ASUS Republic of Gamers dezvăluie seria ROG Phone 7

Spread the love

Telefoanele de gaming fără compromisuri ROG Phone 7 duc jocurile mobile la un alt nivel, cu un nou design, un procesor flagship Snapdragon 8 Gen 2 și un sistem termic îmbunătățit GameCool 7.

PUNCTE CHEIE

  • Performanță: Platforma mobilă Snapdragon 8 Gen 2, până la 16 GB RAM LPDDR5X, 512 GB ROM UFS 4.0, ecran AMOLED Samsung de 165 Hz
  • Eficiență energetică: Reglarea avansată a procesorului și designul termic creează cele mai puternice și mai eficiente energetic telefoane de gaming din 2023
  • Gaming: Noul subwoofer încorporat în AeroActive Cooler 7 oferă un sunet puternic pe 2.1 canale; comenzi haptice AirTrigger de neegalat

ASUS Republic of Gamers (ROG) a anunțat astăzi noua serie de smartphone-uri de gaming ROG Phone 7 în cadrul evenimentului virtual de lansare „For Those Who Dare”.

Seria ROG Phone 7 include modelele ROG Phone 7 și ROG Phone 7 Ultimate, reprezentând cel mai nou pas în evoluția celui mai bun telefon de gaming din lume. Acest smartphone futurist – care are un design nou bicolor – combină puterea ce conduce la victorii, oferită de platforma mobilă flagship Snapdragon 8 Gen 2, cu sistemul termic avansat GameCool 7 și reglajul special ROG pentru a oferi o experiență cu adevărat uimitoare în gaming-ul mobil – și un consum de energie impresionant de mic. Cheia acestei eficiențe energetice este noul și revoluționarul design al camerei de vapori cu ciclu rapid, care crește eficiența disipării căldurii cu până la 168%, permițând seriei ROG Phone 7 să ruleze jocuri la viteză maximă, menținând în același timp temperaturi scăzute.

Pentru a transforma ROG Phone 7 într-un „cinematograf portabil” puternic, ROG a crescut volumul efectiv al difuzoarelor seriei ROG Phone 7 cu 50%1 și a tunat sistemul audio în colaborare cu specialiștii audio Dirac. Seria ROG Phone 7 redă un sunet uimitor pe 2.1 canale atunci când este atașat noul accesoriu AeroActive Cooler 7 – care integrează un subwoofer puternic.

Uimitorul ecran Samsung AMOLED de 165 Hz oferă o luminozitate de vârf de două ori mai mare, iar seria ROG Phone 7 dispune, de asemenea, de legendarele efecte în joc generate de AI, de butoanele haptice AirTrigger care se pot personaliza și de actualizările continue ale setărilor de joc de către echipa ROG Gaming, care întruchipează spiritul de bază al ROG – de a pune jucătorul pe primul loc!

Versiunea ROG Phone 7 Ultimate dispune în plus de afișajul matricial unic ROG Vision pe capacul dorsal, iar sistemul termic GameCool 7 este îmbunătățit cu inovatorul AeroActive Portal.

Performanță

Puternica serie ROG Phone 7 este construită fără compromisuri, dezlănțuind puterea de joc impresionantă a platformei mobile flagship Snapdragon 8 Gen 2 la 3,2 GHz, care este cu 15% mai rapidă și cu 15% mai eficientă din punct de vedere energetic decât generația anterioară. Procesorul este acompaniat de până la 16 GB de memorie RAM LPDDR5X la 8533 Mbps și o memorie ROM UFS 4.0 de 512 GB, de două ori mai rapidă decât UFS 3.0. De asemenea, este pregătit pentru WiFi 7 (802.11be), care oferă canale cu o lărgime de până la 320 MHz, iar funcționarea în regim Multi-Link înseamnă că jucătorii se pot conecta la diferite benzi de frecvență în același timp.

Grație tehnologiei Qualcomm, ROG Phone 7 suportă „ray tracing” accelerat hardware. Acest lucru înseamnă că, pentru jocurile suportate, jucătorii se pot bucura de reflexii hiper-realiste – în special pe suprafețele de apă și metal – care adaugă o nouă dimensiune experienței de joc. 

Toată această putere este îmbunătățită și mai mult cu ajutorul panoului de administrare Armoury Crate, care le oferă jucătorilor cel mai fin control asupra performanței și setărilor.

Pentru a ține pasul cu cea mai rapidă acțiune, seria ROG Phone 7 utilizează un ecran Samsung AMOLED de 165 Hz cu o rată de eșantionare tactilă de 720 Hz și o acuratețe a culorilor Delta E <1 pentru imagini superbe. De asemenea, luminozitatea a fost crescută până la 1500 de niți pentru o vizualizare mai ușoară în aer liber. Imaginile superbe sunt reglate în colaborare cu Pixelworks, companie de top în domeniul procesării vizuale, pentru o precizie a culorilor de top la nivel mondial. ROG Phone 7 dispune așadar de un afișaj fără egal.

