Odată cu primirea la review a lui Deathstalker v2 Pro nu se putea să nu testâm setup complet wireless, așa că am luat și un Deathadder v2 Pro la mână. Am mai testat în trecut Razer Deathadder v2 așa că știam în mare la ce să mă aștept dar prefer oricând varianta wireless a unui mouse, pur și simplu pentru comoditate.
Specificații
- Formă ergonomică pt dreptaci
- Memorie on-board – 5 Profiluri
- Iluminat RGB Chroma
- Piciorușe – PTFE
- Cablu inclus – Razer Speedflex
- Greutate aprox – 88 grame fără cablu
- Conectivitate
- Razer HyperSpeed Wireless
- Bluetooth
- Prin cablu
- Senzor Focus
- Optic
- Până la 20000 DPI
- Viteză maximă (IPS) – 650
- Accelerare maximă – 50G
- Tip Switch-uri – Optice
- Durată de viață – 70 milioane clickuri
- Durată viață baterie – până la 120 ore
- Compatibilitate Razer Mouse Dock
Design/Construcție
Menționez din start că nu va fi un full review exact ca la un mouse nou deoarece am testat în trecut Deathadder v2, care are același senzor, deci la capitolul Performanță știm la ce să ne așteptăm deja de la senzorul Focus de 20.000 DPI. Ne vom axa în principal pe diferenţe față de modelul pe fir.
Prima diferență fizică față de varianta standard Deathadder v2 este construcția bazei mouse-ului. Aceasta, pe lângă tradiționalele piciorușe PTFE are și switch-ul pentru modul de conectare (off(cablu), 2.4GHz, BT), contactele pentru încărcare și un locaș pentru stocarea dongle-ului HyperSpeed ca să nu îl pierdem.
Pentru un extra 50 dolari pe US sau 60 euro pe site-ul oficial Razer, sau cine știe ce alt preț pe Emag, poți cumpăra un Razer Mouse Dock Chroma pentru a încărca mouse-ul tău Deathadder v2 pro fără să mai scoți din sertar cablul să te chinui să îl nimerești etc. E puțin mai comod dar nu vei putea folosi mouse-ul cât timp acesta stă la încărcat, cum poți prin cablu. Bine, unul nu îl exclude pe celâlalt, poți încărca în funcție de moment la ambele.
A doua diferenţă remarcată față de Deathadder v2, este faptul că varianta Pro are rotița de scroll neiluminată, cel mai probabil pentru a extinde durata de biaţă a bateriei.
În cutie avem o husă specială pentru tranaport, cablu de încărcare/pt conexiunea fizică, adaptor pentru dongle-ul HyperSpeed şi dongle-ul în sine.
Cablul inclus este acelaşi SpeedFlex ca la varianta v2. Împletit, foarte uşor şi maleabil.
Performanță
Cea mai importantă diferență între Deathadder v2 și v2 pro este conectivitatea. v2 Pro se poate conecta în 3 moduri diferite, anume: Prin cablu, la fel ca v2, prin Dongle-ul Razer Hyperspeed 2.4 GHz sau prin Bluetooth la orice dispozitiv compatibil. Acest lucru îți oferă o libertate de alegere foarte mare. Poţi folosi acelaşi mouse prin Bluetooth pe laptopul de munca, iar după schimbi pe 2.4GHz la PC pentru sesiunea de gaming.
Ce mi-a plăcut foarte mult la Dongle-ul Wireless inclus în Deathadder v2 Pro, în locașul special, este faptul că poți lega dispozitive Razer multiple la el. Astfel folosindu-l împreuna cu Deathstalker v2 pro am putut să le conectez pe un singur dongle, ocupând cu un USB mai puțin.
Wireless-ul Razer HyperSpeed 2.4GHz folosit la acest model este unul din cele mai rapide wireless-uri de pe piaţă. Conexiunea pe Bluetooth însă are ceva latență extra dar consumă bateria mai puțin. Pentru office work nu vei simţi diferenţa, dar în gaming da, mai ales în shootere.
Dacă ai interferențe sau o conexiune imperfectă poti repoziţiona dongle-ul cât mai aproape de mouse cu ajutorul adaptorului inclus în pachet. Mi s-a întâmplat atunci când foloseam USB-urile din spatele unităţii, dar am mutat cu ajutorul cablului plus adaptor în faţa mousepadului.
Senzoeul Focus 20K este excelent, unul din cei mai buni senzori de pe piaţă. Trackingul este customizabil în funcţie de suprafaţa de care dispui, inclusiv distanţa de Lift-Off.
O altă mică diferenţă este greutatea. Deathadder v2 Pro adaugă câteva grame datorită bateriei şi a conectorilor extra incorporaţi în mouse. Plus a locaşului de stocare pentru dongle. Totalul atins este de 88 grame, fără cablu, faţă de 82 grame varianta pe fir.
Fiind identic ca formă cu Deathadder v2, atunci aceleaşi gripuri sunt comode şi la v2 Pro. Recomand atât pentru Palm cât şi Claw Grip. În cazul Fingertip Grip cei cu mâini mai mici s-ar putea să ajungă mai greu la butoanele de Back/Next.
Baterie
Bateria ține cu logo-ul Razer RGB închis maxim 120 ore. Eu în medie am folosit mouse-ul atât la work from home, cât și gaming cam o săptămână, cu încărcare prin fir la nevoie, fără întreruperea folosirii lui. Nu cred că am reuşit să ating 120 ore dar 70-80 pare foarte fezabil.
Dacă achiziţionezi standul de încărcare vândut separat atunci de fiecare dată când pleci la somn poți parca Deathadderul peste noapte şi nu vei fi niciodată în pericol de descărcare. Standul costă cât un mouse dar are avantajul că poate fi folosit cu toată gama de mouşi Razer Wireless.
Concluzii
Razer Deathadder v2 Pro este în esenţă acelaşi mouse cu v2, dar cu câteva grame în plus şi wireless, capabil să se conecteze la mai multe dispozitive. Dacă acele 6 grame în plus sunt atât de importante pentru tine atunci vei prefera varianta simplă, pe fir.
Preţul lui Razer Deathadder v2 Pro la momentul publicării acestui review este de 408 lei la Emag.
Ca de obicei cu pozele non-screenshots și editarea lor m-a ajutat Andreea. Check her work out!