajuns Star Trek: Michael Burnham-știe-tot-mai-bine-decât-oricine, pardon, Discovery, în ciuda primelor două sezoane care au fost cât de cât interesante, în mare parte datorită actriței Michelle Yeoh (Captain Philippa Georgiou), am sperat că Picard nu va avea avelași tratament superficial.

Speranța exista în mare parte datorită lui Patrick Stewart, pe care îl consider un actor mare, dar am așteptat lansarea serialului, reticent.

Sezonul 1 a fost ok, nu foarte interesant dar nici prost. Încerca prea mult să fie un serial modern de acțiune când nu asta era ideea principală în Star Trek: TNG. Cu toate acestea aveam în prim-plan, după atât timp pe Jean-Luc Picard, mai bătrân, mai încet, mai cu o dantură care îi schimbă puțin vocea, dar cu aceiași flacără care a cam cărat în materie de actorie supporting castul.

Sezonul 2 a fost slab, puțin dureros chiar, în mare parte din cauza unei povești slabe dar și a unor actori care poate nu s-au potrivit prea bine. Revenirea lui Q(John de Lancie) și interacțiunile cu acesta nu au fost suficientă injecție de nostalgie ca să salveze un plot slab. Apare și Guinan(Whoopi Goldberg),dar prea puțin.

Trebuie menționat că primele sezoane sunt piperate cu mici apariții ale actorilor din Star Trek: The Next Generation, unele cam de formă, care dau impresia că mai mult au vrut să bifeze prezența decât să ajute cumva avansarea plotului.

Între sezonul 2 și 3 a apărut și Strange New Worlds, un alt serial Star Trek, dedicat căpitanului Pike care și el este bun, momentan.

În sezonul 3 abia a reușit Picard să îmi aducă aminte de entuziasmul cu care așteptam să se faca sâmbătă, ora 11 dimineața, sa dau pe numaiștiucare canal unde se difuza un singur episod de Star Trek: The Next Generation. Pe săptămână. Un singur episod. Dacă nu erai la 11 acolo aia era, îl ratai.

Sezonul 3 este cumva, maturizarea serialului Star Trek: Picard. Este momentul în care și-au dat seama cam care este rețeta pentru episoade bune, pentru personaje bine creionate și actorie de calitate, ceea ce Discovery habar nu are să facă.

Tot în acest sezon apar mult mai des personajele principale din The Next Generation, cu roluri mult mai bune. Sunt câteva momente care îl au în prim-plan pe William T. Riker(Jonathan Frakes) absolut bestiale. Personajele sunt mai bătrâne, mai vulnerabile și dezvoltate cu bun gust, iar actorii scot ce e mai bun din aceste momente. În plus se vede și chimia pe care o au, chiar dacă au trecut 20 de ani de când s-au mai văzut sau au lucrat împreună.

Episodul 9, intitulat Vox, este prima parte din 2-part final, din ceea ce pare a fi ultima dată când îl vom mai vedea pe Jean-Luc Picard. E trist, dar în același timp mă bucur că pare a fi exact ce trebuie. Întâlnirea cu un prieten vechi din ultimile 5-10 minute ale episodului este făcută perfect. Muzica din fundal este exact ce trebuia în acele momente, iar actorii o joacă exact cum trebuie. Este cumva previzibil dar în același timp extrem de plăcut.

Poate ar trebui să aștept și ultimul episod pentru a mă pronunța, dar nu mă pot abține, Sezonul 3 din Picard este cel mai bun conținut Star Trek de foarte mult timp încoa.

Watch it !!!

P.S. Am încercat să nu dau prea multe spoilere, că na…. e încă fresh.


Spread the love

Comentezi?!