Logitech MX518 – Revenirea unui gigant

Spread the love

Logitech MX518 este un mouse deja clasic, care a revoluționat industria gamingului în momentul în care s-a lansat, în anul 2005.

Scurt istoric: În perioada respectivă majoritatea gamingului se desfășura pe mouși optici, deoarece senzorii pe laser nu erau considerați încă buni. De asemenea, probabil cel mai popular era Microsoft Intellimouse. Până când a venit Logitech și a început să investească serios în zona de gaming, lansând diferite siluete. Printre ele silueta mouse-ului care avea să devină faimos – MX500/MX510, lansat inițial ca mouse normal, office, dar updatat cu un senzor performant deoarece forma era extraordinară pentru gaming, și denumit MX518.

Începând cu anul 2005 MX518 a dominat, de aceea pot spune că nu există gamer din acea perioadă care să nu recunoască această siluetă și să nu fie super excited pentru această relansare.

Uitându-te la MX518 alături de strănepoții săi care sunt în gama curentă Logitech parcă înțelegi de unde a pornit totul. Atât G502, G402/403, dar și G703 preiau elemente de design și ergonomie care erau încă din 2004-2005 pe MX510/518. Asta spune ceva despre cât de bună este această formă pentru gameri dacă a rezistat atât de mult timp.

De asemenea, nu pare a avea nici un fel de iluminare, la fel ca originalul.

Unul din lucrurile pe care nu le-au păstrat de la varianta din 2005 este senzorul. Acesta a fost actualizat, noul HERO preluând funcțiile celui vechi. „Pantofii” de umplut sunt foarte mari, deoarece nu e loc de greș. Senzorul vechi de pe MX518 funcționa impecabil, de aceea a fost printre cele mai îndrăgite modele de mouși de gaming. HERO poate atinge o rezoluție de 16.000 DPI, un timp de răspuns de 1ms și menține precizie chiar și la viteze de aproximativ 400 IPS. M-am mai jucat cu acest senzor pe alte modele Logitech și pot spune că este un senzor demn de a fi pus pe acest mouse. De asemenea, acesta va avea și memorie internă pentru stocarea profilului/profilelor de butoane/setări, pentru a nu fi nevoit să instalezi software-ul propriu Logitech pe fiecare device la care conectezi mouse-ul.

Nu pot decât să fiu excited pentru această lansare și abia aștept să îl am la review. Acum să caut prin lucrurile vechi pe unde am vechiul MX, poate am noroc.

MX518 este disponibil deja pentru precomandă pe site-ul oficial LogitechG pentru suma de 60 Dolari.


Spread the love

Comentezi?!