Lansare Logitech MX Vertical

Spread the love

Logitech lansează Logitech MX Vertical, cel mai avansat mouse care îmbină un design ergonomic cu performanța dispozitivelor din seria MX. MX Vertical este conceput pentru a reduce efortul depus de antebraț și presiunea încheieturii mâinii, în timp ce unghiul vertical de 57 de grade este optimizat pentru o poziție ergonomică, fără a compromite productivitatea.

Testat științific și aprobat ergonomic, Logitech MX Vertical este conceput pentru a păstra o poziție naturală a mâinii și un unghi vertical de 57 de grade pentru a reduce activitatea musculară cu până la 10% comparativ cu un mouse standard, fără a pierde din performanță. Forma confortabilă este gândită să se potrivească la diferite forme și dimensiuni de mâini, iar textura cauciucată de la suprafață și suportul pentru degetul mare asigură o apucare puternică și naturală a dispozitivului.

MX Vertical are încorporat un senzor optic, cu o precizie ridicată de 4.000 DPI, ceea ce ajută la realizarea a de patru ori mai puține mișcări ale mâinii și reducerea oboselii în timpul utilizării, conform studiilor efectuate de Logitech. Comutatorul de viteze pentru cursor permite ajustarea rapidă a vitezei DPI și obținerea unei precizii ridicate doar cu o atingere de buton. Mouse-ul MX Vertical are o autonomie ridicată datorită faptului că bateria reîncărcabilă rezistă până la 4 luni doar cu o încărcare completă iar o încărcare rapidă de doar un minut asigură 3 ore de utilizare. Dispunând de ambele tehnologii, Logitech Easy-Switch și Logitech Flow, se poate face trecerea insesizabilă între oricare două calculatoare și chiar copia și transfera imagini sau documente între ele.

Am mai văzut acest tip de mouse prezentat de diferite firme și întotdeauna am fost curios dacă o astfel de formă chiar funcționează. Iar daca funcționează și este mult mai comodă/confortabilă de ce nu sunt mult mai răspândite aceste modele?

Poate voi avea ocazia să testez un astfel de model în viitor, mai ales să văd cât de viabil ar fi pentru gaming :).

Ca o primă impresie, pare comod dar este foarte greu (135 grame), deci din start un mic dezavantaj, deoarece majoritatea moușilor de gaming se plasează în jurul a 100 grame, plus minus 10-15 grame. De asemenea, nu știm mai nimic despre senzor, decât că are 4000 DPI. Ar ajuta foarte mult să aflăm exact modelul senzorului pentru a putea ști detalii despre accelerație, polling etc.

Specificații

MX Vertical

  • Height x Width x Depth:
  • 3.09 in (78.5 mm) x 3.11 in (79 mm) x 4.72 in (120 mm)
  • Weight: 4.76 oz (135 g)

Unifying Receiver

  • Height x Width x Depth:
  • 0.72 in (18.4 mm mm) x 0.57 in (14.4 mm) x 0.26 in (6.6 mm)
  • Weight: 0.07 oz (2 g)

Senzor: Nominal value: 1000 dpi & 1600dpi

  • DPI (Minimal and maximal value): 400 to 4000 dpi

Butoane: 4 Customizable buttons (By default: Back/Forward, DPI, Middle click)

Baterie: Rechargeable Li-Po battery (240mAh)

Distanță maximă semnal wireless: 10m wireless

Preț și disponibilitate

MX Vertical va fi disponibil internațional începând din luna septembrie, având posibilitatea de a face precomandă pe Logitech.com începând cu 20 august, la un preț recomandat de 99,99$. Mai multe informații se pot găsi pe site-ul oficial Logitech.com, blog sau pe canalele de social media.

 


Spread the love

Comentezi?!