În plus, ROG Phone 7 Ultimate dispune de ROG Vision, un afișaj color matricial unic pe partea din spate a telefonului, care exemplifică inovația îndrăzneață care stă la baza mărcii ROG. Această facilitate creativă poate reda animații impresionante declanșate de evenimente de sistem, cum ar fi încărcarea telefonului, primirea apelurilor, activarea modului X și multe altele. Jucătorii își pot crea chiar și propriile animații personalizate, sporind și mai mult caracterul unic al ROG Phone 7 Ultimate. Cu ROG Vision, gamerii își pot exprima adevăratul stil, bucurându-se de întregul potențial al acestei tehnologii de ultimă generație.

Eficiență energetică

Pentru a reduce consumul de energie fără a compromite performanța, seria ROG Phone 7 valorifică îmbunătățirea cu 15% a eficienței energetice a platformei Snapdragon 8 Gen 2, optimizată cu cel mai bun sistem termic GameCool 7 din toate timpurile, pentru a răci CPU-ul din toate direcțiile. Acesta folosește o abordare pe trei direcții. Pentru sesiuni scurte de gaming, compusul termic cu nitrură de bor (BN) de pe o latură a CPU-ului reduce throttling-ul. Sesiunile de durată medie sunt asigurate de camera de vapori mai mare și de foile de grafit de pe cealaltă parte a CPU-ului. În cele din urmă, pentru sesiunile maraton, AeroActive Cooler 7 – cu ventilatorul său poziționat chiar deasupra modulului CPU – intră în joc pentru o răcire activă folosind AI, dispunând de un element Peltier pentru o performanță suplimentară de răcire.

În cazul ROG Phone 7 Ultimate, răcirea este îmbunătățită și mai mult cu facilitatea avansată AeroActive Portal. Această admisie de aer se activează automat atunci când este atașat AeroActive Cooler, direcționând un flux constant de aer rece din cooler pe lamelele de răcire ale camerei de vapori. Acest lucru dispersează eficient căldura generată de SoC, ceea ce duce la o creștere notabilă atât a performanțelor de joc, cât și a rezistenței bateriei.

Atunci când AeroActive Portal este activat, eficiența termică a telefonului poate crește cu până la 20%.

Noua cameră de vapori cu ciclu rapid din ROG Phone 7 a fost complet reproiectată. Este mai mare și folosește o nouă tehnologie în interior. În loc de structurile obișnuite în formă de piloni, aceasta folosește coloane speciale în formă de trident pe laturile lungi ale camerei pentru a îmbunătăți eficiența. În plus, există șase canale de retur al lichidului, care acționează ca niște căi prin care apa se întoarce la SoC, pregătită pentru următorul ciclu termic. Foițele de grafit eficiente din punct de vedere termic din ROG Phone 7 au fost, de asemenea, mărite și remodelate pentru a maximiza transferul de căldură de la placa de bază și placa RF.

În sfârșit, AeroActive Cooler 7 dispune nu numai de un ventilator îmbunătățit, cu mai multe pale pentru o contrapresiune mai mare, ci și de un cooler termoelectric Peltier încorporat, pentru o putere de răcire maximă. Designul revoluționar DualCool asigură faptul că, în timp ce partea din spate a telefonului este răcită de coolerul Peltier, aerul de răcire este, de asemenea, direcționat și pe ecranul telefonului, pentru o eficiență maximă a răcirii.

Jocuri

Gamerii care se joacă pe dispozitive mobile nu au experimentat niciodată telefoane care să sune la fel de bine ca seria ROG Phone 7. Cele două difuzoare frontale de 12 x 16 mm – cu un volum efectiv cu 50% mai mare decât până acum – sunt ajutate de subwooferul de 13 x 38 mm cu cinci magneți, super liniar, încorporat în coolerul AeroActive 7, care sporește volumul basului cu 77% pentru un sunet 2.1 imbatabil în jocuri sau filme (atunci când coolerul este atașat). Reglarea fină în colaborare cu experții audio de la Dirac contribuie la o calitate a sunetului de neegalat.

Seria ROG Phone 7 dispune de multiple tehnologii audio, de la adaptorul jack de 3,5 mm pentru căști la sunetul spațial de tip cinematografic Dirac Virtuo For Headphone. Suportul Qualcomm aptX și aptX Lossless asigură un sunet Bluetooth de înaltă fidelitate cu latență foarte redusă, astfel încât, indiferent de opțiunea de ascultare a utilizatorului, urechile sale îi vor mulțumi pentru alegerea unui ROG Phone 7.

Noile caracteristici software îmbunătățesc și mai mult experiența de joc. X Sense îi ajută pe gameri să detecteze evenimentele cheie de pe ecran, cum ar fi atunci când apare un nou element important pe hartă sau când se apropie un inamic, cu o notificare pop-up. Iar dacă un gamer elimină mai mulți rivali dintr-o singură manevră, X Sense adaugă efecte vizuale pentru a sărbători evenimentul. X Capture este un instrument AI care înregistrează automat momentele memorabile din luptă, cum ar fi înfrângerea unui inamic sau câștigarea meciului.

