M-am uitat la NBA All Star Weekend ca să nu o faci tu

Spread the love

Țin minte când eram mic și stăteam treaz pana la 6 dimineața poate poate prind live concursul de Slam Dunk sau chiar meciul All Star de duminică noaptea. Eram super excited pentru că atunci chiar erau spectaculoase. Dacă aveam mega noroc era difuzat pe vreun canal random de la noi, deși nu prea se întâmpla asta. Dacă nu prin diferite metode cât mai creative reușeam să prind un stream piratat sau descărcam de pe torrente imediat cum apărea. Trebuia să le prind pentru că după weekend numai asta se discuta în grupul meu de basketballiști.

Să le luam pe rând așadar:

Celebrity Game

Sincer nu m-a interesat niciodată acesta și nici nu a început recent. Nu e interesant din punct de vedere a unui fan basketball, poate doar ca fan al celor care concurează, sa fii surprins că Justin Bieber chiar știe să joace de exemplu, nu știu. Oricum se joacă la mișto, foarte puțin entertaining, ceea ce a devenit și All Star Game-ul…

Skills Challange

Acest segment a fost schimbat de atâtea ori că efectiv numai știu care sunt regulile.

A ajutat destul de mult terenul de data aceasta, da… terenul, pentru că în 2024 am avut un teren-ecran-LED unde afișau tot felul de grafici cool, dar cel mai important REGULILE JOCURILOR sau indicatori de poziție, puncte, informații importante.

Nice touch în teorie doar că din filmări părea că era cam prea luminos, dacă scădeau niții cu 20% era perfect.

În fine, de data aceasta reguli noi iar, reguli pe care nu o să mă obosesc să le explic pentru că le vor schimba iar la anu’.

Skills Challange era amuzant să vezi cum se chinuie diferiți All Stars, cum își bat timpii, nimeresc pase grele etc. Numai e cazul că nici aici nu își mai dă silința nimeni. Am văzut aruncări la mișto cu mâna stângă, luat în glumă traseul, chiar cu săgețele și desenat pe ecran pe unde trebuia să alergi și o senzație de lipsă de chef din partea tuturor. Boring și neamuzant

3 Point Contest

Acesta este probabil cel mai neschimbat segment de când mă uit eu la All Star Weekends dar chiar și aici au adăugat încă 2 mingi de 3 puncte, puțin mai în spate.

3 Point Contest este constant relativ entertaining, e fun să vezi diferite tipuri de shooters concurând și să constați că așa numiții „transition shooters” nu scot rezultate așa de bune în regim de concurs cu aruncare din puncte statice.

Damian Lillard a luat concursul cel mai în serios și și-a apărat titlul de 3-Point Champ. Cât-de-cât interesant.

Steph vs Sabrina

Cel mai interesant eveniment din tot weekendul a fost de departe Steph Curry vs Sabrina Ionescu 3 Point Shootout, unde Sabrina a fost foarte aproape să îl bată pe Steph aruncând de la distanța de 3 puncte din NBA care este mai departe decât cea din WNBA cu care este obișnuită.

Sabrina (Da, este româncă dar doar în nume, pentru că s-a născut și a trăit în US) a marcat 26 de puncte, un scor mai mult decât respectabil, echivalentul scorului din finală de la concursul de 3 puncte de la bărbați obținut de Dame Lillard, dar a fost bătută cu 3 puncte de către Curry.

Per total cred că lumea a fost chiar hype-uită de acest moment și poate asta le dă mai multe idei organizatorilor de a integra și jucătoare din WNBA în diferitele challange-uri.

Slam Dunk Contest

Sau main eventul serii de sâmbătă din weekendul All Star, Slam Dunk Contest era ceea ce se discuta și dezbătea săptămâna următoare, uneori mai mult decât meciul principal.

O schimbare absolut stupidă apărută în ultima vreme este scorul. Ca să dea mai bine și să pară mai strâns acum se dau scoruri între 40 și 50 și se face media celor 5 juriști ceea ce … în fine.

Problema recentă a acestui segment este lipsa creativității. Când Dwight Howard a adus al doilea coș eram cu toții în picioare, când Blake Griffin a venit cu o mașină în arenă la fel… acum… doar sărim peste oameni. Care de câte ori poate fi interesant ? Jaylen Brown a sărit peste Kai Cenat stând pe scaun, wow, super…

Singura chestie nouă a fost de la eventualul căștigător Mac McClung care a fake-uit că scapă mingea în aer și a prins-o la loc înainte să o dea pe spate. Frumos, chiar frumos. Are rost să zic că cel mai exciting dunker din NBA All Star Game nu este în NBA? Și mai e și la al doilea concurs câștigat la rând. Mac McClung joacă în liga de dezvoltare a NBA-ului, denumit G-League. Este locul unde fiecare echipă mare are echipe secundare.

All Star Game

Sau evenimentul care e de fapt nemulțumirea principală care a dus la acest mic rant de articol, All Star Game era în trecut cei mai buni din cei mai buni concurând. Ce se întâmplă recent este cei mai buni contra cei mai buni jucând la mișto.

Nu am văzut în viața mea mai puțină apărare. Văzusem undeva un grafic cu faulturile fluierate de arbitrii în meciul All Star și era undeva pe la 50 de faulturi în anii 80 și scade ușor până pe la anii 2000 și brusc după 2010-2015 se duce vertiginos către 3 faulturi în 2024. 3!!!

S-a încercat atât de tare apărarea că au reușit aproape 400 de puncte în total din 66 de coșuri de 3 din 168 de tentative. Efectiv All Star Game-ul a devenit concurs care aruncă de 3 de mai departe. Nu e spectaculos dacă ești lăsat să faci ce vrei pe teren.

Jokic, Doncic și încă câțiva efectiv arătau de parcă i-au dat părinții de la calculator și i-au trimis afară la joacă, forțat. 0 chef.

Țin minte când urmăream pe Kobe Bryant care în 2012 în meciul All Star și-a luat una peste nas de la Dwyane Wade de i-a dat sângele și a avut fractură… Kobe, fiind Kobe, a continuat, ștergându-și sângele de la nas între aruncările libere. Oare s-ar mai întâmpla vreodată așa ceva într-un meci All Star? NU, clar nu. Nu mâ înțelegeți greșit, nu vreau sânge sau fracturi, dar pur și simplu nu se mai apropie nimeni de nimeni. Nu există apărare, nu există competitivitate, doar se aruncă din cele mai random distanțe față de coș de cât mai multe ori.

Nu știu cum poate fi salvat acest weekend, sincer. Poate să găsească diferite moduri de a-i motiva pe jucători, să revină la rewardul de home-court în finală pentru căștigător (dacă câștigă East atunci echipa care ajunge în finală din partea East joacă acasă) sau poate găsesc ceva și mai bun dar ceva trebuie făcut pentru că nu mai este fun deloc, e o glumă.


Spread the love

Comentezi?!