Razer Hammerhead True Wireless V2 – Review

Spread the love

Razer Hammerhead TWS V2 este o revizie a modelului Hammerhead lansat în 2019. Aceasta aduce câteva schimbări de bine pe care le vom explora în cele ce urmează.

Specificații

  • Dimensiune Difuzoare(Drivere) – 10mm
  • Impedanță – 16 Ohmi
  • Sensitivitate – 91db @ 1mW / 1kHz
  • Frecvență de răspuns – 20 Hz – 20kHz
  • Input Power – 5mW (max input)
  • Conexiune suportată – Bluetooth 5.2
  • Cablu – nu
  • Cablu alimentare inclus în pachet – da – USB Type C
  • Greutate – 53g
  • Microfon – Omnidirecțional
  • Microphone signal-to-noise Ratiooo – 64 fB
  • ANC
  • Senzori Touch pe fiecare cască
  • 60ms low latency gaming mode
  • Rezistență la apă IPX4
  • Logo Razer Chroma pe lateral
  • Compatibiitate
    • Orice device audio cu Bluetooth
    • Codecs suportate – SBC, AA
    • Compatibil Google Fast Pair
  • App disponibil pentru Android și Apple.
  • App separat pentru iluminat.

Design/Construcție

Cea mai mare diferență între prima versiune a lui Hammerhead TWS și varianta 2 este forma și stilul căștilor. Dacă prima versiune, pe care o vom numi de acum simplu, versiunea 2019, avea forma similară cu AirPods de la Apple, a doua a evoluat către o formă diferită, pentru a putea acomoda adăugarea modului ANC (Active Noise Cancelling).

O mică diferență față de modelul anterior este și prezența logo-ului iluminat pe fiecare cască, logo care în versiunea a doua este full Chroma RGB, nu doar unicolor ca la varianta 2019.

Cutia noului Hammerhead TWS v2 a fost schimbată complet de la versiunea inițială. Designul nou este similar cu cel folosit pentru varianta Pro a căștilor. Cutia are o deschidere și încărcare a căștilor verticală, foarte asemănătoare cu sistemul de la AirPods. Schimbarea cutiei a dus și la repoziționarea contactelor pentru încărcare, acestea fiind mutate în partea inferioară, față de poziționarea pe brațul lateral pentru varianta 2019.

Similar cu sistemul de conectare de la AirPods, Hammerhead TWS se conectează instant, prin Google Fast Pair, la telefon în momentul în care deschizi cutia lor.

Prima grijă pe care o am cu astfel de căști wireless este să nu îmi cadă din urechi. dar Razer Hammerhead TWS v2 nu mi-a dat semne că ar cădea ușor. Am scuturat capul, am fugit cu ele și au rezistat eroic. Poate și urechile mele sunt mult mai obișnuite cu această formă de căști, pe care o și prefer în detrimentul celei inițiale, de pe varianta 2019. Pentru extra siguranță la toate tipurile de urechi, în cutia în care se livrează căștile avem și extra ear tips de silicon (dopuri?) de dimensiuni mici, medii sau mari care se pot monta foarte ușor pe căști. Cele medii vin preinstalate și mi s-au potrivit perfect.

Mare atenție în jurul pisiciilor totuși, imediat vor fi văzute ca niște jucării deci nu le lăsați la îndemână.

Performanță

Difuzoarele au scăzut de la 13 mm pentru Hammerhead TWS 2019 la 10 mm pentru V2, dar, fiind nevoie de mai puțină putere deoarece acest model crează o incintă mai închisă decât 2019, nu se simte o diferență în puterea acestora. Sunetul redat pe de altă parte diferă puțin. Bass-ul este mai puternic tot datorită faptului că acestea sunt in-ear, nu parțial in-ear ca 2019, astfel oferind un soundstage mai închis.

Sunetul redat este suficient de puternic, cu volum maxim foarte ridicat. Ca de obicei în cazul căștilor Razer, Bass-ul este puternic, uneori prea puternic în anumite momente. Pentru explozii, împușcături este demențial, dar în timpul unor filme mi s-a părut ca sunt momente când aș vrea un bass mai finuț, așa că am intrat în setările căștilor din aplicația Razer Audio și am creat propriul profil custom, după preferințele mele. Vocile din jocuri dar și filme sunt redate clar, suficient de individualizate pentru a nu crea probleme.

O altă noutate față de varianta inițială de Hammerhead TWS este adăugarea capabilităților de Noise Cancelling, atât sub forma ANC (Active Noise Cancelling), pentru reducerea sunetului înconjurător în timpul folosirii lor, dar și ENC (Dual Environmental Noise Cancelling), anume microfoane smart care pot detecta și reduce diferite sunete din fundalul conversației.

