Cum a fost la #BLP20

Spread the love

Ca un scurt istoric: BLP (Bloggers Lan Party) este un eveniment privat, organizat inițial doar de către Toma Nicolau, dar care, în timp, a crescut și a ajuns un mic „monstru”, în sensul bun 😀 Așa că acum are o întreagă echipă de oameni foarte tari.

Primele ediții au fost complet dedicate bloggerilor sau creatorilor de conținut, ulterior fiind rezervate locuri și pentru fanii/cititorii acelor publicații. Fiecare ediție a avut o temă sau un joc principal, dar pe parcurs s-au adăugat din ce în ce mai multe titluri/boardgames/activități, pentru a avea diversitate.

În weekendul care a trecut am participat la ediția aniversară Bloggers Lan Party, numărul 20. Spun în weekend fiindcă a durat 2 zile, sâmbătă și duminică, ca să ai destul timp să te bucuri de 20 (douăzeci!) de jocuri și joculețe diferite (dacă nu numărăm cele 500+ jocuri instalate pe aparatele arcade din camera „Retro”).

Ziceam că am mai participat la alte BLP-uri din trecut, primul fiind numărul 10, unde am și câștigat turneul principal, cel de Unreal Tournament Alpha (care cred că este Beta acum). A fost chiar extrem de fun, locația foarte drăguță (Primul Impact Hub), dar atmosfera e cea mai importantă la un astfel de eveniment, iar atmosfera este una întotdeauna prietenoasă. Atmosfera prietenoasă este probabil cel mai mare atu al acestui eveniment, deoarece poți veni ca blogger să stai de vorbă cu colegii de industrie la un Street Fighter, sau pur și simplu la un suc, ca fan poți să îți iei bloggerul preferat la o cafteală la NBA2K19 sau la Call of Duty Black Ops 4, sau poți cunoaște oameni mișto cu care chiar să legi prietenii sau colaborări.

Locația a fost și de data aceasta una interesantă, la Qreator by IQOS, unde puteai să te distrezi în diferite camere, la etaj sau la parter, fiecare având tematică proprie.

  • Zona Just Dance 2019, unde puteai să îți distrugi inamicii cu cele mai cool mișcări, ba chiar să fi și premiat de TP-Link pentru asta. Nici nu vreau să descriu cât de varză am fost și cât de rău m-a bătut Victoria, dar mă consolez că a mai bătut și pe mulți alții, deci poate nu sunt eu extrem de varză cât s-a descurcat ea foarte bine 😀

  • Zona Retro, organizată de URSUS Retro, unde puteai participa la un scurt concurs Street Fighter sau să te bucuri de diferite jocuri retro, pe care le-ai fi jucat în copilărie, cu ajutorul a 2 arcade machines dotate cu peste 500 jocuri și a unor console hand-held trase parcă din copilărie. Jocurile arcade aveau extrem de multe jocuri care îmi aduceau aminte de jocul Terminator (Copia după Nintendo care se vindea la noi în țară), pe care mă jucam RoboCop, Chip&Dale, Mario, Tanks, DuckHunt și multe altele pe acele casete galbene. Evident că toate aceste jocuri erau prin lista mare pe care puteai sa le joci pe aceste 2 sisteme arcade, care erau întotdeauna ocupate. Cred că dacă erau 10, tot era plin la ele, atât de multă lume s-a distrat cu ele.

  • Call of Duty Black Ops 4, unde, în prima zi, puteai să faci jocuri cu prietenii, să te aliezi cu bloggerul preferat pentru a domina la Blackout, iar în a doua zi să participi la turneul mare cu premii Activision și periferice HyperX. Calculatoarele HP Omen au fost puse 5v5, exact ca un setup tradițional de LAN Party, iar feeling-ul era fix acesta.

