Jocuri de jucat pe PlayStation 5 – Martie 2021

Spread the love

M-am gândit să încep o serie de articole în care vă propun sau vă subliniez anumite jocuri care nu trebuie ratate, pe orice platforma.

Începem cu o mini listă de jocuri, în ordine aleatorie, pe care le joc eu pe PlayStation 5, acum, Martie 2021.

Horizon Zero Dawn – Complete Edition

Unul din cele mai bune jocuri lansate pe PS4, Horizon Zero Dawn este disponibil gratuit prin Play at Home, unde primiți anumite jocuri începând cu 26 Martie. Îl cumpărasem de ceva timp și voiam să îl rejoc deoarece nu am parcurs și DLC-ul inițial și pentru a fi pregătit pentru continuarea acestui joc, Horizon Forbidden West, care se va lansa curând, în 2021.

În Horizon Zero Dawn acțiunea se petrece în secolul 31 iar personajul principal, Aloy, este o războinică Outcast care își recâștigă locul într-o societate post-apocaliptică bazată pe triburi, trecând prin multe piedici, pentru a afla mai multe despre trecutul său. Între timp lumea a fost copleșită de mașinării care au devenit conștiente.

Aloy se vede și mai bine și jocul se mișcă excelent în 4K pe PS5, dar este disponibil și pe PlayStation 4, evident.

Sackboy: A Big Adventure

Sackboy este un platformer lansat recent pe PS4 și PS5 extrem de fun. M-am distrat foarte bine cu el chiar dacă mai am ceva până îl termin. Nivelul de customizare este foarte divers și poți crea niște personaje foarte arătoase :).

Nivelurile jocului sunt aparent simple la început dar devin din ce în ce mai complexe și cu mecanici foarte interesante care îți vor adăuga ore de chin dacă vrei să le faci la perfecție.

Imi plac foarte mult nivelurile de tip Time Trial (denumite Knitted Knight Trials) și mi-ar plăcea să existe o funcționalitate similară cu Astro, unde îți poți compara timpii cu prietenii care se mai joaca același joc.

It Takes Two

Exact cum spune titlul, trebuie doi jucători. Acest joc nu poate fi jucat solo, dar te poți conecta cu un prieten, prin Share Play care nu are jocul și să îl inviți să joace cu tine. Acesta nu va primi trofee în schimb, dar va putea juca un joc foarte amuzant și care recompensează bine munca în echipă.

Nu l-am jucat decât ca al doilea jucător, cel care nu are jocul încă dar m-am distrat cu el și îl voi cumpăra în curând.

It Takes Two este disponibil pe PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X și Series S, Microsoft Windows.

Persona 5 Strikers

Proaspătul lansat Persona 5 Strikers continuă povestea din Persona 5 doar că schimbă sistemul de combat dintr-unul Turn Based, tactic, pasiv, într-un combat activ, rapid și similar cu jocuri gen Dynasty Warriors.
Dacă ți-a plăcut povestea din Persona 5, Strikers este un joc pe care nu trebuie să îl ratezi, chiar dacă nu te înțelegi cu sistemul de luptă nou. Nu uita că partea de combat nu este partea predominantă a jocului, dialogul îți va ocupa o mare parte din timp.

Farmecul jocurilor din seria Persona este povestea, dialogul și dezvoltarea personajelor și a legăturilor cu aceștia. De data aceasta Phantom Thieves intenționează să plece în camping trip, închiriind o dubă în timpul vacanței de vară. Doar că planurile lor se schimbă destul de rapid.

Disponibil pe PS4/PS5 și pe Steam.

Astro’s Playroom

Jocul care a venit cu consola PS5. Astro’s Playroom este, la prima vedere, un fel de prezentare a consolei și a controllerului nou, dar care este extrem de bine făcut și de distractiv. Controlul personajului este foarte precis, nivelurile sunt foarte diverse și profita mult de ce poate să facă noul controller DualSense.

Platina mea de la Astro, o platină extrem de enjoyable

Puncte bonus pentru Network Speed Runs, niveluri de tip Time Trial unde îți poți compara timpii atât global, cât și contra prietenilor. Tot revin la acest joc când primesc o notificare că un prieten mi-a bătut timpul la un anumit nivel.

Curse of the Dead Gods

Un joc greu, dar suficient de interesant încât să revii de încă o dată și încă o dată…. și încă o dată.

Curse of the Dead Gods este un joc Roguelike în care fiecare nivel al templului este împărțit într-un arbore de niveluri, iar la fiecare etaj tu alegi ce tip de nivel să joci, în funcție de ce vrei să obții în schimb (Gold, Atribute, Relics, Arme sau Upgrade-uri). Dacă ai rămas fără HP va trebui sa iei totul de la capăt, cu abilitățile/inventarul resetate.

Mecanica de pedeapsă principală a jocului sunt Blestemele. Pe măsură ce avansezi în arbore sau iei damage de la anumiți inamici sau capcane ți se încarcă bara de Blestem, iar când se umple se activează un nou Blestem (Din maxim 5). Al 5-lea, dacă ajungi la el, este de obicei extrem de dureros și face terminarea templului aproape imposibilă. Fiecare MiniBoss sau Boss bătut îți dă opțiunea să ridici un Blestem, la alegere.

Curse of the Dead Gods este disponibil pe Steam și PlayStation Store.

Mențiune – Spider-Man – Miles Morales

Deși l-am terminat imediat după lansare merită menționat pentru că este un joc bun.

Spider-Man – Miles Morales este continuarea jocului Spider-Man lansat pe PS4 în 2018. Miles Morales vine și la pachet cu varianta Remasterizată a jocului original pentru PS5. Cu această ocazie am rejucat Spider-Man pe PS5, cu toate cele 3 DLC-uri lansate ulterior.

Miles Morales este un joc considerabil mai streamlined deoarece s-au eliminat o mare parte din activitățile care se repetau mult prea mult în jocul original, cum ar fi cele 6 feluri de Crime, și s-au introdus noi mecanici de luptă care fac fiecare interacțiune cu răufăcătorii mai interesantă.
Povestea este și ea mai scurtă dar suficientă pentru a fi considerat un joc full. Activitățile secundare sunt mai diverse și se simt mai puțin repetitive decât în cazul jocului original.

Lupta devine destul de rapid suficient de grea cât să ai nevoie de toate mecanicile noi pentru a supraviețui. Dacă în primul joc durează ceva timp până ajungi la inamicii puternici și mai greu de bătut, aici ești cam aruncat direct în mijlocul lor fără Peter Parker, deoarece el pleacă în vacanță.


Spread the love

Comentezi?!