Xiaomi Watch 2 Pro – Smartwatch Review

Spread the love

Ceasurile inteligente sunt din ce în ce mai versatile și populare, drept urmare îmi apar pe radar din ce în ce mai multe modele. Astăzi vorbim despre Xiaomi Watch 2 Pro

Specificații

ModelWatch 2 Pro
Tip produsCeas inteligent
CPUQualcomm Snapdragon W5+ Gen 1 (4 nm)
OSAndroid Wear OS 3.5
MemorieCard Slot – Nu
Internă – 32GB 2GB RAM
CompatibilitateApp: Mi Fitness (app version 3.20.0i și ulterioare)
Android 8.0 și versiuni ulterioare și GMS 21.30.12 și ulterioare
Tipul ecranuluiAMOLED
Diagonala ecranului1,43″
Rezoluția ecranului466 × 466 px / 326 PPI
Rata de reîmprospătare a ecranului60 Hz
Luminozitate600 nits
FuncțiieSIM
Always-On Display
Senzor geomagnetic
Monitor de ritm cardiac optic
Dual GPS
Asistent de respirație
Monitorizarea stresului
150+ moduri de antrenament/sporturi
Senzor atmosferic
Monitorizarea oxigenului din sânge pe toată durata zilei
Apeluri telefonice prin Bluetooth
ComunicareNFC
Bluetooth 5.2, A2DP, LE
Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n/ac dual-band
Capacitatea bateriei495 mAh
ÎncărcareMagnetic – 45 min 0 – 100%
Durata de viata a baterieiPână la 55 ore pe LTE
Până la 65 ore pe Bluetooth
NavigareGPS (L1+L5)
GLONASS
Galileo
QZSS
BDS
Lungime reglabilă a benzii160 – 220 mm
Interval de temperatură-10°C ~ 45°C
CertificateGB/T 30106-2013
MaterialMetal – Oțel Inoxidabil
Înălţime47,6 mm
Lăţime45,9 mm
Grosime11.8 mm
Greutate54,5 g
Informații suplimentareGiroscop
Accelerometru
Busolă
Barometru
Senzor de lumină ambientală
Senzor puls optic
SpO2
Asistent vocal Google
Indicele de sănătate
Alertă de ritm cardiac anormal
ConținutCablu dedicat de încărcare USB
Ceas inteligent
Manual de instrucțiuni
CuloareNegru cu brățara Maro

Design/Construcție

Xiaomi Watch 2 Pro este disponibil în două carcase: Negru și Silver cu brățara din Fluororubber/Piele în următoarele culori: Portocaliu, Verde, Black/Orange și Maro. Personal dacă aș putea alege aș opta pentru varianta Black/Orange sau o brățară metalică dacă ar fi posibil. Poate pe viitor Xiaomi va introduce o astfel de brățară, fiți cu ochii aici pentru toate brățările disponibile.

Brățara lui Xiaomi Watch 2 Pro se poate detașa foarte ușor fără ustensile, având sistemul clasic, comun în cazul ceasurilor.

Cadrul lui Watch 2 Pro este metalic, din oțel inoxidabil.

Forma cadranului este clasică, circulară, de 46mm diametru.

Construcția lui Watch 2 Pro este solidă, fără reproș.

Butoanele sunt prezente pe latura dreaptă a lui Watch 2 Pro. Acestea sunt 3: butonul Top care deschide meniul de Workouts, cel inferior care deschide ultima aplicație utilizată la single click, Google Play la Double click și dă restart/închide ceasul la Hold pentru mai multe secunde. Al treilea buton este o coroană rotativă și apăsabilă amplasată central, între celelalte 2 butoane. Aceasta deschide sertarul de aplicații și Google Assistant dacă ții apăsat mai mult.

Pe spatele lui Watch 2 Pro regăsim senzorii care interacționează direct cu mâna ta, anume Senzorul optic de puls, senzorul de temperatură, nivel de oxigen etc, dar și pinii pentru încărcare.

În cutie regăsim ceasul în sine, o curea, încărcătorul dedicat și instrucțiuni de utilizare.

Watch 2 Pro cântărește doar 55 grame fără curea deci nu îl vei simți prea greu pe mână.

Performanță

Ecranul lui Watch 2 Pro este AMOLED 1.43 inchi, cu rezoluție de 466×466 pixeli și o luminozitate maximă de 600 nits, suficientă pentru utilizarea și în zilele însorite. Protecția pare a fi sticlă, nu Sapphire Crystal. Aceasta este puțin sub cadranul ceasului pentru extra protecție.

