Endorfy LIX Plus – Gaming Mouse Review

Spread the love

Endorfy îmi dă un vibe chiar plăcut. Ultimile produse testate de la ei au fost chiar reușite, iar următorul mouse nu face excepție: Vă prezint LIX Plus, un mouse ultraușor de la Endorfy.

Specificații

  • Culoare – Onyx White
  • Tip mouse – Pe fir
  • Număr butoane – 6
  • Senzor – Optic – Pixart PAW 3370
  • Tracking – Viteză maximă – 10.15 m/s
  • Sensitivitate maximă – 19000 DPI
  • Valori sensitivitate implicite – 400, 800, 1000, 1500, 2000, 3000
  • Switch-uri principale – Kailh GM 8.0
  • Durată de viață switch-uri principale – 80 milioane apăsări
  • Lungime cablu – 1.8m
  • Conector – USB-A
  • Piciorușe – PTFE

Design/Construcție

Varianta testată a lui LIX Plus este cea albă, Onyx White. Varianta pe negru nu mi se pare că arată la fel de bine deci voi recomanda LIX-ul pe alb întotdeauna.

Forma lui LIX Plus este simetrică, cu butoanele de Next/Back pe stânga pentru dreptaci. Este o formă comună, întâlnită la mulți alți șoareci, o formă cu care te obișnuiești instant.

Finisajul LIX-ului este mat, nu adună amprente, lucru foarte bun pentru poze dar și pentru utilizarea în timp.

Spatele, lateralul, o parte din butoanele principale dar și partea inferioară a lui LIX Plus sunt perforate, cu pattern de fagure. Acest lucru nu numai ajută la menținerea greutății reduse dar și la crearea unei aure luminoase cu LED-urile RGB.

Rotița de scroll este așa cum îmi place mie, texturată și cu pași bine definiți. Ea are și o bandă LED centrală.

Deasupra rotiței avem amplasat butonul care ciclează prin pașii de DPI impliciți sau setați în aplicație.

Cablul lui LIX Plus este de tip Paracord, împletit, foarte ușor și maleabil. Acesta are lungimea de 1.8 metri.

Piciorușele lui LIX Plus sunt PTFE, foarte alunecoase, similare cu piciorușe de la șoareci mai scumpi.

LIX Plus cântărește doar 60 grame fără cablu deci se încadrează la mouși ultraușori.

Performanță

Trebuie să recunosc că am fost surprins cât de repede m-am simțit ca acasă cu LIX Plus în mână. Ținta mea nu a avut nevoie de prea mult timp de acomodare și eram gata să domin dușmanii în PvP fără greș.

Senzorul Pixart PAW 3370 este prezent în foarte mulți șoareci. Acesta este un senzor foarte bun care nu dă greș.

L-am folosit atât în jocuri rapide, shootere dar și în jocuri foarte brutale cu moușii, cum ar fi Diablo IV. LIX Plus nu a comentat nici măcar orele continue de HellTides sau Dungeonuri în care maltratam butoanele principale.

Deși în mod normal prefer moușii texturați pe lateral pentru extra siguranță în mânuire, în cazul lui LIX Plus ușurimea mouse-ului combate nevoia de a-l ține strâns. Vei avea mici probleme doar dacă obișnuiești să transpiri intens în sesiunile de tryharding. Atunci poate sunt mici șanse să nu fii 100%, moment în care poate ar fi ajutat ca lateralul să nu fie găurit sau să aibă cauciuc/textură.

Rotița de scroll este foarte ușor de găsit, are suprafața texturată pentru a nu aluneca iar pașii săi sunt bine definiți pentru a preveni extra scroll-uri în mijlocul acțiunii. Iluminatul RGB amplasat central rotiței adaugă la atmosfera generală a mouse-ului.

De menționat: În pachet ai un set extra de piciorușe de PTFE, în cazul în care reușești să le toci pe cele deja montate pe mouse. Întotdeauna sunt binevenite.

Grip

Forma simetrică a lui LIX Plus se pretează la cam toate stilurile de grip. Ce mi s-a părut cel mai dezavantajat ar fi Palm Gripul pentru cei cu mâini mari, deoarece mouse-ul e destul de îngust central. În rest îl poți folosi după bunul plac, cu butoanele de Next/Back fiind suficient de în spate pentru a fi la îndemână chiar și în Fingertip Grip.

Software și iluminat

Software-ul prin care controlezi funcțiile lui LIX Plus este unul dedicat, Endorfy încă apelând la softuri individuale pentru fiecare produs, nu unul general pentru toate, precum alți producători mai mari.

Acesta este destul de simplu dar acoperă toate nevoile pe care le-ai avea ca gamer.

Poți crea profile, schimba numărul de pași DPI, cât și valoarea acestora, poți umbla la Polling Rate, schimba viteza/trackingul, viteza dublu clickurilor, ba chiar și distanța de Lift Off, un lucru întâlnit la șoareci premium.

Iluminarea este și ea prezentă, atât pe rotița de scroll cât și pe partea inferioară a lui LIX ca o bandă led orientată în spate-jos dar și logo-ul Endorfy care se vede prin fagurele mouse-ului. Toate aceste LED-uri sunt RGB, configurabile. Fagurele lui LIX crează un efect de light bleed – aură foarte plăcut.

Concluzii

Endorfy LIX Plus este un mouse mai mult decât capabil să fie folosit atât ca șoarec de birou dar și în orice joc competitiv.

Forma lui este una clasică cu care te vei obișnui foarte repede, iar senzorul este unul solid care nu va da rateuri. Fiind foarte ușor nu îți va obosi mâna nici după 8 ore de gaming încontinuu, chiar am testat de câteva ori :D.

Îmi place aspectul lui general și mi se pare că arată mult mai bine pe alb decât varianta neagră.

Ca de obicei cu pozele non-screenshots plus editarea lor m-a ajutat Andreea. Check her work out!


Spread the love

Comentezi?!