Philips OLED + extinde puterea celei de-a cincea generații a procesorului P5 Intelligent Dual Picture Engine

Spread the love

Generatia 2021 de televizoare OLED+ dispune de o nouă versiune îmbunătățită a suitei de procesare oferită de Philips, procesorul de imagine Intelligent Dual Picture Engine este singurul care oferă AI Smart Bit Enhancement 2.0, AI Machine Learn Sharpness si functia Perfect Natural Reality asta adaugă acum AI Content Classification (inclusiv detectarea tipului de film) si functia Ambient Intelligence.

Ambele televizoare OLED+ beneficiază de acum de versiunea tehnologiei unice Ambilight pe patru laturi care se combină cu calitatea superbă a imaginii celei de-a 5-a generații de procesoare P5 pentru a oferi experiența de vizionare deosebit de captivantă.

Noile televizoare OLED + beneficiază de cele mai performante panouri OLED, cu o îmbunătățire de 20% a luminozitatii.

Rezultatul combinării celei de-a cincea generații P5, cel mai performant panou OLED și Ambilight este o nouă imagine de calitate de referință cu contrast incredibil, evidențieri speculare strălucitoare, detalii excepționale atât în ​​scenele luminoase, cât și în cele întunecate, claritate de piață, culori vii, dar naturale, precise tonuri ale pielii și reproducere rapidă, realistă a mișcării – și toate optimizate continuu la nivelul de lumină ambientală locală.

Funcționalitatea îmbunătățită AI noilor televizoare OLED+ se bazează pe performanța deja excepțională a televizoarelor Philips adăugând puterea suplimentară de procesare a unui cip AI dedicat. Nou pentru 2021 este detectarea conținutului folosind tehnologia AI cu detectarea filmului și funcția Ambient Intelligence care analizează nivelul de lumina ambientala present în camera pentru a regla setările televizorului oferind cea mai buna experiența de vizualizare.

Detectarea filmului permite ca a 5-a generație P5 să „semnaleze” automat filmele și să ofere utilizatorului opțiunea de a comuta fie la Filmmaker, fie la Home Cinema Mode.

Ambient Intelligence folosește un nou senzor de măsurare pentru a regla în mod inteligent prezentarea atât a conținutului SDR, cât și a celui HDR pentru a oferi utilizatorului o imagine optimă în funcție de nivelul de lumină ambientală în toate mediile de vizualizare – oferind performanțe HDR mai bune pentru HLG, HDR10 și HDR10 + și chiar surse Dolby Vision prin intermediul Mod Dolby Bright.

Noile televizoare OLED+ oferă, de asemenea, HDR10 + Adaptive, care combină metadatele dinamice HDR10+ cu informațiile oferite de senzorul de lumină ambientală în timp real pentru a permite niveluri de luminozitate sa fie optimizate automat.

Puterea suplimentară a procesorului Dual Picture Engine face ca televizoarele OLED + să fie unice în gama Philips, oferind AI Smart Bit Enhancement 2.0, AI Machine Learning Sharpness și o varianta imbunatatita a funcției Perfect Natural Reality.

În loc să aplicați o setare / nivel de claritate pentru întreaga imagine, funcția AI Machine Learning Sharpness aplică îmbunătățirea de clarității local, aplicând diferite setări în anumite regiuni ale imaginii pentru a asigura calitatea optimă a întregii imagini.

Funcția AI Smart Bit Enhancement 2.0 rezolvă problema pierderii detaliilor în cazul conținutului dintr-o sursă foarte slabă. Prin folosirea puterii de procesare suplimentară a cipului AI, sistemul poate extinde videoclipul pe 8 biți până la o precizie de aproape 14 biți în zonele în care apare efectul de banding, rezultând o tranziție între culori mai fine, fără pierderi de detalii.

Sistemul AI îmbunătățit oferă o versiune îmbunătățită a tehnologiei unice Perfect Natural Reality TV care acum convertește conținutul SDR într-o imagine de tip HDR, cu 30% mai multă claritate, datorită unei noi funcții de detectare și îmbunătățire a highlight-urilor – care combinata cu sistemele au îmbunătățit contrastul – creând o imagine vizibil mai realistă cu detalii mai profunde, creând o impresie mai profundă în special cu reflexii, făcând ca imaginea să prindă cu adevărat viață.

Modelele OLED+ 2021 sunt unice pe piață, oferind panouri OLED de înaltă performanță, ce beneficiaza de sistemul anti-burn-in unic Philips. Soluția anti-burn-in utilizează o funcție avansată de detectare a logo-ului care monitorizează o rețea de 32400 de zone pentru a detecta foarte precis conținutul static și pentru a reduce treptat intensitatea iluminarii în acele zone arderea ecranului dar fără a compromite calitatea imaginii.

Tehnologia unică a televizorului Philips elimină 95% din problemele de burn-in in cazul imaginilor statice, inclusiv sigle și conținut pentru jocuri.

Nou pentru 2021 este caracteristica Fast Motion Clarity, care oferă o tranziție subtilă, dar ultra-realistă, lină de la imagine la imagine, cu claritate crescută, dar fără a introduce artefacte și evită pâlpâirea câmpului în zone largi, rulând la 100Hz mai degrabă decât mai mult 50Hz obișnuit.

Functia Fast Motion Clarity (FMC) previne  efectele deranjante de evită efectul ‘sample & hold’ motion blurring prin inserarea cadrului negru la o frecventa de 120Hz pentru a afișa continuu pe ecran imagini fara artefacte.

Utilizatorii pot alege din patru setări pentru Fast Motion Clarity: Off, MIN, MID sau MAX.

Imaginile de calitate oferite de televizoarele OLED+ din 2021 sunt disponibile pentru gameri datorită conectivității HDMI 2.1 ce oferă e-arc, VRR pentru conținut 4K de la 48Hz la 120Hz la o viteză impresionantă de 48Gbps (444, 12 biți) în timp ce modul Freesync Premium și Auto Game sunt adăugate la functiile deja prezente pe generatiile anterioare.

Rezultatul este o latență minimă de doar 8 ms (4 ms de platformă și 4 ms de afișaj), făcând televizoarele OLED Philips 2021 printre cele mai rapide disponibile în prezent.

Calibrarea la nivel profesional este disponibila pe modele din 2021 prin funcției Calman Ready, care oferă acces ușor la calibrarea automată a culorilor, permițând televizoarelor să fie ajustat conform celor mai inalte standardele ale industrie.


Spread the love

Comentezi?!