realme GT Neo 3T – Smartphone Review

Spread the love

Sigur știți că întotdeauna îmi plac edițiile speciale de la diferite gadgeturi, îmi place când brandurile au curaj să experimenteze așa că putem fi siguri că am acceptat imediat ocazia de a face review lui realme GT Neo 3T – Dragon Ball Z Edition.

Specificații

DisplayTip AMOLED, 120Hz, HDR10+, 1300 nits (peak)
Dimensiune6.62 inchi, 105.8 cm2 (~85.7% screen-to-body ratio)
Rezoluție1080 x 2400 pixels, 20:9 rație (~398 ppi)
ProtecțieCorning Gorilla Glass 5
BodyDimensiuni162.9 x 75.8 x 8.7 mm
Greutate194.5 g
ConstrucțieFrontal – Sticlă (Gorilla Glass 5), Spate – plastic, cadru plastic
SIMDual SIM (Nano SIM, dual stand-by)
RețeaTehnologieGSM/CDMA/HSPA/CDMA2000/LTE/5G
PlatformăOSAndroid 12, cu update la Android 13, Realme UI 4.0
ChhipsetQualcomm SM8250-AC Snapdragon 870 5G (7nm)
CPUOcta-core (1×3.2 GHz Kryo 585 & 3×2.42 GHz Kryo 585 & 4×1.80 GHz Kryo 585)
GPUAdreno 650
MemorieInternă256GB 8GB RAM
Card slotNu
Camera principalăTriplă64MP, f/1.8, 25mm(wide), 1/2.0″, 0.7µm, PDAF
8MP, f/2.3, 16mm, 119˚ (ultrawide), 1/4.0″, 1.12µm
2MP, f/2.4, (macro)
FeatureLED Flash, panorama
Video4K@30/60FPS, 1080p@30fps, gyro-EIS
Cameră selfieSingle16MP, f/2.5, 26mm (wide), 1/3.09″, 1.0µm
FeaturesHDR, panorama
Video1080p@30fps, gyro-EIS
SunetLoudspeakerDa, stereo
3.5mm JackNu
24-bit/192kHz audio
ConectivitateWLANWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct
Bluetooth5.2 A2Dp, LE, aptX HD
PoziționareGPS (L1 + L5), GLONASS, BDS, GALILEO, QZSS, NavIC
NFCDa
RadioNu
USBUSB Type-C 2.0
Feature-uriSenzoriAmprentă (Sub display, optic), accelerometru, gyroscop, proximitate, busolă.
BaterieTipLithiu-Polymer 5000 mAh, encapsulată, ne-demontabilă.
ÎncărcareSuperDart Charge 80W prin cablu

Design/Construcție

Primul lucru care te lovește este cutia lui realme GT Neo 3T DBZ. Aceasta este chiar drăguță, respectă bine tematica și conține cam tot ce ai vrea, plus niște surprize extra.

În cutie avem:

  • Telefonul
  • Încărcător capabil de SuperDart Charge 80W
  • Set stickere custom Dragon Ball Z
  • Cartonaș de colecție DBZ
  • Husă
  • Cheiță sim custom DBZ
  • Plicul care conține instrucțiunile de utilizare, garanția și abțibildurile este și el customizat DBZ

Îmi place când un telefon vine cu tot ce îi trebuie în pachet, nu trebuie să stai sa umblii după încărcător, sau dacă ai un incărcăto nu este cel rapid, sau până îți găsești husa ai deja una în pachet, să nu stai neprotejat. Ar fi mers mult mai bine totuși o husă transparentă decât cea gri inclusă în pachet, ca să se vadă designul telefonului prin ea.

Un close-up cu cheița SIM pentru că mi se pare puteau să o lase normală și nu ai fi zis nimic dar au ales să o customizeze și pe ea.

realme GT Neo 3T are carcasa din spate și cadrul de plastic, ambele finisate cu vopsea mată, plăcută la atingere. Singurul lucru care lucește de pe spate este sigla din dreapta sistemului de camere. Culorile alese sunt exact cele ale uniformei personajului principal, Goku.

Deoarece nu am urmărit niciodată fenomenul Dragon Ball Z, a trebuit să caut ce înseamnă sigla. Aceasta era prezentă pe uniforma lui Goku și înseamnă Înțelepciune(Wisdom). Atenția la detalii și respectarea temei principale a telefonului continuă și pe lateral cu albastrul folosit culoare secundară în uniformele lui Goku.

Lateralele lui GT Neo 3T sunt rotunjite, cu cadrul mai îngust. Această formă era prezentă în mai toate smartphone-urile de top anii trecuți și sincer, nu mă înțeleg cu ea. Oricât de mat sau texturat ar fi finisajul tot am impresia că îmi alunecă din mână, iar dacă îl țin mai strâns apar apăsări accidentale.

Pe rama inferioară avem microfonul, conectorul USB Type-C, unul din difuzoare și tăvița dual nano-SIM.

Pe rama superioară nu avem decât ceea ce pare a fi un al doilea microfon.

