Liga Jr. NBA SUD

Spread the love

Baschetul este una din pasiunile mele căruia i-am acordat mult prea puțin timp în ultimii ani, dar m-am bucurat tare de invitația de a participa la Draftul pentru Liga Jr. NBA SUD organizat de Federația Română de Baschet în parteneriat cu NBA.

Ligile Jr. NBA sunt evenimente globale, fundamentale pentru promovarea baschetului, a valorilor acestuia și a NBA-ului în sine. Țelul acestei Ligi este și sporirea numărului de practicanți în rândul elevilor români, competiția începând chiar de la cele mai mici clase (clasa I-IV) și presupune echipe mixte de jucători, sporind nivelul de incluziune.

Jr. NBA România nu este la prima ediție (cu primele ediții din Nord încă din 2018), aceasta desfășurându-se însă pentru prima dată în zona capitalei.

Desfășurarea și formatul competiției

Fiecare din cele 30 echipe alese în prealabil de către Organizatori a participat printr-unul sau mai mulți reprezentanți la Draft unde și-au tras la sorți echipa din NBA sub care vor concura. Aceștia vor primi echipament aferent respectivei echipe.

În total sunt 30 de echipe, împărțite pe 2 conferințe (East și West), 3 divizii/conferință și 5 echipe/divizie.

  • Sezon Regulat – Fiecare echipa va juca împotriva celorlalte echipe din aceiași divizie cel puțin de 2 ori (tur-retur), ceea ce înseamnă minim 8 jocuri/echipă.
  • Play-Offs – primele 8 echipe din fiecare conferință avansează în Play-Offs
  • Finalele – Finalistele celor 2 conferințe vor juca în sistem Final Four pentru marele trofeu.

În teorie, toate aceste 136 meciuri vor avea loc pana pe 1 iunie 2024. Mai jos tabelul cu echipele alocate și poza cu toti căpitanii. cât am reușit să prind.

Ca invitat special pentru evenimentul de Draft a Ligii Jr. NBA SUD, FRB l-a adus pe Vladimir Radmanovic, un jucător de baschet sârb, campion cu naționala Iugoslaviei în 2002, și jucător în NBA timp de 15 sezoane, fiind coleg cu Kobe Bryant la LA Lakers în 2006-2009.

Și da, mă bucur că am prins în poză exact pe băiatul care a tras LA Lakers :D. Sper să câștige tot.

București, Prahova, Argeș, Ilfov și Dâmbovița sunt cele 5 județe din care 600 de participanți se vor duela pentru titlul de campion al Jr. NBA SUD 2024.

Mai multe detalii despre competiție și update-uri găsiți pe site-ul oficial Jr. NBA SUD.

Nu-mi place să folosesc prea des fraza „pe vremea mea” că mă face să mă simt bătrân, dar mă bucură teribil existența și promovarea/interesul pentru o astfel de competiție pentru că „pe vremea mea” nici nu se putea concepe așa ceva. La mine în școala generală coșurile de baschet din curte erau efectiv de decor, accentul fiind pus pe fotbal. Pentru a putea să te joci baschet cu una din cele 2 mingi ale școlii trebuia să convingi cumva profesorul de sport să aducă din depozit inelele care se scoteau pentru a nu face lumea gălăgie în curte JUCÂND BASCHET…. sau poate să le fure, cine știe, oricum ceva absurd.

În general sporturile de echipă ajută foarte mult în dezvoltarea copiilor, promovarea muncii în echipă, a respectului, disciplinei și formarea liderilor în cadrul echipei.

Ca încheiere – Bravo Organizatorilor, bravo FRB că se implică și a adus suficienți ochi pe un astfel de eveniment, iar copiii prezenți la Draft erau chiar excited pentru acest turneu și sincer asta ar trebui să fie cel mai important lucru. În plus am văzut destui care chiar știau bine să dribleze sau să arunce la coș, semn că baschetul a crescut mult în ultimii ani, lucru care nu poate decât să mă bucure.

P.S. Vă dați seama că revin cu updates cine căștigă. Go Lakers (Școala Gimnazială I AL. Brătescu Voinești – Tărgoviște)


Spread the love

Comentezi?!