Cele mai distractive jocuri de Valentine’s Day

Spread the love

Ce este mai distractiv de făcut de Valentine’s Day decât un joc cu persoana iubită? Evident, după cina romantică and all that good stuff. Cu această ocazie m-am gândit să fac o listă cu cele mai amuzante jocuri couch Co-Op pe care le-am jucat până în prezent.

Ai putea să le joci cu jumătatea ta sau la o petrecere, depinde de fiecare.

Urmează o listă neordonată de jocuri care trebuie să fie în colecția fiecăruia.

Lista va fi actualizată în funcție de ce jocuri mai descopăr/apar/joc, dar acestea sunt preferatele mele:

  • Move or Die: 

Un joc surprinzător de fun, lansat de aproape 2 ani, de care nu auzisem până recent. Premisa este extrem de simplă: Te miști sau mori. Cum te oprești mai mult de câteva secunde vei muri și implicit pierde jocul. Peste asta avem zeci de moduri de joc diferite, cu mutații care afectează mediul sau jucătorii.

Printre cele mai amuzante moduri enumăr: Speed Run, Hat Chase, Heavy Bullets, Detonation Zone. Fiecare face exact ce zice titlul, nu este nevoie de explicații complexe. Jocul are și mod on-line dar nu e la fel de fun ca în offline, 4 controllere la un PC, amuzament maxim între prieteni.

  • Rocket League

Rocket League este de fapt un remake după Supersonic Acrobatic Rocket Powered Battle Cars, mult mai polișat și mult mai bine făcut. Acesta s-a bucurat de o popularitate imensă încă de la lansare datorită gameplay-ului extrem de fun și a faptului că a fost gratis pe PS Plus.

Rocket League este în esență fotbal jucat cu mașini propulsate de rachete. Și doamne cât de bine merge. Dacă nu ai incercat Rocket League până acum, lasă acest articol, instalează-l și distrează-te cu o tonă de moduri noi, apărute după lansare. Poți juca baschet, hockey și multe alte moduri, plus zeci de hărți noi dar și mașini foarte mișto. Preferata mea e cea care arată ca un submarin și aruncă bule de aer pe fund :).

  • Overcooked

Chiar dacă nu ești cel mai bun bucătar poți să gătești alături de jumătatea ta sau alături de prieteni în Overcooked. Acest joc este probabil definiția termenului de Couch Co-Op.

Împreună trebuie să salvați lumea, trecând prin zeci de niveluri cât mai diverse, hrănind clienții cu multe rețete diferite, rețete pe care trebuie să le preparați împreună. Fiecare nivel are o chichiță sau mai multe, fie ea gheață pe jos, blocuri care dispar, căi care se astupă, bucăți de foc care cad din cer sau benzi rulante ca să comunici cu colegii tăi. Împreună trebuie să treceți peste aceste „mici” impedimente pentru a servi cât mai multe preparate și a aduna puncte și stele ca să terminați jocul să ajungeți la răufăcătorul cel mai rău, o chiftea imensă, pe care trebuie să o hrăniți, desigur.

Mecanicile jocului sunt atât de simple pe cât sunt de amuzante. Recomand oricând Overcooked mai ales la un gaming related party.

  • Lovers in a Dangerous Spacetime

Lovers in a Dangerous Spacetime este jocul perfect pentru o seară cu persoana dragă, dacă amândoi apreciați gamingul, evident. Fiecare jucător (maxim 4) controlează un personaj din Tărâmul Dragostei.

Aceste personaje trebuie să lucreze împreună pentru a salva Ardor Reactor, care a fost spart în bucăți de forțele anti-dragoste. Ardor Reactor era păzit de The Lovers, sau League Of Very Empathetic Rescue Spacenauts și funcționa alimentat din dragoste. Distrugerea lui a dus la întemnițarea diverselor creaturi adorabile prin univers. Rolul vostru este să salvați toate aceste creaturi și să adunați toate bucățile din Ardor Reactor.

Fiecare personaj se mișcă liber prin navă și poate vedea harta, controla pe rând, turelele cu diverse arme, scutul navei, motorul sau o armă supremă, care nu poate fi trasă des. Succesul oricărei misiuni depinde de coordonarea între jucători și delegarea rolurilor în funcție de situație. Evident că este mai ușor în 4, dar este extrem de fun și în 2.

  • Keep talking and Nobody Explodes

Acest joc poate nu e pe gusturile tuturor, dar mie mi se pare extrem de fun. Poate fi jucat în VR sau pur și simplu pe calculator. Un jucător vede monitorul, iar restul stau cu manualul în brațe/pe telefon/tabletă/laptop.

Premisa jocului este că un singur jucător vede bomba și diversele puzzle-uri care sunt pe ea, iar restul au acces la manualul de dezamorsare, dar nu văd bomba. Jucătorul care dezamorsează trebuie să descrie diversele puzzle-uri celorlalți iar ei trebuie să îi descrie modul de dezamorsare. Totul contra cronometru. Ce poate ieși este ori colaborare perfectă, ori situații amuzante. Perfect pentru couch Co-Op 😀

  • Broforce

Atât Broforce, cât și jocul lansat anterior lui, The Expendabros, este un side-scrolling Co-Op Shooter care are ca personaje principale diversi eroi ale filmelor de acțiune din anii 80 și 90. Ce poți vrea mai mult decât distrugere totală, atât a inamicilor cât și a mediului înconjurător, controlând pe Rambo, Terminator, John McClane, Mr T etc. Ca bonus, poți oricând să îți sabotezi coechipierii distrugând mediul din jurul lor, explodându-i samd. Nu este necesar decât un singur erou pentru a atinge sfârșitul nivelului.

  • Cuphead

Da, știu, sunt masochist, dar mie mi se pare extrem de amuzant de jucat Cuphead în 2, local. Din păcate, jocul nu permite mai mult de 2 jucători, dar oricum este destul. Cuphead este un side-scrolling platformer cu multe niveluri de tip run-and-gun FOARTE GREU. Asta, pe lângă estetica lui, este farmecul și motivul pentru care a avut succesul pe care l-a avut.

Cuphead este foarte greu dar și extrem de rewarding când reușești să termini un nivel sau să bați în sfârșit un Boss, la care te chinuiai de ceva timp.


Spread the love

Comentezi?!