ROG Phone a apărut din senin, anunțat în cadrul COMPUTEX 2018 în Taiwan și este cam principalul lucru ASUS despre care se discută acum.
Designul acestuia este foarte interesant, tipic lucrurilor dedicate gamingului cu care ne-am obișnuit deja de la Republic of Gamers. Îmi place foarte mult estetica telefonului, dar îmi place că este diferit. Dacă pui 20 telefoane unul lângă altul este din ce în ce mai greu să diferențiezi fiecare model în ultima vreme. Ei bine, vei recunoaște ROG Phone imediat.
Eu personal abia aștept lansarea acestui telefon. Orice promovează cât mai mult gamingul, chiar și mobil, care oricum este extrem de profitabil și este o piață imensă, este binevenit! Și vreau să fie încurajați cât mai mulți producători să lanseze astfel de produse, deoarece concurența este în avantajul consumatorului. Am un soft spot pentru Asus, pentru că am avut o groază de componente de la ei și sunt, în general foarte mișto, dar oricine lansează astfel de device-uri este binevenit.
Specificațiile și accesoriile cu care se va lansa (Majoritatea opționale desigur) sunt chiar interesante:
- Procesor: Qualcomm Snapdragon 845 Overclockat să funcționeze la 2.96GHz
- GPU: Qualcomm Adreno 630
- Display: 6-inch, 18:9 (2160 x 1080) OLED panel with 90Hz refresh rate and 1ms pixel response time; includes HDR support and 108.6 percent DCI-P3 color gamut coverage
- Baterie: 4,000mAh
- Memorie: 8GB RAM
- Storage: 128GB sau 512GB
- Wireless: 802.11ad Wi-Fi și Bluetooth 5
- Headphone jack
- Audio: Dual front-facing stereo speakers; 24-bit/192kHz DAC; DTS Headphone:X 7.1-channel virtual surround sound; AptX support
Procesorul este modificat special pentru acest telefon și funcționează la frecvența de 2.96GHz. Nu ar fi posibilă o astfel de overclockare fără a avea un sistem de răcire special. Acesta constă într-un VaporChamber 3D, combinat cu heat-pipe-uri similare cu cele folosite la laptopuri. În plus, pentru extra ventilație, conectezi accesoriul care vine în pachetul standard, AeroActive Cooler. Acesta are și un ventilator pentru a ajuta telefonul să nu intre niciodată în temperatura ridicată și să facă thermal throttling.
Ecranul este de 6-inch, aspect ratio 18:9 (2160 x 1080) AMOLED cu refresh rate de 90Hz și response time de 1msș Acesta include suport HDR și 108.6% acoperire DCI-P3 color gamut. Este primul AMOLED cu astfel de specificații, deoarece Razer Phone are ecran LCD.
Camerele foto folosite par a fi similare cu cele de pe Zenfone 5, cu 2 camere pe spate, una de 12 MP și una de 8MP Wide-angle, și o cameră standard de 8MP frontală. De avut în vedere, chiar dacă nu ar trebui să fie aspectul principal al telefonului, că performanțele foto ar putea fi similare cu Zenfone 5.
ROG Phone are și două butoane virtuale AirTriggers, cu senzor Ultrasonic, programabile, cu răspuns tactil, în partea superioră în lateral, dacă ții telefonul în modul Landscape. Ele sunt utile pentru că poți programa butoane, acțiuni sau diverse alte lucruri în jocuri, dar, telefonul permite și diferite funcții în sistemul de operare să fie asignate celor 2 AirTriggers (Cum ar fi să deschizi Google Assistant etc)
Pe spate avem simbolul ROG iluminat cu LED RGB compatibil cu softul Aura Sync. Acesta este acoperit la conectarea coolerului, dar don’t worry, are și coolerul Logo-ul lui iluminat RGB. Pare cheesy, dar mie imi place, e ceva diferit de alte telefoane.
Cu ajutorul accesoriilor care se vor lansa odată cu ROG Phone, îl poți transforma în consolă hand-held, consolă TV, controller și cine știe ce mai apare. Toate accesoriile adunate + telefonul vor costa aproximativ 10 mii RON, Pachetul standard care conține telefonul în sine + Coolerul Aero Active fiind 5500 RON. Costă ceva, dar poate la un abonament va durea mai puțin. Nu este cel mai scump telefon lansat, dar sincer pare chiar foarte interesant.
Accesorii disponibile în pachetul standard:
- Cooler extern AeroActive Cooler – Pachet standard. Acesta conține un cooler pentru a îmbunătăți răcirea telefonului, un port Jack și un port USB Type C, pentru a conecta căștile și a încărca telefonul cât timp îl folosești în modul Landscape, fără a încurca în lateral.
Accesorii extra:
- Dock pentru transformarea telefonului în PC cu toate porturile de care ai avea nevoie vreodată
- Adaptor/Controller GameVice + Receiver WiGig Dock care se leagă la TV prin Wireless Gigabit, pentru a transforma telefonul în consolă.
- TwinView Dock, pentru a transforma telefonul într-o consolă hand-held cu 2 ecrane, unul din ele fiind al telefonului, al doilea integrat în Dock. Ambele de 6 inch 1080p. Dock-ul are 2 butoane fizice, 4 difuzoare, force feedback, extra cooling și o baterie de 6,000mAh.
- Posibil multe altele