Câteva cifre de la Bucharest Gaming Week

Spread the love

Bucharest Gaming Week, organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB în parteneriat cu Gaming Week, în perioada 4 – 9 decembrieeste deja la ediția a doua, în creștere față de ediția anterioară, atât ca participanți, dar și ca premii.

Evenimentele desfășurate în timpul săptămânii au fost dedicate gamingului și au inclus:

  • Expoziție de artă din jocuri video made in România
  • Săptămâna Filmelor pentru Gameri la Grand Cinema & More
  • Zilele gaming pub-urilor
  • Gateway VR Tournament
  • Succesul internațional al jocurilor românești
  • Workshop de game design cu liceeni
  • Party: Pearls of Game Music

Bucharest Gaming Week  a strâns peste 12.000 de participanți pasionați de esports, gameri dedicați și membri ai industriei dezvoltatoare de jocuri video din România. Majoritatea participanților a fost prezentă în cadrul evenimentului principal desfășurat în weekendul 8 – 9 decembrie.

În weekend am avut parte de diverse activități aferente tuturor standurilor prezente la eveniment, standuri ale partenerilor sau expozanților precum  Orange, Huawei, George by BCR, TP-Link, Sprite, PC Coolers, PC Garage, Logitech, Acer, Trust Gaming, Nvidia și Omen by HP. La fiecare dintre aceste standuri, participanții au putut să se bucure de o multitudine de activități printre care: competiții și sesiuni de free to play de Counter Strike: Global Offensive, Clash Royale, League of Legends, Hearthstone, FIFA 19, PlayerUnknowns Battleground, Fortnite, Minecraft, Gran Turismo, Battlefield V, Beat Saber, Clash Royale, NBA, Overwatch, Guitar Hero și multe altele. Pe lângă toate acestea, am putut să ne bucurăm de niște turnee/finale de turnee mari.

Atracția principală a evenimentului central de la Romexpo a fost finala Bucharest Gaming Week CS:GO Invitational by ESL, în cadrul căreia s-au întrecut 4 echipe de CS:GO destul de mari. Câștigătoarea trofeului a fost echipa Avangar, originară din Kazakhstan, care a obținut premiul cel mare în valoare de 25.000 Euro.

Clasamentul a fost:

  1. Avangar – 25000 Euro
  2. Vega Squadron – 12500 Euro
  3. Sprout – 6150 Euro și Windigo – 6150 Euro

În cadrul evenimentului central Bucharest Gaming Week a luat naștere Echipa Națională de FIFA a României. Turneul Național de FIFA, organizat de Federația Română de Fotbal, a adus laolaltă cei mai buni jucători din țară care s-au luptat pentru primele 4 locuri din Națională și a fost câștigat de Dan Buzărnescu, care l-a învins în finală pe Marius Bucur. Ceilalți doi noi membri ai Echipei Naționale de FIFA sunt semifinaliștii Tudor Buțan și Robert Dumitru. În viitor, echipa națională de FIFA a României va disputa diferite turnee amicale contra altor echipe selecționate de FIFA.

BGW editia II

Finala Ligii Naționale de Playerunknown’s Battlegrounds Sezonul 2, prezentată de AOC Gaming și PUBG România, a reunit 16 dintre cele mai bune echipe din România. Echipa care a plecat acasă cu marele trofeu și premiul de 2.000 lei este Invictus Aquilas.

Tot în cadrul evenimentului principal a avut loc și finala ESL SEC (Southeast Europe Championship) de CS:GO, unde s-a calificat și Nexus Gaming, singura echipă românească rămasă în lupta după sesiunile online de calificări.  Premiul cel mare a fost câștigat de Windigo, echipă originară din Bulgaria, care a mers mai departe în finala Bucharest Gaming Week CS:GO Invitational by ESL.

Pe parcursul zilelor de 8 și 9 decembrie, Bucharest Gaming Week a reunit numeroși producători de dispozitive din industria de gaming, comunitatea de jucători și creatori de conținut, iar vizitatorii au avut posiblitatea de a se întrece în numeroase competiții pentru amatori, care aveau la bază peste 20 de jocuri printre care Counter Strike: Global Offensive, League of Legends, Clash Royale, Playerunknowns Battlegrounds, FIFA 19, Battlefield V, Beat Saber, Minecraft, Fornite și multe altele.

Îmi pare rău că am ratat prezența la această ediție a BGW, dar după prezență și organizare aș spune că sigur este un eveniment care va reveni.


Spread the love

Comentezi?!