M-am jucat cu Razer Chroma și Philips Hue

Spread the love

Iluminatul RGB al device-uri sau perifericelor nu este pe placul tuturor, poate nici sistemul de becuri inteligente Philips HUE ce luminează în milioane de culori nu este dorit de toată lumea, dar sunt și persoane care vor ca totul să fie cât mai colorat. Așadar, cei care gustă astfel de setup-uri vor citi cu entuziasm rândurile de mai jos.

Am testat cu Victoria sistemul de iluminare Philips HUE bazat pe lămpile Philips HUE GO, împreună cu un setup complet Chroma de la Razer (Razer BlackWidow Chroma v2 + Razer Mamba Hyperflux + Razer Firefly Hyperflux). Destul de interesant setup-ul Chroma, de sine stătător, dar partea care m-a interesat pe mine cel mai mult este posibilitatea de a lega acest sistem la Razer Synapse, pentru a se sincroniza cu device-urile și efectele Razer Chroma.

De ce este interesant?

Pentru că poți face toată camera/biroul/office-ul/apartamentul/casa să amplifice efectele pe care le ai pe tastatură/mouse. Sigur toate acestea pot lua o tentă prea psihedelică pentru unii.

Setup-ul este foarte ușor de făcut, doar trebuie să creezi o zonă de Entertainment în aplicația mobilă de pe telefonul tău, care, evident, trebuie să fie conectat la același Wi-Fi ca Bridge-ul Philips HUE. Odată creată zona, alegi lămpile/becurile pe care vrei să le folosești și poziționarea lor în spațiu. Te duci în programul Razer Synapse la Tab-ul Philips HUE și dai refresh. Îți va localiza Bridge-ul (neapărat totul să fie în aceiași rețea, altfel nu ai nicio șansă să funcționeze), va vedea noul Entertainment Area și poți alege efecte custom sau să lași sincronizarea să își facă treaba.

Posibilitatea de customizare a efectelor ține doar de creativitatea proprie. Efectele standard, care sunt deja în Razer Synapse, sunt foarte ușor de configurat, iar forumul Razer și restul Internetului găzduiesc, dacă știi să le cauți, o groază de efecte Custom ce pot fi downloadate și instalate pe PC.

După ce te-ai jucat cu toate aceste efecte, este timpul să legi tot sistemul la Chroma și să pornești un joc de pe lista din ce în ce mai cuprinzătoare de jocuri care interacționează cu API-ul celor de la Razer și sincronizează diferite evenimente/stimuli din joc cu efectele de lumină ale perifericelor Razer.

Am testat în Diablo III, dar a fost puțin cam anost, deoarece mi-a transformat toată camera în roșul acela tipic Diablo, iar doar în anumite momente, cum ar fi când murea personajul, când făceai un nivel sau când pica o Legendară pe jos, se întâmpla ceva prin cameră (flash-uri albe sau roșii sau portocalii). În rest, toate efectele erau limitate la butoanele utilizate de pe tastatură. Deși colorarea camerei în roșu adaugă la atmosfera tipică Diablo, parcă nu este destul.

Așa că am rulat și CS:GO, care la fel are doar câteva efecte,  destul de limitate (deși există câteva efecte custom, făcute de fani care sunt mult mai complexe pe forumul Razer).

UItima oprire a fost pe meleagurile din Overwatch, unde am dat de cele mai variate efecte de Chroma din jocurile testate.

Tot sistemul schimba culoarea în funcție de eroul ales, iar fiecare avea efectele lui, atât la puteri/abilități cât și la abilitatea ultimată sau alte skill-uri.

De exemplu, dacă alegi Lucio, totul se colorează în aura folosită. Dacă stai pe Viteză, totul este verde, dacă amplifici viteza, totul pulsează în verde și mai puternic. În momentul în care treci pe Healing, totul devine galben sau pulează galben, iar când dai ultimata ai câteva pulsuri de alb/albastru. Pentru Mercy, setup-ul reacționează la acțiunile tale, dacă învii pe cineva, dacă îi ții în viață sau dai bonus damage. Sistemul reacționează foarte repede la orice acțiune a ta, iar efectul este chiar ok. Mie personal mi-a plăcut, chiar dacă nu mă văd folosindu-l în permanență.

Văd și diferite utilități pe viitor, acest sistem se poate sincroniza mult mai în detaliu, poate chiar să preia diferite triggere acustice, astfel ajutând persoane cu dizabilități auditorii să se bucure totuși de jocurile preferate. Posibilitățile sunt foarte variate și țin doar de creativitatea celor care le implementează.

Mă bucur că Philips HUE a creat și lămpile HUE Go, lămpi care sunt portabile și rezistă până la 3 ore pe baterie proprie sau pot fi ținute la priză, după preferințe. Acestea luminează suficient, grație becului interior de 6W și a puterii de 300 lumeni.

În concluzie, sistemul funcționează foarte bine, becurile reacționează rapid și interacțiunile cu jocurile tale preferate sunt integrate deja, sau vor fi în viitorul apropiat. Posibilitățile de combinații sunt foarte variate, ba chiar poți lua și benzi cu LED-uri cu integrare Chroma direct de la Razer de pe site, pentru a sincroniza și interiorul carcasei PC-ului cu jocurile preferate.

Dacă ai deja prin casă un Bridge (cel puțin versiunea 2) și becuri Philips Hue, atunci investiția este minimă. Altfel, un Bridge e cam 300 lei la eMAG și o lampă Philips Hue GO este cam 400 lei.

 


Spread the love

Comentezi?!