Logitech G Pro Mouse – Review

Spread the love

În ultima perioadă, am avut la testat două device-uri de gaming care merg perfect împreună: tastatura Logitech G213 și mouse-ul Logitech G Pro, varianta cu fir.

După câteva săptămâni în care am folosit acest „șoricel mic și voios”, vă împărtășesc și vouă părerile mele despre el.

Design:

Ca aspect exterior, Logitech G Pro este foarte simplist, cu puține butoane, o formă ambidextră, dar cu butoane doar pe partea lateral stângă (mai ușor de folosit pentru dreptaci). G Pro are logo-ul G iluminat cu un LED RGB, alături de un strip LED în spatele său, în partea care ar sta în palmă, pe conturul inferior al mouse-ului.

Scos din cutie, prima impresie este că ar fi cam mic pentru mine, deoarece am mâinile destul de mari. Forma sa este una extrem de plăcută, simplă, fără unghiuri complicate și butoane multe. Este un mouse dedicat performanței, acest lucru fiind absolut clar și îndată ce îl ții în mână și vezi cât de ușor e.  La aproximativ 85 Grame (fără cablu) este recomandat pentru shootere, unde jucătorii profesioniști au cel mai adesea setări pe sensitivitate mică, cu mișcări foarte ample și rapide, din cot, pe mousepad-uri mari.

Cablul lui G Pro este împletit, pentru rezistență și maleabilitate. Nu am avut probleme cu el sub nici o formă, nu a stat în calea mea sau să se blocheze în vreun fel de birou.

Materialele folosite par suficient de rezistente, G Pro nu mi-a dat senzația că dacă devin mai violent cu el ar „comenta”, iar butoanele principale sunt mecanice și ar trebui să reziste cu brio la peste 20 milioane apăsări. 

Senzorul, inima acestui mouse, este același senzor cu care ne-am obișnuit deja la cei mai buni mouși de pe piață – senzorul Pixart PMW 3360, modificat de Logitech în PMW3366, senzor prezent și pe mouse-ul meu preferat, Logitech G502, cel pe care îl folosesc zilnic. Acest senzor este cam cel mai bun de pe piață, la ora actuală, fiind inclus, sub o formă sau alta, în cam toți moușii de top de la majoritatea producătorilor.

Nu sunt multe de spus despre el. Funcționează foarte bine, fără clipping, fără accelerare, fără predicție. Rezistă foarte bine la mișcări precise în jocuri de strategie, cu DPI ridicat, dar și la mișcările rapide și largi, cu DPI redus din jocuri de tip Shooter.

Jucându-mă cu el ceva timp, am observat destul de repede că nu pot folosi grip-ul meu preferat, Palm Grip, deoarece mouse-ul este destul de mic, iar fiindcă am mâini mari ori îmi țineam podul palmei pe mousepad, imobil, ceea ce nu prea e ok în shootere. Am fost forțat la poziția de Claw Grip, dar aceasta nu înseamnă că mouse-ul nu este comod în acest grip, ba chiar funcționează ok, deși probabil ai vrea să fie puțin mai lat în zona superioară pentru a putea fi ținut și mai ușor așa. De avut în vedere dacă ai mâini mari și preferi Palm Grip, îți va fi foarte dificil să folosești acest mouse.

Trecând peste grip, mouse-ul se comportă ireproșabil. Nu am avut nimic de spus de rău. Ba chiar este foarte rapid, datorită greutății reduse, și nu ai nici o problemă de oboseală a încheieturii după 4-5-6 ore de gaming încontinuu. Cu grip-ul m-am obișnui foarte repede, iar forma este extrem de familiară. L-am folosit predominant la 1600 DPI, cu mici scăderi la 800, pentru testarea vitezei senzorului în condiții de DPI scăzut. Îmi vine foarte greu să cred că va fi cineva care să se joace la puterea maximă a senzorului (12000 DPI) fiindcă îmi este aproape imposibil să îl controlez precis la acea setare.