Sistemul de operare prezent în Watch 2 Pro este Wear OS by Google, ceea ce înseamnă că avem acces la multe aplicații Google/Google Services implicit, multe venind direct instalate în ceas.

Telefonul la care vei lega ceasul va trebui să aibă instalată aplicația Mi Fitness. Prin intermediul acesteia vei controla tot ce poți controla pe ceas și vei coordona diferitele Workouts sau alte aplicații instalate. De asemenea, ceasul se sincronizează la Mi Fitness și poate descărca în cloud diferite informații/caracteristici/istoric pentru a nu-l pierde.

Beneficiind de Wear OS, Watch 2 Pro vine cu multe aplicații utile preinstalate. Aplicații precum alarmă, vremea, controlul de la distanță al camerei, toate monitorizările (Puls, stres, oxigenare, cronometru, busolă, altimetru/barometru. body fat). Pe majoritatea le recunoști după icoană dar în cazul în care nu ești sigur le poți porni pe toate și închide până ajungi la cea dorită fără lag. Procesorul Qualcomm Snapdragon W5+ pe 4 nanometri este un mare boost față de generația de ceasuri Xiaomi precedentă.

Un alt beneficiu al Wear OS este integrarea cu aplicații bine-cunoscute deja de comunicare. Mesajele de pe Whatsapp de exemplu pot apărea în întregime (inclusiv poze) dacă te legi la cont prin aplicația Whatsapp din magazinul de apps wearable. Îmi place și că au menținut tastatura alfanumerică, chiar dacă poate am degetele prea mari pentru a scrie precis și rapid la ea, am avut momente în care a fost chiar utilă.

Watch 2 Pro vine cu 23 de fețe de ceas instalate implicit în memoria internă. Acestea sunt customizabile atât în culori cât și, în cazul unora dintre ele, în cadrane sau diferite elemente ale feței. În cazul în care acestea nu sunt suficiente ai o întreagă colecție de fețe de ceas disponibile în magazinul Google Play, unele chiar contra cost.

Îmi place că multe din fețe au varianta low pentru Always-On Display.

Mi Fitness

Mi Fitness va deveni hub-ul tău central de interacțiune cu Watch 2 Pro. Acesta poate să updateze software-ul ceasului, să instaleze diferite aplicații sau să centralizeze măsurătorile efectuate de ceas.

Blocurile de informații de pe ecranul principal al lui Mi Fitness pot fi customizate după bunul plac. Acestea oferă un rezumat grafic al zilei și poți obține mult mai multe detalii și statistici accesându-le. Informațiile sunt clasificate ca medii zilnice, săptămânale sau lunare.

O parte din aceste informații pot fi urmărite și pe ceas prin diferitele aplicații aferente. Dacă sunt imagini/grafice prea complexe acesta te va redirecționa către telefon.

Pentru a te impulsiona să te miști cât mai mult poți lansa un challenge unui prieten ca să vă întreceți în pași/workouts.

De asemenea poți urmări și evoluția ta în greutate, detecta Body Fat, care nu știu dacă mi-a zis corect că am 30% în condițiile în care sunt destul de slab.

Monitorizarea somnului

Pentru voi m-am sacrificat și am purtat ceasul în timpul somnului, deși nu pot spune că îmi place foarte mult pentru că tind să folosesc perne subțiri și să dorm cu mâna sub cap, deci poate deveni incomod pe alocuri.

Watch 2 Pro detectează diferitele nivele de somn, fie el ușor, adânc sau REM dar poate detecta și acorda note pentru respirația din timpul somnului (Opțiune oprită implicit deoarece consumă extra baterie). În mare parte monitorizarea pare să funcționeze bine observând că nu m-am odihnit bine deloc în zilele în care primeam un scor slab sau în care mă trezeam de multe ori în timpul nopților.

Mai mult de atât, Mi Fitness îți va centraliza toate datele generate în minim o săptămână de somn consecutiv și-ți va asigna un Sleep Animal în funcție de rezultate. Eu aparent sunt Sleep Shark. În funcție de ce animal ești îți va descrie mici modificări pe care le poți face pentru a obține un somn mai bun.

Sleep Breathing îți poate spune și dacă ai probleme la respiratul în somn, probleme precum Apneea.

Workouts

Xiaomi Watch 2 Pro vine cu 150+ workouts preinstalate, grupate în diferite domenii, activități sau sporturi. Acesta, în funcție de ce ai ales, va urmări diferite caracteristici pentru a-ți oferi informații necesare formulării unei imagini asupra ce ai efectuat. De asemenea, în cazul alergării sau a sporturilor outdoor poți crea o hartă a traseului făcut cu ajutorul conexiunii GPS. Acesta se leagă foarte rapid la sateliți iar harta rezultată a fost chiar precisă în cazul meu. Într-adevăr, îndată ce intrii într-o clădire mai mare de 1 etaj își cam pierde semnalul și te atenționează să ieși afară sau harta nu va prinde mișcările din interiorul clădirii.

