Nu obișnuiesc să folosesc prea des boxe la PC în principal datorită faptului că joc predominant jocuri multiplayer unde căștile sunt esențiale dar ivindu-se ocazia să testez boxele Razer Nommo Chroma am zis hai să vedem despre ce e vorba, mai ales că mi se pare interesantă forma lor.
Specificații
- Răspuns frecvență – 50Hz – 20KHz
- Diametru difuzoare – 3 inch
- Setup – 2.0 Stereo
- Tip Difuzor – Fibră de sticlă împletită custom
- Conexiuni suportate – USB și 3.5mm Jack
- Greutate totală – 2.95 Kg
- Butoane rotative – Bass și Volume control
- Bază iluminată RGB compatibilă Razer Chroma
Design/Construcție
Materialele folosite sunt în principal plastice, solide, mate, magneți de fingerprints. Îmi cer scuze de acum pentru toate urmele care apar prin poze, este foarte greu să le menții perfecte pentru pozat în timp ce le tot miști pe toate părțile.
Designul este unul interesant, pare a fi genul acela se aspect hit or miss. Ori îți place foarte mult ori ți de par urâte, foarte rar în mijloc. Fiind în totalitate negre se potrivesc la aproape orice setup, fie el laptop de muncă, office, sau super rachetă PC de Gaming.
La baza Boxei principale a lui Nommo Chroma (Cea din dreapta) avem 2 rotițe. Una controlează volumul și este și buton de On/OFF, iar a doua controlează nivelul de Bass.
Sub fiecare boxă avem un cerc cauciucat pentru stabilitate și anti-alunecare și un LED Strip circular compatibil Razer Chroma, despre care vom dezvolta mai târziu.
Fiecare boxă Nommo are în partea frontală un difuzor de 3 inchi din fibră de sticlă împletită custom și în partea dorsală o evacuare pentru bass.
Boxa principală are 2 fire în partea inferioară, unul USB pentru conectarea la un dispozitiv compatibil și cablul de legătură către al doilea difuzor, în serie. Mai mult de atât avem 2 porturi extra, AUX IN și Headphone out, în cazul în care ai căști Jack 3.5mm și e mai la îndemână boxa. Nommo Chroma își dă singur mute automat în momentul în care conectezi ceva Hearphone Jack.
În cutie avem, pe lângă cablurile atașate boxei principale (1xUSB main connector și 1x Cablu legătură către boxa secundară) avem și un cablu Jack-Jack și cablul de curent, cu adaptorul aferent. Toate cablurile sunt aurite și au diferite prinderi pentru o organizare cât mai curată a biroului. Mi-ar fi plăcut ca toate cablurile să fie detașabile.
Performanță
Sunetul lui Razer Nommo Chroma este în mare parte OK, mai ales pentru audiție la PC. Bass-ul este accentuat prin „evacuările” dorsale de pe ambele boxe. Acesta este și configurabil prin rotița de Bass. La bass maxim și volum maxim devine puțin spălăcit, amestecându-se din frecvențe, iar bassul parcă făcând confuzia și mai mare. Dacă vă pasionează ascultatul la volum ridicat nu treceți peste 90% în cazul Nommo Chroma și nu țineți Bass-ul la maxim.
În cazul gamingului, majoritatea vor apela la căști de gaming. Dar în cazul în care vrei să folosești Nommo Chroma în defavoarea căștilor și nu ai vecini apropiați pe care îi poți teroriza cu împușcături, vei avea parte de o experiență plăcută. Accentul pare a fi pus pe frecvențele înalte și pe Bass, la care poți umbla puțin prin rotița dedicată, Astfel că dialogurile sunt clare, efectele rezonabile, pașii se disting ok iar exploziile se aud punchy datorită Bass-ului. Sunetul pozițional funcționează clar dar depinde foarte mult de amplasarea corectă a boxelor.
Nommo Chroma funcționează și conectat la Playstation 5, iar în poza de mai sus ai controllerul DualSense pentru dimensiunea realativă a boxelor.
Nu știu de ce am încercat asta și nu cred că are mare relevanță dar poți conecta 2 surse audio în același timp la Nommo Chroma. Poți lega PC-ul prin conectorul USB și un telefon prin mufa Jack 3.5mm (Cât timp mai există telefoane cu această mufă). Sunt puține scenarii în care acest lucru devine util dar e bine de știut.
Iluminatul
Razer Nommo Chroma, după cum spune și numele lor, beneficiază de tehnologia Razer Chroma. În acest sens avem prezente LED-uri pe toată coaja inferioară a standului fiecărei boxe. Acesta nu funcționează decât pe conexiunea prin USB.
Mai mult de atât, în momentul în care învârți rotița de volum, banda LED a boxei din dreapta(cea principală) se transformă în indicator al nivelului volumului curent, de la stânga minim la dreapta maxim, aceasta reacționând la input-ul tău. În același timp, LED-ul boxei stângi devine indicator al nivelului de Bass, și el reacționând instant în cazul în care învârți rotița aferentă.
Prin Synapse mai poți regla volumul, alege din 4 preseturi de Equalizer și schimba efectele de lumină. Mi-ar plăcea să poți avea mai multă libertate în a face tu un preset custom după gustul tău în audio. Nu m-ar mira să apară un astfel de feature într-un viitor update pentru că e necesar.
Modificarea efectelor de lumină este foarte ușoară, cercurile LED de la baza boxelor sunt împărțite în 24 zone configurabile individual sau în totalitate. Bineînțeles că vei putea sincroniza totul la ecosistemul Chroma în caz că mai ai diferite alte dispozitive Razer compatibile la setup.
Concluzii
Razer Nommo Chroma sunt o pereche de boxe decente destinate PC-ului în principal. Părerile asupra aspectului exterior sunt foarte împărțite, fiind o relație generală de love or hate din ce am observat la toți cei care le-au văzut în realitate. Chiar și așa, capabilitățile audio sunt rezonabile, cu un bass suficient pentru un setup 2.0 de PC. Mi-ar fi plăcut ca toate cablurile să fie detașabile totuși la acest preț.
Dacă nu ești fan al iluminatului LED RGB Chroma pe toate dispozitivele tale poți achiziționa varianta Nommo fără lumini cu apeoximativ 200 lei mai puțin, dar pierzi și capabilității DAC prin USB.
La momentul publicării acestui review Razer Nommo Chroma este aproximativ 930 lei la Emag sau 1030 lei la PcGarage
Ca de obicei cu pozele non-screenshots și editarea lor m-a ajutat Andreea. Check her work out!