Razer Orochi v2 este un mouse care se adresează gamerilor care vor și portabilitate. Capabil să se conecteze în mai multe moduri la device-ul tău, nu rămâne decât să vedem dacă pierde ceva la capitolul performanță.

Specificații
- Fornă – Ambidextru cu butoane pt dreptaci
- Butoane – Generația 2 Razer Mechanical Mouse Switches
- Durată de viață a switchurilor – 60 milioane clickuri
- Conectivitate
- 2.4GHz (Cu dongle USB)
- Bluetooth
- Durata de viață a bateriei conform Razer
- Până la 425 ore pe 2.4GHz
- Până la 950 ore pe Bluetooth
- Iluminat RGB – nu
- Senzor
- Tip – Optic
- Sensitivitate maximă – 18000 DPI
- Viteză maximă (IPS) – 450
- Accelerare maximă – 40G
- Memorie On-Board – 1 profil
- Greutate
- Fără baterii și dongle – 56 grame
- Cu dongle – 60 grame

Design/Construcție
Varianta testată este cea albă, cu butoanele laterale Back-Next și zona din jurul rotiței de scroll negre. Acest contrast mi se pare unul plăcut fără a fi foarte agresiv. Potrivit într-un mediu office dar și la un Gaming PC/Laptop. Încep să îmi placă din ce în ce mai mult moușii alb cu negru.

Prin intermediul site-ului oficial Razer îți poți customiza Orochi-ul după bunul plac. Acesta vine standard în două culori, negru sau alb (Varianta testată), dar poate fi comandat cu un backplate custom pentru un aspect semi-unic ție, contra cost, desigur. Zic semi-unic deoarece deși îți poți pune numele pe mouse, ești restricționat la pattern-uri de ce este disponibil pe site. Un Orochi v2 Custom te va duce la 90 de dolari cost, pe când doar Top Shell-ul mouse-ului customizat costă 20 de dolari.

Forma lui Orochi este simetrică, ambidextră, dar cu butoane doar pentru dreptaci.
Construcția este solidă, cu plastice rezistente, iar partea detașabilă se prinde magnetic suficient de tare încât să nu tremure sau să se desprindă accidental.
Partea superioară a lui Orochi v2 se desprinde ușor pentru a putea accesa bateriile și conectorul USB pentru conexiunea rapidă Razer HyperSpeed prin 2.4GHz. Aceasta se fixează la loc foarte ușor cu ajutorul a 2 magneți din zona inferioară a mouse-ului.

Pe partea inferioară a lui Orochi, sub senzorul optic avem un comutator prin care putem schimba conexiunea folosită, anume Bluetooth sau 2.4GHz HyperSpeed cu Dongle-ul USB inclus. A treia poziție, cea din mijloc este pentru a opri complet mouse-ul ca să economisim baterie.

Performanță
Grip-ul folosit de mine a fost predominant Fingertip, cu putin Claw. Palmul mi s-a parut aproape imposibil deoarece Orochi este un mouse destul de mic pentru mine. Probabil celor cu mâini mai mici li se va părea mult mai potrivit.
Senzorul este bun, pare a fi un PixArt PAW3369, care este varianta Razer de la modelul 3335 cu specificații similare. Funcționează în parametri optimi cu conexiunea Wireless HyperSpeed. Acesta este configurabil, are Polling Rate până la 1000 Hz ca aproape orice alt mouse de gaming, poți seta 5 „pași” pentru DPI și poți schimba inclusiv Tracking Distance (1mm sau 2mm punct de Lift Off de unde nu mai detectează mouse-ul dacă îl ridici). Recomand folosirea pe mousepad, evident, dar acesta funcționează pe aproape orice suprafață, cea mai complicată fiind sticla unde dă suficiente rateuri, ca orice alt mouse.

