5 jocuri de jucat în „concediu”

Spread the love

Am pus „concediu” pentru că lista este în principal pentru perioadele acelea de timp în care stai acasă și vrei să vezi un sezon întreg dintr-o listă lungă de seriale pe care trebuie să le prinzi din urmă sau să joci un joc în care să te pierzi. Sau bineînțeles, dacă ne luăm după evenimentele din prezent (Martie 2020), poate ești forțat să stai acasă în carantină. Sau pentru că s-a închis temporar locul tău de muncă sau pur și simplu cauți o listă aleatorie de jocuri pe care trebuie să le joci.

Menționez că lista este predominant gândită pentru PC, dar unele au și variante pe consolă. Și nu este ordonată pe baza unui criteriu anume, este aleatorie.

Red Dead Redemption 2

Dacă vrei să pierzi aproximativ 100 ore prin America Sălbatică, fiind un jefuitor, prăduitor, un adevărat outlaw, atunci Red Dead Redemption 2 este jocul pentru tine. Acesta s-a lansat întâi pe console, dar din decembrie 2019 este disponibil și pe PC.

Povestea din RDR2 este foarte bună, iar Arthur Morgan și banda lui Dutch te va ține captivat în fața monitorului pentru foarte multe zile.

Ori and the Will of the Wisps

Continuarea lui Ori and the Blind Forest este unul din cele mai bune bune jocuri de tip platformer pe care le-am jucat în ultimii ani. În plus, povestea este chiar drăguță și ea și sunt șanse destul de mari să se taie puțină ceapă pe lângă tine, la fel ca în primul joc.

Acesta este disponibil pe toate consolele, iar pe PC recomand jucarea lui din controller, nu mouse+keyboard.

CoD: Modern Warfare – Warzone

Pentru fanii Multiplayer și Battle Royale, cel mai nou intrat în acest gen de joc este Call of Duty: Modern Warfare prin al său mod special: Warzone. Warzone este un battle royale de 150 jucători, grupați câte 3, care are 2 moduri principale de joc, Battle Royale sau Plunder. Plunder este foarte interesant pentru că este diferit în sensul că nu trebuie să rămâi ultimul pe hartă ci trebuie să aduni cât mai mulți bani, by any means necesssary, fie că omori pe toată lumea și le furi banii, fie că aduni din cutii ca disperatul.

De menționat că Warzone este Free-To-Play și cross-platform, deci poți juca cu prietenii tăi de pe consolă.

Doom (2016)

Dacă vrei să te pregătești pentru lansarea de pe 20 Martie 2020 a continuării acestui joc, DOOM Eternal, nu strică să treci puțin prin Doom pentru a-ți readuce aminte toate armele și stilul de joc.

Doom este un shooter excelent, care a redeschis apetitul pentru shooterele cu mecanici clasice, unde ai 10 arme, muniție să ștergi pe jos cu sute de monștri, non stop acțiune și muzica.

Star Wars: Jedi Fallen Order

Multă vreme mi-a fost greu să mă gândesc la un joc din universul Star Wars fără să mă enervez (Battlefront 2 la tine mă uit…) dar de data aceasta au reușit să se abțină de la microtranzacții și alte tâmpenii și să producă un joc chiar bun.

Jedi Fallen Order este un joc de tip Action-Adventure și este despre povestea unui tânăr padawan, Cal Kestis, care încearcă să supraviețuiască într-o lume post-Jedi. Acțiunea se petrece la 5 ani după Ordinul 66 (Finalul Star Wars Episode 3), prin care s-au eliminat aproape în totalitate cavalerii Jedi. Mai mult nu vă spun.

Bonus: Escape from Tarkov

Jocul acesta este destul de bug-uit, fiind beta de ani deja, este enervant de greu și are un learning curve infect. Dar nu mă pot opri din a-l juca, pentru că este și fascinant în același timp.


Escape from Tarkov este interpretarea unui joc de tip Battle Royale a celor de la Battlestate Games, un joc unde nu ai hartă, trebuie să înveți tu toate locațiile pe de rost și cum să te orientezi prin ele, nu ai HUD, nu ai nici un fel de tutorial sau ajutor whatsoever. A da și posibil cel mai frustrant element al lui: Tot ce ai echipament și inventar la tine vei pierde când mori, după care trebuie să-ți cumperi tot ce ai nevoie cu banii pe care îi mai ai sau te folosești de ce mai ai prin stash de dățile trecute.

BigFry explică destul de bine cam ce înseamnă Escape From Tarkov


Spread the love

Comentezi?!