Tech care m-a impresionat în 2023

Spread the love

2023 a fost un an greu, dar plin de gadgeturi interesante la review. 2023 este de asemenea și anul în care am publicat cele mai multe review-uri, chiar dacă am cam șomat în unele luni, deci se poate și mai bine :D.

Vă mulțumesc pentru că m-ați urmărit, citit, folosit linkuri de afiliere știți voi. Vă pup și continuăm să creștem împreună în 2024.

Tot în 2023 am scos la iveală și Awardul oficial Sphincs.ro cu ajutorul Andreei:

Să trecem în revistă câteva din dispozitivele impresionante din 2023:

DISCLAIMER: Incluse mai jos sunt doar dispozitive pe care am avut plăcerea să le testez.

Cel mai mișto ecran de monitor: Philips Evnia 34M2C8600

Când Evnia a anunțat noua linie de monitoare am fost puțin sceptic că nu eram foarte mare fan al designului pătrățos de pe spate, dar văzându-l în realitate pot spune că a crescut în ochii mei. Mai mult de atât e OLED, mai exact QD-OLED, o tehnologie și mai nouă, așa că abia am așteptat să îl utilizez.

Ecranul lui Philips Evnia 34M2C8600 este excelent. Culorile sunt exact ce trebuie, contrastul superb, totul la o latență scăzută și o rată de reîmprospătare mare. Experiența vizuală pe care o ai este greu de egalat. În plus Philips a implementat foarte multe măsuri de protecție, fiind spamat de monitor să dai câte un refresh, să ai grijă la elementele statice etc.

Prețul este ridicat pentru că tehnologia este incipientă, dar va scădea în generațiile următoare.

Cel mai mișto ecran de laptop testat: Acer Swift GO 16

Swifturile de la Acer mi-au plăcut întotdeauna, jucându-mă cu ele de prin 2018 încoa. Evoluția lor a fost una constantă, în fiecare an adăugând sau rafinând ce există deja. În 2023 seria Swift s-a redenumit de la Swift 3, 5, 7 la Swift, Swift GO și Swift X, iar Acer le-a dotat pe unele modele cu ecrane OLED.

Swift GO 16 este modelul testat și plimbat prin meleaguri străine unde ecranul OLED a fost urmărit de pasagerii din avion 3 rânduri în spate, admirat și lăudat de toată lumea cu care am intrat în contact pe unde l-am cărat după mine. Ecranul de 16 inchi și rezoluție 3200 x 2000 la o luminozitate maximă de 500 nits poate fi folosit și în mijlocul zilei, în parc, dacă ai de publicat un review urgent 🙂

Carcasa metalică, forma subțire, margini foarte mici ale ecranului și 2 kilograme fac din Swift GO un device chiar portabil.

În plus, sistemul de balamale este chiar interesant.

Cel mai bun raport preț/performanță – smartphone: Aici am egalitate între realme 11 Pro+ și Xiaomi 13T

Aici mi-a fost greu să aleg așa că avem 2 smartphone-uri la egalitate, chiar dacă sunt la prețuri diferite, ambele se încadrează la mid-range.

realme 11 Pro+ a venit cu un design exterior interesant, apelând la un spate de piele vegană (Lychees) și un camera bump centrat pentru echilibru similar cu vechile camere digitale.

Pozele pe care le-am făcut cu realme 11 Pro+ au fost foarte bune, mai ales pe camera principală iar ecranul AMOLED de 120Hz este cireașa de pe tort

Xiaomi 13T însă este puțin mai scump, încadrându-se la segmentul superior al telefoanelor mid-range. Chiar și așa oferă foarte mult pentru prețul cerut. Performanța camerei Leica este surprinzătoare, ecranul este capabil să redea 68 miliarde culori în 12 biți, la o rezoluție de 1220 x 2712 pixeli. Adaugă la această rețetă HDR 10+, Dolby Vision, 144 Herzi rată de reîmprospătare, o luminozitate mare de 1200 niți pe High, cu 2600 Peak și ai deja valențe de flagship.