În cazul meu într-una din plimbările pe jos prin zona Park Lake/IOR am pierdut semnalul cât timp eram în Mall, harta neincluzând toate mișcările mele prin interiorul acestuia chiar dacă a contorizat pașii în continuare. Odată ieșit afară a reluat conexiunea GPS și a mapat cu precizie restul traseului. Am remarcat că a detectat chiar și când traversam strada să merg pe trotuarul opus.

Detaliile care îți sunt puse la dispoziție la finalizarea unui Workout sunt foarte bine puse la punct. Ai acces la o hartă a traseului (în cazul în care este o activitate outdoor) și multe statistici precum durata, distanța, pulsul, altitudinea, cadența respirația și altele relevante pentru workoutul ales, majoritatea acompaniate și de grafice.

O mare parte din aceste detalii pot fi vizionate și pe ceas, în cazul în care ai plecat fără telefon la alergat, de exemplu.

Conexiuni/NFC

Legătura principală pe care o ai cu telefonul tău va fi prin Bluetooth 5.2. Acesta asigură o distanță maximă de 10-20 metri până când vei fi notificat că s-a pierdut conexiunea.

Watch 2 Pro, prin intermediul NFC-ului oferă posibilitatea plăților contactless, cu ajutorul cardului/cardurilor adăugate în Google Wallet. Nu voi arăta cardul meu legat dar mi-a mers peste tot să plătesc cu el, cu mici excepții precum Metrorex, dar acolo nu este vina ceasului, sunt doar aparatele lor varză.

De asemenea, ceasul nu permite adăugarea unui card în Google Wallet fără activarea cel puțin al unei metode de blocare, fie ea pattern, pin sau cod.

Fiind dotat cu un eSIM independent, Xiaomi Watch 2 Pro îți oferă posibilitatea de a prelua apeluri și a răspunde la mesaje chiar dacă nu ești în raza de acțiune a telefonului. Poți folosi chiar și același număr, în funcție de setările abonamentului/operatorului etc.

Watch 2 Pro rezistă la presiune de 5 atmosfere, deci poți utiliza ceasul și în cazul workout-urilor sub apă. Nu recomand totuși utilizarea acestuia în apă sărată pentru că poate face ceva damage.

Apelurile prin Bluetooth au fost ok, apelanții remarcând o diferență în vocea mea dar am continuat fără probleme. În zone gălăgioase recomand totuși telefonul. Nu am testat funcționalitatea eSIM-ului.

Mai mult de atât, poți interacționa cu aplicația Camera a telefonului, folosind ceasul ca o telecomandă pentru a face poze de la distanță.

Bateria

În utilizarea de zi cu zi, cu câte un workout pe ici pe colo și diferitele funcții de monitorizare a ritmului cardiac sau a stresului active non stop, bateria lui Watch 2 Pro te va ține maxim 2 zile. Cam acestea sunt valorile obținute, în medie 40-50% din baterie consumată zilnic, cu tot cu monitorizarea somnului și a respirației din timpul acestuia active.

Încărcarea lui Watch 2 Pro este foarte rapidă, acesta cerând doar 45 de minute legat magnetic la încărcătorul propriu pentru a crește de la 0 la 100% baterie.

Dacă dezactivezi monitorizările din timpul somnului și nu dormi cu ceasul la mână cred că vei putea depăși 2 zile de utilizare.

Concluzii

Am folosit Xiaomi Watch 2 Pro suficient cât să îl pot recomanda cu încredere. Bifează în mare parte cam tot ce ar trebui să facă un smartwatch minus posibilitatea de brățara metalică pe care sper că o vom vedea în oferta Xiaomi curând. Cadranul din Oțel inoxidabil se va potrivi în majoritatea ținutelor.

Ecranul AMOLED este suficient de luminos pentru a nu rata detalii importante despre Workoutul tău chiar dacă ești în cea mai însorită zi.

Sistemul de operare Wear OS asigură o versatilitate și mai crescută față de competiția care nu îl folosește. Astfel plățile cu cardul, scrisul mesajelor pe Whatsapp, apelarea la diferite aplicații Google este seamless.

Prețul lui Xiaomi Watch 2 Pro, la momentul publicării acestui review, este de aproximativ 1300 lei la Emag sau pe shop-ul oficial Xiaomi.


Spread the love

Comentezi?!