Genesis Xenon 800 – Review

Spread the love

După ce am încercat o tastatura din oferta Genesis, Thor 300, am zis că nu se putea să nu umblu și cu acest șoarec, pe numele lui complet: Genesis Xenon 800, ca să am o idee despre cum ar arăta un setup full marca Genesis. Xenon 800 este un model Ultralight, la numai 60 grame-ish, pe care îl poți customiza după bunul plac.

Setup full Genesis, Mouse Xenon 800, Tastatura Thor 300, mousepad Boron 500 XXL

Specificații

  • Formă egronomică pt dreptaci
  • Durată de viață switch-uri principale Omron – 20 milioane apăsări
  • Rezoluție – 200 – 16000 DPI
  • Model Senzor – 3389
  • Polling – 1000 Hz
  • Tracking speed maxim – 400 inch/sec
  • 8 butoane programabile
  • Spate extra inclus
  • Greutăți incluse – 20 grame
  • Greutate
    • Cu spatele fagure – 60 grame
    • Cu spatele full – 68 grame
    • Cu spatele full + toate greutățile – 87 grame
  • Lift Off Distance ajustabil pe 3 nivele
  • Memorie on-board 7 profile
  • Set extra de piciorușe Teflon inclus
  • Iluminat RGB
  • Lungime cablu – 180 cm
  • Buton extra DPI inclus în pachet

Design

Scos din cutie, prima impresie pe care mi-o dă Genesis Xenon 800 este una a unui mouse extrem de ușor. La numai 60 grame în construcția minimă, efectiv uiți că ai ceva în mână. Este atât de ușor că îl poți mișca suflând în el. Da, am încercat.

Moușii cu spatele fagure întotdeauna m-au fascinat și mi s-a părut o idee bună până când m-am gândit că pe acolo intră și praf, piele moartă, murdărie, înțelegeți voi. Xenon 800 vine cu o soluție pentru această problemă. Aproape tot mouse-ul poate fi desfăcut, având atât spatele, cât și secțiunea cu cele 2 butoane principale prinse cu magneți, deci ușor de desfăcut. Astfel poți curăța mouse-ul după bunul plac în timp ce îi schimbi spatele, greutățile etc.

În pachet primim atât mouse-ul cât și diferite părți de schimb pentru acesta. Avem un extra spate, fără fagure, un set de greutăți de maxim 20 grame cu toate puse, extra buton DPI și extra piciorușe de teflon, negre.

Greutatea lui Genesis Xenon 800 este de 58 grame, conform Genesis. Eu am obținut pe cântar între 60 și 63 grame, deoarece are firul atașat și e foarte greu de cântărit doar mouse-ul, fără fir, deci o să îi credem pe cuvânt. Aceasta poate fi mărită adăugând spatele negăurit și cele 20 de grame de greutăți din care poți scoate în funcție de preferință. Cu totul înăuntru atingem greutatea maximă de 87-88 grame, ceea ce oricum este destul de ușor pentru un mouse. Pentru cei dintre voi care preferați un mouse mai greu, Xenon 800 nu este cel mai indicat model.

Cablul este împletit, de 180 cm lungime și, la fel ca mouse-ul în sine, este extrem de ușor și maleabil.

Performanță

Grip-ul principal folosit de mine a fost Palm. Pare suficient de comod, chiar și pentru persoanele cu mâna lungă, ca mine, chiar dacă m-a forțat să țin podul palmei parțial pe mousepad. Forma ergonomică pentru dreptaci pare a fi prietenoasă și cu cei care preferă Claw Grip.

Butoanele principale sunt mecanice, produse de Omron și au durata de viață garantată de 20 milioane apăsări, cam puțin în condițiile în care majoritatea moușilor oferă switch-uri cu 50 milioane apăsări în prezent, dar la un preț de obicei mai piperat, deci poate fi interpretat ca un aspect care scade odată cu prețul.