Conexiunea Wireless Razer HyperSpeed este una foarte stabilă, cu latență chiar mică. Este recomandat ca dongle-ul USB totuși să fie în maxim 1 m de mouse pentru a avea minimul de lag, dar asta nu înseamnă că mouse-ul nu funcționează și de la aproape 10 metri și o cameră mai încolo. Nu imi imaginez scenariu în care asta ar fi util într-un joc, poate doar dacă faci screen mirroring pe televizor și vrei să schimbi ceva de la distanță, atunci da.
O treabă interesantă este că poți folosi același dongle USB Razer HyperSpeed pentru mai multe dispozitive capabile, cum ar fi să leg BlackWidow v3 Mini alături de acest Orochi v2. Excelent pentru economia de porturi USB, în caz că ești ca mine și ai 5-6 periferice conectate în permanență.

În CoD: Vanguard m-am distrat teribil cu acest șoricel, chiar dacă mi-a fost puțin incomod la început până mi-am adaptat grip-ul. Am mai testat în trecut Razer HyperSpeed pe alți șoricei și pot spune că implementarea Razer a tehnologiei Wireless în periferice de gaming este comparabilă cu o conexiune pe fir în majoritatea cazurilor.

Pe Bluetooth însă se simte o mică diferență în jocuri. În Vanguard parcă nu era la fel de crisp mișcarea, simțeam clar un mic delay, care pare a fi limitarea a protocolului. Pe acest tip de conexiune avem totuși alte avantaje, anume flexibilitatea și mobilitatea. Poți conecta Orochi-ul tău prin Bluetooth la aproape orice device, de la laptopul de la muncă la telefonul personal (doamne ce fun e mouse & Keyboard pe telefon, alături de BlackWidow v3 mini) dar nu și la consolă, pentru că PS trebuie să fie ei ciudați. Acolo se recomandă folosirea dongle-ului USB dar nici asta nu e garantat succes pentru că preferă combo-uri M&Kb pe un singur conector.

Piciorușele sunt PTFE, albe, conform generației curente de mouși Razer. Acestea alunecă bine, își fac treaba pe aproape orice suprafață.

Greutatea lui Orochi v2 este de aproximativ… fără baterii, iar o bateria AA adăugând în medie cam 22-25 de grame, sau 15 extra pentru una AAA. Acesta funcționează cu oricare tip de baterii, alegerea fiind strict în funcție de greutatea preferată. Dacă dorești un mouse mai greu, poți pune ambele baterii înăuntru iar centrul de greutate nu este afectat deoarece poziționarea este relativ în mijlocul mouse-ului.

La capitolul baterie Orochi v2 poate funcționa cu o baterie AA, iar dacă dorești să mai scazi din greutatea lui, acesta are și un locaș pentru o baterie AAA.
Va trebui să mergem pe încredere la durata de viață a bateriilor. Nu am reușit încă să drenez bateria mouse-ului de test, așa că nu pot confirma cifrele prezentate de Razer, anume 425 ore în modul 2.4GHz HyperSpeed sau 950 prin Bluetoot. De asemenea, tot pe site-ul oficial Razer, la pagina lui Orochi v2 avem un calculator de Battery Life în funcție de utilizarea zilnică estimată și de tipul de baterie pe care vrei să o folosești.
Iluminatul nu există pe Orochi v2, probabil pentru a economisi la durata de viață a bateriei.

Concluzii
Razer Orochi v2 este un mouse micuț, drăguț, dar foarte versatil. Acesta se poate conecta la aproape orice device, mulțumită modului Bluetooth dar poate asigura și o conexiune HyperSpeed 2.4GHz prin dongle-ul USB inclus, pentru cei care vor gaming fără lag. Singurul dezavantaj pe care îl văd eu este pentru gamerii cu mâini mari dacă aceștia preferă Palm Grip, ca mine. Atunci Orochi v2 devine puțin cam mic.
Îl recomand pe alb, sau alb cu un custom Top Shell 😀
Orochi v2 este, în momentul publicării acestui review, 270 lei la Altex.

Cu pozele non-screenshots și editarea lor m-a ajutat Andreea.