Lateralele sunt populate de butoanele de volum pe stânga și power pe drepta, cum te uiți la telefon. Acesta din urmă este colorat portocaliu.

Camera bump-ul este în 2 niveluri, nu foarte agresiv dar pare că inițial plănuiseră să fie mai subțire. Acesta nefiind central va crea un pic de dezechilibru când pui telefonul pe diferite suprafețe. Desigur că aproape orice husă va ajuta în mitigarea acestei probleme.

Tema Dragon Ball Z continuă și „înăuntrul” lui GT Neo 3T. Meniurile au primit și ele același tratament custom, cu tot cu iconițe și diferite poze de fundal. Acomodarea cu iconițele noi va necesita puțin timp de orbecăire prin meniuri dar sunt suficient de intuitive cât să te prinzi până la urmă.

Performanță

Îmi plac adițiile speciale meniului principal, accesibile prin diferite gesturi. Avem Flexible windows, un sistem de floating windows prin care poți folosi mai multe aplicații simultan, Quick Launch, preferatul meu, prin care deschizi una din aplicațiile alse de tine ținând apăsat pe senzorul de amprentă după ce ai deblocat deja telefonul și Smart Sidebar, ceva similar cu ce întâlnim în UI-ul folosit de Samsung.

Procesorul Snapdragon 870 este un model de procesor mid-tier, apărut în 2021 și folosit la foarte multe telefoane pentru că este reliable și are un raport de preț/performanță bun. Acesta s-a comportat bine în tot ce am aruncat în direcția lui. Bine, trebuie luat în considerare și că eu folosesc un telefon o perioadă limitată de timp, iar toate problemele care apar cu încetinirea telefoanelor apar după utilizări îndelungate.

Display

Display-ul este de 6.62-inch, 120Hz, panou AMOLED, cu luminozitate 1300 nits, deci nu vei avea probleme nici în cele mai însorite zile, rezoluție de 1080 x 2400 și acoperire de 100% a spectrului de culori DCI-P3. Displayul este capabil și de HDR 10+, lucru testat pe Netflix/Prime/Youtube. Culorile redate sunt excelente.

Fiind un format puțin diferit de cele redate pe diferitele platforme ori va trebui să vizionezi cu bare negre laterale sau poți da zoom in și pierzi din imagine.

Având PPI (Pixels per Inch) de aproximativ 397 este mai mult decât suficient și pentru cei mai exigenți utilizatori ai telefonului. În toate imaginile vizionate totul este crisp, bine definit, iar detaliile redate sunt clare.

Pentru a economisi baterie poți opta pentru scăderea Refresh Rate la 60Hz sau poți trece în modul Auto, mod în care telefonul decide Refresh Rate în funcție de ce aplicație rulezi.

Senzorul de amprente este sub ecran și a funcționat fără reproș.

De asemenea există un camera cutout circular, foarte mic, în dreptul camerei de selfie. Nu avem notch.

Telefonul vine stock, din fabrică cu Android 12 instalat și Realme UI 3.0, dar vei primi update la Android 13 și respectiv Realme UI 4.0. Tema DBZ poate fi înlocuită cu varianta implicită, în cazul în care dorești asta.

Camerele

Sistemul principal de camere este format din 3 camere, cea wide de 64MP, cea ultrawide de 8MP și camera de macro 2MP. Acestea funcționează împreună pentru a captura imagini chiar bune pentru un telefon midrange. Mai jos câteva exemple, toate ne-editate, direct din telefon.

De menționat faptul că niciuna din camere nu are stabilizare optică, toată stabilizarea este din software. Ar fi putut avea măcar pe camera principală.

Zoomul maxim digital obținut. Toate pozele sunt făcute din același unghi, pe cât posibil.

Funcțiile de AI tind să accentueze anumite culori sau să supraexpună cadrul în funcție de ce peisaj sau mod a detectat telefonul. Uneori ies poze ok, alta dată prefer să dezactivez aceste moduri.

Night Mode este rezonabil, nu cel mai bun dar nici slab.

Dacă vrei să faci poze Macro depinzi de lumina naturală, cât mai puternică. Focusul pentru camera Macro este FIX, la 4cm distanță.

Selfie Portrait Mode iese chiar bine la fel în situații bine iluminate. Dacă ești fan apeluri video poți folosi cu încredere camera frontală de 16MP.

La capitolul video, camera principală este capabilă să filmeze 4K@30/60 FPS, dar scade la 1080p@30FPS dacă activezi modul Ultra Steady de filmare.

Modul Ultra Steady recunosc că este făcut pentru orice fel de mișcare a celui care filmează. Mie îmi tremură mâinile și nu sunt suficient de abil încât să pot filma cum trebuie din mișcare. Astfel am reușit să captez următoarea filmare din mers, fără să mă chinui deloc. Tot este tremurată datorită lipsei OIS, doar că mult mai puțin, și se poate observa cum softul calculează de fiecare dată mișcarea, uneori menținând destul de bine linia orizontală. Sunt foarte curios cum ar fi ieșit această filmare dacă adaugi în ecuație și stabilizare optică.