Cum ziceam, a fost greu să aleg între ele pentru că fiecare livrează foarte bine pentru segmentul mid-range la zona lor de preț.

Routerul cu cea mai bună acoperire – Asus ROG Rapture GT6

Un router foarte interesant, cel puțin ca formă, ROG Rapture GT6 mi-a asigurat o acoperire excelentă în casă pe durata testării. Mai mult de atât plasând în colțurile opuse ale casei puteam să fac gaming pe Wi-Fi și în timp ce prăjeam o friptură în bucătărie. De asemenea am avut surpriza să prind semnal 3 etaje mai jos, la parterul blocului, lucru complet neașteptat.

Pe lângă acoperirea foarte bună asigurată de ROG Rapture GT6 vei avea parte și de un software foarte detaliat, care acoperă toate necesitățile tale de customizare a rețelei personale.

Cea mai bună baterie – Huawei Watch GT 4

Premisa care mi-a stârnit interesul când am vorbit despre testarea lui Huawei Watch GT 4 a fost longevitatea bateriei. Prietenii de la Huawei mi-au garantat minim 10 zile de utilizare intensă astfel încât am plecat în Anglia 2 săptămâni fără încărcător. Am reușit aproape 16 zile de utilizare medie spre ridicată, cu o medie de 12 mii de pași pe zi. De asemenea am înregistrat noaptea tiparul meu de somn cu tot cu Sleep Breathing în unele nopți.

Trebuie să treci prin câțiva pași extra ca să intrii în ecosistemul Huawei (din lipsa serviciilor Google) dar odată ce ai trecut vei fi răsplătit cu un smart watch chiar bun în Huawei Watch GT 4. Și în plus, arată chiar bine.

Tastatura surpriză – AQIRYS Adara

AQIRYS Adara a venit de nicăieri. Nu am auzit de ea, nu o vazusem nicăieri până nu am pus degetele pe un prototip la standul AQIRYS de la BGW 2022. Impresia inițială a fost una chiar bună, sentimentul de tastare pe care ți-l oferă tastele lubrifiate și straturile de spumă din interior fiind greu de explicat.

Drept urmare până a fost lansată în ianuarie i-am bântuit pe cei de la AQIRYS, scuze Poetul :D. Dar a meritat și nu pot să nu recomand Adara oricui chiar și acum, un an mai târziu, pentru că te va surprinde.

Combinația de alb cu negru, switch-urile lubrifiate, spuma amortizoare din interior și PCB-ul hot-swap sunt ingredientele principale ale Adarei dar mai ai mici surprize cum ar fi extra switch-uri în pachet, o perie multifuncțională cadou surpriză și ustensilele necesare să o poți modifica după bunul plac. GG AQIRYS!

Bonus: Preferatul Inginerilor care participă la testare – Xiaomi Smart Pet Food Feeder

Îmi place să diversific dispozitivele testate, ieșind periodic din zona de gaming/smartphones. O astfel de ieșire din tipar a fost Xiaomi Smart Pet Food Feeder, un dispozitiv pe care nu pot zice că l-am testat eu neapărat ci cele două ajutoare ale mele, cei 2 Ingineri Structurali care de obicei se ocupă de cutiile în care vin toate dispozitivele și de cameo-uri exact când încerc să le pozez.

Cu Smart Pet Food Feeder îți poți face viața mai ușoară și poți asigura o rutină prietenului tău patruped, fie ea pisică sau cățel de talie mică. Poți controla prin aplicația Mi Home atât gramajul aproximativ dozat dar și frecvența dozajelor. În plus poți automatiza tot procesul în funcție de alți senzori din ecosistemul smart Home Xiaomi (Dacă ai așa ceva, evident).

Chiar și când am rămas în pană de curent, Inginerii nu au făcut foamea pentru că Smart Pet Food Feeder poate funcționa și pe baterii zile bune.


Spread the love

Comentezi?!