  • Pentru fanii Fortnite (varianta mobile) puteai juca în colțul Samsung linistit acest joc, având o zonă amenajată foarte Zen, pentru a nu te enerva când pierzi 🙂
  • 10-Game Challange la etaj, într-o cameră cu 10 laptopuri Acer Predator, fiecare cu un joc diferit pentru a putea testa diversitatea gamerilor. Scorurile pentru fiecare joc contau la final, evident. Nu am reușit să scot un scor per total foarte mare, dar mă mândresc că duminică, la ora 17.00, încă aveam scorul cel mai bun la Pinball :D. De asemenea, a fost o plăcere să rejoc Volfied, Dyna și alte jocuri ale copilăriei.

  • FIFA19 a avut un setup foarte mișto, recunosc, chiar dacă nu sunt fan al astfel de jocuri. Camera în sine era foarte frumos amenajată, meciurile erau „proiectate” pe un sistem de 9 TV-uri LED, care acopereau un perete întreg. Dar peste asta, începând cu semifinalele, jocurile au fost difuzate live pe Facebook și comentate de comentatori oficiali Telekom Sport. Tot setup-ul arăta extrem de profesionist.

  • NBA2K19 a avut camera dedicată deasupra camerei FIFA19. Acolo puteai participa la turneul dedicat acestui joc, sau să bei în liniște un Sprite. La fel ca la FIFA19, nu am participat deoarece nu mă pricep și nu mi-au plăcut niciodată astfel de jocuri, dar l-am susținut de la distanță pe Marius Vasilescu 😀
  • HBO a venit și a „acaparat” o cameră întreagă dedicată serialului Hackerville. Acolo puteai să descifrezi un cod pentru un mic câștig, dar și să îți faci tricouri personalizate cu code-name de Hacker.
  • Piperate prin toată locația au fost destule alte jocuri bazate pe VR sau pe diferite sisteme complicate de simulare auto. Nu le-am încercat prea mult, dar pentru entuziaști sunt convins că a fost extrem de fun.

Toate jocurile au avut diferite premii pentru cei care reușeau să domine concurența, oferite de sponsorii evenimentului.

Am participat la un singur turneu mare, cel de Call of Duty Black Ops 4, la care nu am reușit să mă clasez în top 10. O sa enumăr pe scurt câteva scuze pe care vreau să le invoc :). Parțial a fost vina mea fiindcă nu mi-am făcut temele și nu știam să joc cu armele care au fost folosite, parțial o durere cumplită de măsea cu care mă lupt până ajung la dentist, de care mi-e teribil de frică și parțial fiindcă am fost în grupă cu cel care a câștigat tot turneul și m-a eliminat în 3 runde, chiar dacă a fost relativ aproape în primele 2. Nu-i nimic, învățăm și devenim mai buni :D.

Fascinant este faptul că muzica a fost în principal pusă prin intermediul unor boxe de la Ultimate Ears, niște boxe relativ micuțe pentru ce sunet au reușit să scoată din ele.

Mâncarea, adusă de Pizza Hut, a intrat la fix în ambele zile. Pizzele au fost calde și pe gustul tuturor, fiind mai multe feluri. Hidratarea a fost asigurată de Sprite/Cola + apă + Cafea de la BeanZ. Nu știu ce am încercat, dar știu că au fost cele mai tari cafele pe care le aveau disponibile și au reușit să mă trezească, să fiu gata de acțiune.

Si grafica făcută de Victoria (Bannere, Walls etc) a fost chiar reușită, a completat foarte bine fiecare zonă. Mai jos un exemplu cu toate personajele.

Felicitări Toma pentru că ai insistat pe o idee până a prins și a ajuns la ediția 20. Felicitări echipei de cel puțin 10 oameni și 20 voluntari pentru încă un eveniment reușit și mulțumim sponsorilor, pentru că fără ei nu ai putea să închiriezi o locație așa mare, să ai parte de răcoritoare/cafea/pizza/calculatoare pe care să te joci/aparate retro arcade/console/televizoare/internet/amuzament etc etc etc.


Spread the love

Comentezi?!