Comenzile ultrasonice AirTrigger oferă jucătorilor un control inegalabil asupra jocurilor, pentru o experiență asemănătoare cu cea a unei console. Acestea acceptă o gamă largă de gesturi realizate cu vârfurile degetelor, inclusiv Dual Action, Press and Lift și Gyroscope Aiming. Există, de asemenea, 10 comenzi de mișcare și un motor liniar pe axa X care oferă un feedback haptic puternic, ducând jucătorii în inima acțiunii. De asemenea, permite funcția Vibration Mapping, care îmbunătățește experiența tactilă prin furnizarea unui feedback haptic reglabil pentru butoanele virtuale de pe ecran.

DISPONIBILITATE ȘI PREȚURI

Telefoanele ROG Phone 7 sunt disponibile în România la precomandă prin intermediul distribuitorilor autorizați și a eShop-ului oficial ASUS, la prețuri ce pornesc de la aprox. 5199 de lei (configurația cu 12GB RAM și stocare de 256GB). În cazul modelului ROG PHONE 7 Ultimate disponibil la o dată ce va fi comunicată ulterior prețul pornește de la aprox. 7099 de lei (echipat cu 16GB RAM și stocare de 512GB).

Specificații2 generale pentru seria ROG Phone 7

ModelROG Phone 7 / ROG Phone 7 Ultimate
ProcesorQualcomm Snapdragon 8 Gen 2, Octa-Core, 3,2 GHz
GPUQualcomm Adreno 740
InterfațăAndroid 13 cu ROG UI
EcranEcran AMOLED Samsung de 6,78 inchi 20,4:9 (2448 x 1080) 165 Hz / 1 ms
Luminozitate lizibilă în aer liber de 1.000 de niți
Luminozitate de vârf de 1.500 de niți
Valoare medie Delta E < 1
Acoperire gamut de culoare 111,23 % DCI-P3 / 150,89 % sRGB / 106,87% NTSC
Corning Gorilla Glass Victus
Suportă ecran HDR Always-On
Suportă HDR10
Ecran tactil capacitiv cu multi-atingeri în 10 puncte (suportă atingere prin mănușă)
ROG Vision (doar ROG Phone 7 Ultimate)
Dimensiuni173 x 77x 10,4 mm
Greutate239 g
BaterieCapacitate tipică 6000 mAh cu adaptor de încărcare HyperCharge de 65 W.
MemoriePână la 16 GB de RAM LPDDR5X
StocarePână la 512 GB pe ROM UFS4.0
SenzoriSenzor de amprentă integrat în ecran, recunoaștere facială, accelerometru, busolă electronică, giroscop, senzor de proximitate, senzor de lumină ambientală, senzori ultrasonici pentru AirTrigger 5 și accesoriu pentru priză facilă
Tehnologie wirelessWiFi : 802.11 be/ax/ac/a/b/g/n, (2,4 GHz + 5 GHz + 6 GHz)
Bluetooth 5.3 (HFP + A2DP + AVRCP + HID + PAN + OPP), suportă  LDAC + Qualcomm  aptX + aptX HD + aptX Adaptive
GPSSuportă GNSS GPS(L1/ L5), Glonass(G1), Galileo(E1/E5a), BeiDou(B1i/B1c/B2a), QZSS(L1/L5) și NavIC(=IRNSS)
Porturi I/OPorturi laterale:
Conector Type C – USB3.1 gen 2 / DP 1.4 (4K) / Hyper Charging / QC5.0 (QC4/QC3/PD3.0)
Pogo Pin – pentru AeroActive Cooler 7
Porturi pe latura de jos:
Conector Type C – USB 2.0 / HyperCharge / QC5.0
Jack audio de 3,5 mm pentru căști
CamerăCameră frontală:
32 MP (Folosește pixel binning pentru a reda imagini de 8 MP)
Cameră dorsală:
50 MP (Cameră principală Sony IMX766)
13 MP (obiectiv cu unghi ultrawide de 120°)
 5 MP (Macro)
Pornire vocalăDa
DifuzoareDifuzoare duale orientate frontal ( cu Dirac HD Sound), suportă audio spațial (Dirac Virtuo)
Difuzoare stereo cu 5 magneți cu amplificator Cirrus Logic pentru efecte sonore mai puternice, mai profunde și mai puțin distorsionate.
Rezistență la stropire, apă și prafIP54 sub standardul IEC 60529
Tehnologie NFCSuportată
Culori disponibileROG Phone 7: Phantom Black, Storm White
ROG Phone 7 Ultimate: Storm White

Pagina de produs ROG Phone 7


Pagina de produs ROG Phone 7 Ultimate

  1. Comparativ cu ROG Phone 6.
  2. Specificațiile, conținutul și disponibilitatea produselor pot fi modificate fără notificare prealabilă și pot fi diferite de la o țară la alta. Performanțele reale pot varia în funcție de aplicații, utilizare, mediu și alți factori. Specificațiile complete sunt disponibile la https://www.asus.com/

Spread the love

Comentezi?!