Logitech G305 – Mouse wireless compact cu performanțe în gaming

Spread the love

Logitech G305 este un mouse wireless capabil de Lightspeed și care arată bine pe … alb.

Da știu, industria de gaming a produs în mare parte mouși negri recent, în principal fiindcă arată mai agresiv, dar suspectez că unul din motivele pentru care albul nu este preferat este și murdăria. Moușii gamerilor sunt de obicei destul de abuzați și neîngrijiți, iar murdăria se vede mult mai puțin pe un mouse negru decât pe unul alb.

În ciuda acestor mici impedimente, pot spune destul de convins că prefer varianta albă a lui G305 pentru că mi se pare că arată special. Pentru cei care preferă șoarecii închiși la culoare, stați liniștiți, există și G305 negru. Ba mai mult de atât, am văzut persoane care cumpără ambele modele și le combină spatele (care se scoate pentru a permite accesul la baterie și la modulul Wireless) pentru a avea mouși negru cu alb.

Forma lui Logitech G305 este una simetrică, de „teardrop„, destul de clasică. Poate fi folosit atât de dreptaci cât și de stângaci, cu mențiunea că butoanele de Back, Next, sunt pe partea stângă doar. Această formă am mai întâlnit-o la G Pro și la G203, deci cei care iubesc acel model se vor bucura și de fratele lor Wireless. Personal nu mă omor după mouși ambidextri, deoarece prefer pe cei ergonomici, iar Logitech are câteva modele care au forma aceea clasică, performantă, de cel puțin 10-15 ani, cu mici modificări. Mă refer aici la G502, preferatul meu, care este din linia clasicului MX500, sau G500.

La capitolul grip, G305 este foarte ușor de folosit cu Claw Grip, devenind puțin mai complicat pentru cei, ca mine, cu mâinile destul de mari. Palm grip sau Fingertip e posibil ori dacă ai mâna mică, ori dacă joci din încheietură, cu DPI destul de ridicat. Pentru că dacă vrei să te joci cu DPI mic și ai mâinile mari, folosind mișcări ample, vei ajunge deseori să stai destul de incomod sau să freci podul palmei de pad, ceea ce e neplăcut. Probabil cel mai mare minus al acestui mouse este mărimea, pentru mine.

Deși nu e foarte greu, la aproape 100 grame (cu tot cu baterie), centrul de greutate este în spate, către palmă, datorită bateriei AA din interior. Astfel, pentru cei care folosesc mișcări reduse, doar din încheietura mâinii, mouse-ul va părea foarte ușor în comparație cu cei care folosesc mișcări largi, din cot.

Se vede din start că G305 s-a axat foarte mult pe maximizarea autonomiei în ciuda implementării unui senzor performant într-un mouse wireless, compact. Așadar nu există nici un fel de iluminare pe mouse, iar bateria ține chiar mult. Eu îl am de la sfârșitul lui noiembrie și încă nu i-am schimbat bateria Duracell. A fost folosit cel puțin o lună ca mouse principal, în StarCraft II și în Diablo III, fiind în deplasare.

Menționez că Logitech G305 are 2 moduri de funcționare: HI (Performance) și LO (Endurance). Eu l-am ținut permanent în modul HI, pentru a vedea cât de repede pot epuiza bateria, fără succes, momentan. Modul LO este pentru conservarea bateriei și când folosești mouse-ul casual.

Logitech G305 este cel mai ieftin model de la Logitech pe care este implementat senzorul nou: HERO. Senzorul este similar cu cel vechi, are cam 95%+ din capacitățile popularului PMW 3366, doar că Hero consumă mult mai puțin curent. Majoritatea jucătorilor nu vor observa nici o diferență între cei 2 senzori, ceea ce este chiar bine.

Butoanele principale sunt foarte rezistente, iar click-ul este destul de dur, similar cu majoritatea modelelor de gaming. Switch-urile folosite par a fi mecanice și au durată de viață de cel puțin 10 milioane apăsări, conform Logitech.

Rotița de scroll este mai moale, cu pașii destul de slab definiți, diferită de rotițele folosite în moușii de gaming. Nu este neapărat rea, dar este un fel de compromis între o rotiță mai grosolană de gaming, cu una normală, de la un mouse normal, office. Funcționează ok, după ce te obișnuiești cu ea.

Avantajul lui G305 este versatilitatea fără pierderi de performanță. În ciuda faptului că este un mouse compact, wireless, acesta poate oferi performanțe de nivel foarte ridicat, prin conexiunea Lightspeed. G305 se conectează prin Lightspeed doar dacă receiver-ul este foarte aproape, permițând transferul de date instant. În cazul în care nu ai USB-ul prea aproape de mouse, poți folosi cablul de prelungire din cutie pentru a putea plasa cât mai aproape de mouse acest receiver. Astfel, prin Lightspeed, vei avea parte de o conexiune cu 0 lag și interferențe minime. Iar pentru când nu ai nevoie de performanțe maxime poți folosi mouse-ul liniștit ca un mouse de laptop la distanțe de câțiva metri buni.

G305 are și memorie internă pentru a stoca un profil în mouse. Acest lucru este foarte util pentru a evita instalarea softului LGS (Logitech Gaming Software) pe orice device la care vrei să conectezi mouse-ul.

Concluzie:

Logitech G305 este un mouse excelent, mai ales dacă iei în considerare prețul de achiziție de 230-300 Lei, în funcție de reduceri. Senzorul Hero nu dezamăgește la nici un capitol, iar autonomia este clar mai mare de o lună în cazuri de folosire cel puțin câteva ore pe zi (Cu baterie Duracell). Nu are acumulatori propri, vei avea nevoie de baterii, dar implementarea lor ar fi crescut prețul.

Performanțele, în modul HI, sunt comparabile cu orice mouse Logitech dotat cu senzorul PMW 3366, iar conexiunea prin Lightspeed este foarte rapidă și stabilă.

Îl recomand în special celor cu mâini mici sau medii 🙂

 

Specificații

 • Senzor: HERO
 • Rezoluție: 200 – 12,000 DPI
 • Zero smoothing/acceleration/filtering
 • Max. acceleration: > 40 G 
 • Max. speed: > 400 IPS
 • Wireless report rate: 1000 Hz (1ms) În modul HI
 • Wireless technology: LIGHTSPEED Wireless
 • Microprocesor: 32-bit ARM
 • Buttons (Left / Right): 10-million clicks
 • Durată medie a bateriei: 250 ore
 • Înălțime: 116.6 mm
 • Lățime: 62.15 mm
 • Grosime: 38.2 mm
 • Greutate: 99 g

Spread the love

Comentezi?!