Ultra Steady Mode este disponibil și pentru camera frontală.

Wi-Fi 6 & 5G

Pentru momentele în care vrei să descarci o arhivă gigantă de pe cloud sau să instalezi Diablo Immortal, GT Neo 3T se poate conecta la rețele Wi-Fi 6. Vitezele obținute, dacă îți permite și routerul și prinzi un canal bun pot fi de 1GB/s. Wi-Fi 6 poate atinge în teorie viteze de până la 9.6Gbps dar Digi oferă maxim 1GB deci ne vom limita la acea valoare. Astfel la exemplul dat mai sus, mai mult durează instalarea resurselor decât descărcarea lor, odată ce ai intrat în joc.

GT Neo 3T este capabil de conexiune 5G, cât timp abonamentul tău permite acest lucru.

Sunet

realme GT Neo 3T are două difuzoare, deci sunetul redat este cel puțin stereo. Volumul maxim redat este suficient să îi arăți acel Reel amuzan unui prieten și să se audă în public. Fiind difuzoare de telefon nu te aștepta la performanță, tot căștile rămân baza.

Apropo de căști, datorită faptului că nu ai conector Jack 3.5mm ești limitat ori la căști prin USB Type-C, ori Bluetooth, care, fiind versiunea 5.2, cât timp ai și la căști similar, îți asigură o conexiune foarte stabilă.

Gaming

În jocuri GT Neo 3T se comportă foarte bine. Bineînțeles că l-am terorizat cu Diablo Immortal deoarece e destul de demanding, atât grafic pentru GPU și display, dar și la stocare sau pentru consumarea bateriei. A supraviețuit cu brio testării, iar lumea Sanctuary a fost redată fidel.

A se observa în ultima poză meniul special în care ai informații despre temperatura procesorului, bateria și poți customiza cum apar notificările, poți seta diferite niveluri de performanță. În meniul de performanță ai și GT mode care îți va duce capabilitățile telefonului la maxim, cu prețul încălzirii acestuia mai mult decât normal.

Benchmarks

Testat cu Antutu v9, realme GT Neo 3T DBZ Edition a obținut scor între 710 000 și 720 000, un scor mai mult decât respectabil, iar pe perioada testării CPU-ul s-a încins undeva între 45 și 47 grade, cu teste repetate, ceea ce este acceptabil. Telefoane care obțin rezultate similare sunt Galaxy S21, Google Pixel 6, Huawei Mate 40 Pro. (Ca referință, s22+ul meu care costa cel puțin dublu a scos cam 872 000 scor).

Pe perioada testării, spatele fiind de plastic era cald dar plăcut, mai ales în serile în care nu ai încălzire prin casă. Alternativ poți juca niște Diablo Immortal care a încălzit similar telefonul, iar utilizarea lui fără husă îmi făcea mâinile puțin să transpire. Nu sunt etalon pentru așa ceva că gamingul pe telefon oricum îmi provoacă sweaty hands după câteva zeci de minute.

În GeekBench 5 am obținut scoruri de aproximativ 3350 puncte.

Baterie

Bateria telefonului este de 5000 mAh. Aceasta este encapsulată și nu o poți demonta/schimba. 5000 mAh sunt suficienți pentru o zi întreagă de distracție și mai și ajungi cu 10-20% acasă, asta în cazul în care nu îl încarci deloc.

Încărcarea lui GT Neo 3T DBZ este foarte rapidă, denumită SuperDart Charge. Cu ajutorul încărcătorului de 80W poți încărca de la 0% la 95% în aproximativ 30 minute. Cam cât stai la o cafea.

De menționat că până și animația de încărcare este custom, dar nu am reușit să îi fac un screenshot decent.

Concluzii

realme GT Neo 3T este un model midrange foarte interesant. Ediția Dragon Ball Z acoperă tot ce ar putea dori un fan de la un device custom, până la cheița de SIM deosebită și adaugă un număr considerabil de abțibilduri reușite. Mi-ar plăcea să văd cât mai multe branduri că încearcă astfel de dispozitive custom.

Telefonul s-a comportat foarte bine cât l-am butonat, iar sistemul de camere nu dezamăgește, cu mici excepții legate de stabilizare. Pentru când drenezi bateria pozând toată ziua pt review îl poți încărca în maxim 30 minute aproape complet.

Nu mă înțeleg eu cu forma aceasta cu laterale rotunjite pentru că mi se pare că aluneca din mână dar în rest merită achiziția, mai ales luând în considerare prețul actual.

Prețul lui realme GT Neo3T DBZ Edition, la momentul publicării acestui review, este de aproximativ 2400 lei la Emag.

Ca de obicei cu pozele non-screenshots și editarea lor m-a ajutat Andreea. Check her work out!

Voi pune și updata cu link aici, o parte din pozele și filmările făcute cu acest telefon pe Google Drive pentru a avea acces la ele ne-comprimate de site pentru a nu umple hostingul.


Spread the love

Comentezi?!