Senzorul lui Genesis Xenon 800 este produs de Pixart, având numele de cod PMW 3389. Acesta este un model excelent, prezent și în șoareci considerabil mai scumpi, oferiți de concurență. Testând deja în trecut acest senzor, pot spune că „nu pune un picior greșit”, după cum ar zice un englez. Este un senzor reliable și precis și care va oferi performanță de fiecare dată. Prin intermediul softului propriu poți seta și LOD (Lift Off Distance) pentru acest senzor, în funcție de preferințe, între 1 și 3 mm.

Comportamentul lui Xenon în jocuri a fost ireproșabil, cum mă așteptam. Senzorul merge impecabil, iar Genesis nu pare a fi modificat sau adăugat ceva la trackingul acestuia.

Plângerea principală pe care o am la toată experiența de folosire a lui Xenon 800 este grip-ul lateral. În anumite momente nu m-am simțit stăpân pe situație. După ore de gaming transpirat, atât în CoD Vanguard Beta, CoD BOCW sau CS:GO, ca să enumăr doar shooterele jucate, am dat câteva rateuri mici datorită faptului că avem fagure și pe lateral. Sunt obișnuit cu lateralele moușilor din materialul acela grippy de cauciuc.

Rotița de scroll este ridată pentru extra grip și are inclus un LED RGB pentru a completa look-ul lui Xenon 800. Aceasta este și destul de silențioasă dar cu pași suficient de bine definiți pentru a nu scrolla greșit.

Piciorușele care vin pe mouse sunt Teflon, albe și alunecă foarte bine pe atât pe mousepadul Genesis Boron 500 XXL, cât și pe mousepadul meu de la alt brand. Acestea funcționează foarte bine, iar în caz că reușești să le distrugi sau nu îți place estetica mouse-ului cu piciorușe albe ai un extra set negru, inclus în cutie.

Iluminatul este foarte puternic și răspândit. Avem LED-uri RGB în rotița de scroll, într-un logo poziționat sub spatele de fagure, ca să pătrundă lumina prin acesta și o buză dorsală pentru a crea un efect foarte drăguț sub podul palmei. Grație carcasei de tip fagure, care este prezentă pe toate părțile lui Xenon, lumina pătrunde prin toate aceste orificii rezultând un aspect foarte plăcut.

Opțiunile pentru iluminat nu sunt la fel de configurabile ca la mouși mai scumpi dar poți face aproape orice cu ajutorul softului. Poți alege din cele 9 efecte standard, plus LED OFF pentru a opri iluminatul. Acestea includ tradiționalul Rainbow (denumit aici Prism) dar și Steady, unde îți poți alege tu culoarea statică.

Atât de mult iluminat că am dat în Light Bleed

Software-ul este dedicat, Genesis având progrămele separate pentru fiecare device în parte, botezate cu numele acestora. Prefer sincer varianta în care există un soft mamă care gestionează toate device-urile. Este mult mai ușor pentru oricine, mai ales pentru mine de urmărit și ținut pasul cu toate aceste progrămele instalate pe PC.

Revenind la Software, acesta este ușor de folosit, foarte intuitiv și odată ce ai apăsat Save, trimite către mouse modificările făcute. Acesta îți va răspune flashuind LED-urile ca un fel de OK. La fel ca la tastatura testată, Thor 300, software-ul nu are previzualizare live a efectelor de lumină. Pentru a vedea care ce înseamnă trebuie să le ciclați prin mouse.

Concluzii

Genesis Xenon 800 este un mouse foarte ușor și precis. Dar atributul lui principal este modularitatea, pentru că îl poți configura după bunul plac și faptul că îl poți curăța la interior. Mie personal nu mi se potrivește prea bine pentru că în sesiunile lungi de gaming intens când îmi transpiră mâinile tind să pierd din aderența laterală, datorită fagurelui care este prezent pe toate părțile.

Asta nu înseamnă că nu îl recomand, atâta timp cât nu suferi de sweaty hands. 😀

Cu pozele non-screenshots și editarea lor m-a ajutat Andreea.


Spread the love

Comentezi?!