Memoria on-board îți va permite stocarea profilelor de DPI și a funcțiilor celor 6 butoane programabile direct pe mouse, pentru a putea folosi Logitech G Pro la orice PC/Laptop fără a pierde timp cu downloadarea Logitech Gaming Software și reconfigurarea mouse-ului la setările preferate.

La fel ca și majoritatea device-urilor lansate recent de Logitech, prin intermediul Logitech Gaming Software, îți poți configura mouse-ul după preferințe, dar poți seta și profile individuale pentru fiecare joc în parte. Acesta va detecta când pornești jocul respectiv și va sincroniza luminile cu anumite evenimente din joc, sau îți va schimba funcțiile butoanelor. Acestea pot fi cele standard, sau configurate de tine. Dacă ai mai multe device-uri Logitech, le poți sincroniza prin intermediul LGS, pentru a avea un efect constant pe tot biroul. Menționez că am avut destule probleme la recunoașterea device-ului de către Logitech Gaming Software, fiind necesare mai multe restarturi, reinstalări sau chiar umblat în regiștrii pentru ca mouse-ul să fie recunoscut de acest program. Căutând pe Internet, forumuri etc., am găsit că este o problemă destul de comună cu acest device, cel mai probabil de la software. (aveam update la zi). Chiar și așa, pe perioada în care nu a fost recunoscut, a funcționat perfect cu setările Default și profilele standard, memorate în mouse.

Față de alți mouși care au 2 butoane pentru DPI Up și DPI Down (sau schimbare de profile), G Pro are doar un singur buton, astfel dacă ai apăsat din greșeală, trebuie să treci prin toate setările pentru a cicla înapoi la setarea dorită. Nu ai alt ghid decât vizual, deoarece mouse-ul flash-uiește culoarea setării pentru a indica la ce nivel de afli. Durează puțin până te obișnuiești cu asta, dar vei uita imediat că este acolo.

Rotița de scroll este destul de simplă, cu o textură foarte ok pentru folosirea în jocuri și nu se acționează atât de ușor încât să preteze folosirea accidentală. Totuși, față de mouse-ul personal, simt lipsa butonului pentru Unlocked Scroll.

Per total, Logitech G Pro m-a impresionat atât prin forma sa familiară, simetrică, care funcționează foarte bine. Pentru mâinile mele, Palm Grip a fost destul de incomod, dar Claw Grip a funcționat aproape perfect. G Pro este un mouse extrem de ușor, care se pretează în principal pentru iubitorii de jocuri din categoria Shooter, dar poate fi folosit liniștit și la sensitivități mai mari, pentru jocuri de Strategie sau MOBA. Fiind senzorul cel mai popular în moușii de top, nu vei da de accelerare, clipping sau orice alt impediment. Tracking-ul este precis și foarte rapid. Mâinile nu obosesc nici după sesiuni foarte lungi de gaming, deoarece este foarte ușor.

Ca mărime este ideal pentru Victoria (Mâna pentru referință)

 

Specificații complete Logitech G Pro

  • Sensor: PMW3366
  • Resolution: 200 – 12,000 DPI
  • Zero smoothing/acceleration/filtering
  • Max. acceleration: > 40 G
  • Max. speed: > 400 IPS2
  • USB data format: 16 bits/axis
  • USB report rate: 1000 Hz (1ms)
  • Microprocessor: 32-bit ARM
  • Buttoane principale (Left / Right): 20 million clicks
  • Onboard memory: 1 profil
  • LIGHTSYNC RGB: 1 zonă
  • Cablu împletit
  • Mechanical Button Tensioning System

Dimensiuni:
  • Înălțime: 116.6 mm
  • Lățime: 62.15 mm
  • Grosime: 38.2 mm
  • Greutate: 84.7 g fără cablu
  • Lungime cablu: 2.10 m

 

Logitech G Pro Wired îl găsiți la Altex la prețul de 270 Lei


Spread the love

Comentezi?!