Conectarea la telefon se face instant dar am întâlnit probleme la identificarea căștilor de către software-ul Razer Audio. Acesta a dat câteva rateuri, moment în care a trebuit să bag căștile înapoi în cutie, închid cutia, redeschid cutia, reconectez căștile pentru a reuși să le identifice aplicația lor. Nu este nevoie întotdeauna ca aplicația Razer Audio să fie activă, doar pentru modificări.

Pentru a schimba între device-urile înregistrate prin modul Fast Switch cu condiția ca toate device-urile să fi fost cuplate cu Hammerhead v2 cel puțin o dată. Acestea se pot elimina din listă

Testând căștile pe diferite telefoane și device-uri am descoperit că ai nevoie cel puțin de aplicația Razer Audio pentru a beneficia de toate comenzile sau gesturile de touch de pe fiecare cască.

Latența este un capitol foarte important în gaming. Faptul că ne conectăm prin Bluetooth 5.2 tinde să ajute oricum în obținerea unui semnal stabil, peste care adăugăm și modul special pentru Gaming. Activând Game Mode (Default 3 taps + hold pe casca dreaptă) vom reduce din durata de viață a bateriei, deoarece reduce latența la 60Hz lucru foarte important în anumite jocuri. Sunetul livrat la timp îți poate salva viața, iar folosind acest Game Mode nu pot spune că am detectat lag între ce vedeam pe ecran versus ce auzeam.

Sunetul redat de microfon pe Discord este putin infundat, functioneaza si pana la 10 – 15m prin pereti, ceea ce e foarte interesant. Sistemul de reducere a sunetului de fundal functioneaza relativ ok. Elimină cu succes sunetele reduse, dar un espressor care face cafea la 1-2m de cap va fi preluat aproape întotdeauna, deci aveți grijă. Dacă folosiți în principal Discord pentru conversațiile audio atunci sistemul ENC al căștilor plus sistemul de reducere a noise-ului de la Discord dau efecte mult mai bune per total.

Razer Hammerhead TWS v2 sunt rezistente la apă, cotate la IPX4. Acest nivel este printre cele mai reduse, deci nu este recomandată scufundarea în apă și dacă acestea se udă mai intens eu le-aș lăsa la uscat înainte de a le folosi din nou.

Pentru a putea schimba culorile redate de logo-ul Chroma RGB de pe fiecare cască trebuie să instalezi a doua aplicație pe telefon, anume Razer Chroma RGB, disponibil pe Google Play sau Apple Store. Personal mi se pare prea mult să ai nevoie de două aplicații separate pentru a putea folosi toate funcționalitățile unui device. Sigur puteau combina, adăuga cumva un TAB nou în Razer Audio pentru device-urile care suporta Chroma RGB sau face ceva să fie mai facil acest proces.

Baterie

La capitolul baterie am fost surprins cât de repede se încarcă Hammerhead TWS din cutia lor. Cu ANC activat și iluminatul căștilor setat pe Reactive am ascultat muzică, conversat pe Discord și răspuns la apeluri timp de aproape 5 ore fără probleme, iar încărcarea durează foarte puțin, în maxim 15-20 minute ești gata de acțiune iar. Cutia, dacă este încărcată la maxim poate susține 4 încărcări full ale căștilor, deci în medie undeva la 20 de ore de acțiune care pot fi prelungite dacă renunți la iluminat sau ANC până la 26-30 ore.

Top Tip, pentru a nu pierde momente de gaming sau Voice Chats poți încărca căștile alternativ când ești pe low battery, deoarece ambele au microfon.

Concluzii

Nu folosesc prea des căști wireless, deoarece mă joc în principal pe PC, unde nu am Bluetooth, dar nu pot să nu văd utilitatea unor astfel de căști. Se pot folosi la telefon, la tabletă, la laptop, chiar și la PC dacă ai posibilitatea de a le conecta. Sunt reliable, cu un sunet decent, am avut 0 probleme de semnal sau întreruperi de conexiune și bateria ține în medie cam 5 ore, cu 4 încărcări din cutia lor.

Microfonul este decent, chiar dacă aplică un efect puțin înfundat vocii.

Introducerea ANC-ului a dus la schimbarea formei căștilor în bine de la v1 la v2, iar ENC-ul scoate din sunetele de fundal dar nu pe cele foarte puternice.

Per total recomand Razer Hammerhead True Wireless v2 în special pentru gamerii pe device-uri mobile, dar și pentru cei care au conectivitate Bluetooth și vor acest device pentru mobilitatea pe care o oferă.

Prețul lor, momentan, este de 140 Euro direct de la Razer de pe site, dar sigur vor apărea imediat și la noi în magazine.

Cu pozele non-screenshots și editarea lor m-a ajutat Andreea.


Spread the love

Comentezi?!